Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

tyna 21:51, 10 maj 2011

Sebek napisał(a)
Danusiu - no nadal nie widziałem kompozycji
Jutro może kupię te diamond frost - połączę z pelargoniami

niektórzy już tak zrobili
Sebek 21:57, 10 maj 2011

tyna napisał(a)

Danusiu - no nadal nie widziałem kompozycji
Jutro może kupię te diamond frost - połączę z pelargoniami

niektórzy już tak zrobili

Np. ja w zeszłym roku
greglis 21:59, 10 maj 2011

Danusiu, dziekuję za porady zakupowe podpowiedz mi tylko proszę w jakiej odleglości od siebie mam posadzić hosty i te drugie na "p"
myszorek 22:16, 10 maj 2011

przewrotny przywrotnik
isia33 22:20, 10 maj 2011

U mnie też było takie połączenie, w tym roku nie mogę dostać tego Diamond Frost, niestety.

Ewa 09:05, 11 maj 2011

Po miesięcznym studiowaniu Ogrodowiska i Twoim poczynań Danusiu, uświadamiam sobie, ile mam pytań. Wcześniej kupowałam, sadziłam i rosło sobie lub nie, a teraz myślę i myślę. Z zakupem wstrzymuję się aż będę pewna, że roślinie będzie dobrze na danym miejscu i czy będzie pasować do całości itp. Zaczynam myśleć o stanie zdrowotnym już posiadanych roślin. Kiedyś szłam chyba w dobrym kierunku bo pierwszymi roślinami , które sama zasadziłam były bukszpany, formowałam je w coś na kształt kuli, ale teraz mnie niepokoi ich stan. Czy to moze choroba?
grama 09:17, 11 maj 2011

Według mnie to miodówka, pryskaj mospilanem, sprawdź szczegóły dawkowania środka!
Gardenarium 09:45, 11 maj 2011

greglis napisał(a)
Danusiu, dziekuję za porady zakupowe podpowiedz mi tylko proszę w jakiej odleglości od siebie mam posadzić hosty i te drugie na "p"

Kasiu, hosty co 0,6 m minimum bo one są duże, a przywrotnik co 20 cm.
Ale powiem Ci, że ja znacznie naginam te centymetry bo bym nie pomieściła wszystkiego.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 09:47, 11 maj 2011

Ewa napisał(a)
Po miesięcznym studiowaniu Ogrodowiska i Twoim poczynań Danusiu, uświadamiam sobie, ile mam pytań. Wcześniej kupowałam, sadziłam i rosło sobie lub nie, a teraz myślę i myślę. Z zakupem wstrzymuję się aż będę pewna, że roślinie będzie dobrze na danym miejscu i czy będzie pasować do całości itp. Zaczynam myśleć o stanie zdrowotnym już posiadanych roślin. Kiedyś szłam chyba w dobrym kierunku bo pierwszymi roślinami , które sama zasadziłam były bukszpany, formowałam je w coś na kształt kuli, ale teraz mnie niepokoi ich stan. Czy to moze choroba?

Bukszpany są podatne i trzeba pryskać profilaktycznie, porady są w naszym artykule i sposób ochrony bukszpanów także (link na dole).
Dla mnie Mospilan to też środek nr 1, wczoraj pryskałam nim profilaktycznie wszystkie bukszpany.

Uprawa bukszpanów

Instagram Ogrodowiska
Ewa 09:56, 11 maj 2011

Ok! Dzięki