Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rosen Tantau - róże nostalgiczne 22:12, 10 maj 2011

Do góry
To może jeszcze przybliżę resztę moich róż nostalgicznych .
W sumie mam ich 14 sztuk, z pewnością będzie ich więcej, choćby w donice miały iść...
Aphrodite, Ascot, Augustę, Elfe i Nostalgię już przedstawiłam.

Barock, róża pnąca

Belvedere, która słabo mi rośnie

Chippendale, bez wad.
Gdy przekwita, zmienia kolor na różowy.
Smagliczka skalna, złotka skalna ( (Aurinia saxatilis) 22:07, 10 maj 2011

Do góry

Też mam na wsi

Rosen Tantau - róże nostalgiczne 22:04, 10 maj 2011

Do góry
Jolu, moja Nostalgie rośnie w ogrodzie, ale też słabo rusza po zimie.
Rok w rok.
Znajomej wypadła po 3 latach.
Zastanawiam się, czy ta doskonałość.. nie jest krótkowieczna..?
Na mnie ta róża też już nie robi wrażenia, jest piękna, ale chyba mi się opatrzyła .
Może jednak przy okazji zaznaczę, że Nostalgia ma nie tylko piękne kwiaty, ale i liście.
Zdrowe, błyszczące, bordowe przyrosty, które potem stają się ciemnozielone.
Wyglądają na bardzo zdrowe i w sumie są zdrowe.

Aniu, bardzo się cieszę z Twojego zakupu .
Kubusiowo 21:46, 10 maj 2011

Do góry
To moje "pocieszenie" nr2 Dwie hortensje Limelight (19,90) i żurawka marmolade (8,50)

Asia jak dotrą to mój M. napisze co i jak, bo jade w czwartek na działkę z rana i będę tam do niedzieli
Rosen Tantau - róże nostalgiczne 21:21, 10 maj 2011

Do góry
Hodowałam w donicy na balkonie Nostalgie w połączeniu z The Fairy. Kwiat przeuroczy, biało - ciemnoróżowy, pięknie pachnący. Kwitła tak sobie, myślę że po prostu była niedożywiona. Nie przeżyła poprzedniej zimy. Kupiłam kolejną, ale odbija jakoś niemrawo, nie wiem czy nie z podkładki.
W balkonowych warunkach nie chorowała wcale. Widziałam ja kilka razy na rabatach po kilka sztuk, nie robiła juz takiego wrażenia.

Sosnowo 20:59, 10 maj 2011

Do góry

moje poczynania na kolejnej rabatce powoli idą do przodu , niestety zostanę zapewne zlinczowana z brązową agrowłókninę, le u mnie to konieczność- mocno podcinam w koło , dając roślinom więcej oddechu
kulki bukszpanu obowiązkowe
W cieniu - zacieniona 20:56, 10 maj 2011

Do góry
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:45, 10 maj 2011

Do góry
No, dziś popracowałem w ogrodzie, bo zlikwidowałem letnie kompozycje. Bratki jeszcze kwitną, więc posadziłem je na rabatkach
Już w sumie zrobiło się tam tłoczno, bo dziś jeszcze zasadziłem tam moje dalie - już bardzo duże są. Jak dobrze pójdzie to zakwitną w czerwcu.
Wczoraj jeszcze sadziłem swoje zakupy - dwie petunie razem - te różowe. Wiszą nad schodami

Surfinie połączyłem z osteospermum - nawet im do pary

No i jeszcze 3 pelargonie posadzone w sobotę. Wiszą nad ciurkadełkiem

Zlikwidowałem kompozycje wiosenne bo jutro mam wolne no i pojadę po letnie kwiaty z samego rana.
Jak posadzę to pokażę co to będzie. Głównie to będą begonie semperflorens i aksamitki rozpierzchłe, bo inne kwiaty posadziłem wcześniej - co widać powyżej
Tylko proszę Was o podpowiedź - co jednorocznego zasadzić, żeby było wyższe od aksamitek. Aksamitki miały zawsze w pełni lata około 30 cm, więc choć kwiaty były w środkach to nie było ich widać za bardzo. Może macie jakiś pomysł, bo mi nic do głowy nie przychodzi.
Chodzi mi o te gazony

Jak widzicie nie za bardzo było widać te begonie, chodzi mi o coś wyższego. Słońce świeci tu od rana do wieczora - cały dzień.
Ogródek Hanusi po zimie 20:43, 10 maj 2011

Do góry
Słabe te zdjęcia komórką,ale wybaczcie......nie mam kiedy kupić baterii do aparatu,
a PODGLĄDANIE nawet mi się udawało.Karmią o boje rodzice,na zmianę.Jak ojciec opuszcza gniazdo po karmieniu,to najpierw trochę pogwiżdże,daje sygnał kosowej,że już nakarmił,i za jakąś chwilę przylatuje samka-mamka z owadami w dziobie.A te żółte dzioby stale są otwarte,Ale jak otworzyłam okno,to zaraz w gniazdo się wtuliły, a samica przyleciała,i je sobą nakryła.

Ogródek Hanusi po zimie 20:31, 10 maj 2011

Do góry
Moje białe Rh teraz kwitną na całego!
Kilka kwiatostanów zmarzło,ale pozostałe ....... cud -miód!

Ogródek Hanusi po zimie 20:30, 10 maj 2011

Do góry
Moje białe Rh teraz kwitną na całego!
Kilka kwiatostanów zmarzło,ale pozostałe ....... cud -miód!

Ogródek Hanusi po zimie 20:27, 10 maj 2011

Do góry
Oj,było gorąco! Ale roboty trochę odwaliłam,podlałam co nie co! No i podejrzałam kosy- jestem niestety za niska,nawet na krześle niewiele widziałam.A płoszyć nie chciałam stworzeń.Zdjęcie robiłam komórką,ale po dwóch latach już mi siada.

Widziałam 2 dzioby,ale wydaje mi się,że jest i trzeci.
Niech no trochę podrosną........
Mój kawałek raju 19:53, 10 maj 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
jedne tak, ale jeszcze dużo w pąkach no i narcyzy jeszcze rozkwitają, będę robiła zdjęcia, dzisiaj porobiłam otwartym tulipankom środki kielichów,ślicznie wyglądają, po za tym posadzilam pomidory w folii i szklarence, odmiany : Polish Giant, Green Giant, Amana Orange,Opałka-bycze rogi, Chocolate Stripes, czekają na jutro Bawole Serca, San Marzano i Betty Boy, narobiłam się jak głupia)

Suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuperooooooooooooooowe
Na początku jest chaos 19:45, 10 maj 2011

Do góry
Linka napisał(a)
Nic mi prace nie idą, no jakoś nie mogę garnąc tego ogrodu. dziś zmontowałam zakole bukszpanowe z katalpą w środku. Rosną tam róże, te które odbiły po zimie, tylko że to jeden wielki mix i mam dylemat czy póki co to zostawić czy wymyślić inne obsadzenie

Dla mnie rabata już jest fajna, a bukszpany super !!!
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 17:35, 10 maj 2011

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Ogród przepiękny marzenie nic dziwnego, że taki piękny, przecież Danusi wszystko samo pod (i na) taką dobrą ręką rośnie

już myślałem że to tykwa a to "Łogórek"
Nasze storczyki 15:47, 10 maj 2011

Do góry

Uploaded with ImageShack.us
Nasze storczyki 15:42, 10 maj 2011

Do góry
mam problem ze storczykiem mojej mamy ,nie stal na słoncu a wygląda jak popalony,pomóżcie ustalić co

Uploaded with ImageShack.usza choroba go zaatakowała
Mój kawałek raju 14:26, 10 maj 2011

Do góry
Syla dzisiaj dostałam fajny katalog, coś dla wszystkich którzy kształtują swoje nowe ogrody, siedzę i oglądam, fajny)
W cieniu - zacieniona 13:22, 10 maj 2011

Do góry
zaraz z okna zrobię zdjęcie na moją Cuminkę zobaczysz jak mało kwiatków bo też przymroziło pomimo okrywania, ale są)
ogrodoweimpresjejolki 12:37, 10 maj 2011

Do góry
Danusza napisał(a)
Jola ładnie hosty są super:0 i piwonie masz w stadium o wiele szybszym niz ja!

Cieszę się sama, ze pozbierałam hosty w jeden rządek, bo dotychczas były rozrzucone w przypadkowe miejsca. Teraz rosną od północnej strony szklarni i ładnie prowadzą do mojego ...kompostownika. Jeszcze je zagęszczę o pozostałe odmiany, żeby było widać mnogość ich odmian

Danusiu jeśli chodzi o kwiaty to może ja cieszę się nimi troszkę szybciej, ale Twoje jeszcze kwitną, gdy moje są już po

Właśnie wróciłam z centrum ogrodniczego - musiałam dokupić nasiona fasoli tyczkowej, bo coraz mniej nasionek w paczuszkach
No i oczywiście nakupiłam roślinek ile zmieściło mi się w dwóch koszykach rowerowych

większość to zioła, bo ma być ziołowy kącik na balkonie (jest i pomidor koktajlowy)

czujecie jak pachnie rozmaryn?

na balkon do doniczki wsadzę jaśminowiec, który pięknie kwitnie na biało do późnej jesieni

dokupiłam dwie trzmieliny na działkę; to małeo wymagające rośliny a świetna ozdoba

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies