Rowerkiem jechałaś?A jak kolano?A ogrodowe atrakcje super!
Tak, drugi raz w tym sezonie wsiadłam na mój rower - trochę dłużej niż poprzednie lata, ale dojechałam
Kolano lepiej - jeszcze jestem na lekach, ale lekarz kazał się ruszać
Mam nadzieję, ze jutro będę mogła też się poruszać - planuję wsadzanie jednorocznych do gruntu, bo już chyba nie będzie zimnej Zośki i zimnych ogrodników
Cieszę się sama, ze pozbierałam hosty w jeden rządek, bo dotychczas były rozrzucone w przypadkowe miejsca. Teraz rosną od północnej strony szklarni i ładnie prowadzą do mojego ...kompostownika. Jeszcze je zagęszczę o pozostałe odmiany, żeby było widać mnogość ich odmian
Danusiu jeśli chodzi o kwiaty to może ja cieszę się nimi troszkę szybciej, ale Twoje jeszcze kwitną, gdy moje są już po
Właśnie wróciłam z centrum ogrodniczego - musiałam dokupić nasiona fasoli tyczkowej, bo coraz mniej nasionek w paczuszkach
No i oczywiście nakupiłam roślinek ile zmieściło mi się w dwóch koszykach rowerowych
większość to zioła, bo ma być ziołowy kącik na balkonie (jest i pomidor koktajlowy)
czujecie jak pachnie rozmaryn?
na balkon do doniczki wsadzę jaśminowiec, który pięknie kwitnie na biało do późnej jesieni
dokupiłam dwie trzmieliny na działkę; to małeo wymagające rośliny a świetna ozdoba
no piękne zakupy, ten jaśminowiec to jakaś odmiana zwisająca, a co z nim w zimę, do ziemi? moja jagoda nie ma jeszcze owoców tylko same kwiatki,dzisiaj patrzyłam