Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:46, 08 sie 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
Zapytam jeszcze jak się szoruje tą kratkę nad paleniskiem z jedzenia.
I czy wygodnie normalne kominkowe klocki wkładać do tej misy paleniskowej. Jaką ma średnicę? Planuję zakup takiej misy, by robić w niej normalne ognisko, a nie chciałabym by jakiś popiół wysypywał mi się na żwirek...

Mój M się tym zajmuje, czyści ten ruszt jakoś polecam taki rozwiązanie bo to takie 3 w jednym, misa na ognisko, grill i kociołek do gotowania. Brałam największą średnice, nie pamiętam czy to 70 czy 80cm. Dwa lata temu kupiliśmy normalne drzewo pocięte w kawałki jak do kominka i wkładamy je do tej misy jak robimy ognisko czy grilla ale można też sypać zwykły węgiel drzewny. Czy będzie się śmieciło? wszystko zależy jak duże ognisko będziecie chcieli zrobić, pewnie odrobinę tak, u mnie pod spodem jest zwykła kostka. Nie mniej jednak jakiegoś bałaganu nie zauważam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:41, 08 sie 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
Podoba mi się w Twoim ogrodzie, że masz kilka zakątków w których można przysiąść lub coś robić, czyli plac zabaw, leżaki, fotele, a na tarasie też coś masz do siedzenia?

Ja już nie wiem co z tą żurawką Georgia Peach. U mnie była w słońcu piękna ciemna jesienią i wiosną, a jak przyszło mocne słońce, to wyblakła. Wody jej nigdy nie brakuje. A Ty mówisz, że właśnie bez słońca ma słaby kolor...
Niedługo nowe sadzonki wylądują u mnie na słońcu od godziny 12, zobaczę jak się będą zachowywać. Teraz mam część na słońcu, które świeci do południa. Tylko nowe listki maja ładny kolor.
Ale tym razem posadzę je gęsto i może dadzą ładny efekt w takiej gęstej grupie, jak to napisał gdzieś Luki że muszą być gęściej sadzone.

Ja poproszę o zdjęcia od początku
Te same zakątki, bo są ładne.
Tobie się wydaje że nic się nie zmienia, ale przecież ogród cały czas się zmienia, rośliny rosną, lilie kwitną, a zdjęcia można zrobić z innego miejsca

a dziękuję, miejsc do przysiądnięcia jest kilka: dwie ławeczki - jedna od strony wejścia druga po przeciwnej stronie domu, kanapy pod pergolą, leżaczki gdzie się ma ochotę w danej chwili i fotele na tarasie. Tylko tego czasu na przysiądnięcie nie wiele, ale nie powiem że nie siedzę. W tym roku zdarza się klapnąć to tu to tam.
Co do żurawek georgia pech to nie wiem, ja ekspertem nie jestem, z moich obserwacji jednak wynika, że te które są u mnie w pełnym słońcu są bardziej wybarwione, te które przysłaniają wysokie trawy mają bledszy kolor i taką zielonkawą poświatę. Wszystkie żurawki mam posadzone dość gęsto, tak by tworzyły właśnie barwne plamy.
A mój ogród jest zmienny, chciałam by taki był. Podoba mi się to że co chwila kwitnie coś innego, coś znika coś się pojawia. Widać ruch, energię... Ile jednak można pokazywać to samo
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:28, 08 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Wreszcie obejrzałam piękny lipiec w Twoim ogrodzie... też najbardziej lubię lipiec
Pogoda sie zkrzaczyła i jest do niczego

Pamiętaj o zaproszeniu....

I dziękuję, że zaglądasz również do mego ogrodu

Aniu pamiętam i wiem że zaproszenie szczere i bardzo chętnie byśmy z Tobą pogadali tak po prostu ale niestety nie tym razem...
pogoda dzisiaj taka sobie, ja się lenie i dziś i jutro, a że mój brat zrobił nam psikusa i chrzci córkę w niedziele rano to musimy skrócić pobyt i jutro po południu wyjechać, by być nocą w domu. Nie na widzę jeździć z dziećmi w długą trasę w dzień... mamo daleko jeszcze x 3 dziamgaczki????? co 5 minut przy trasie 8 godzinnej nawet najbardziej cierpliwego może wyprowadzić z równowagi... a ja cierpliwa nie jestem
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:19, 08 sie 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)
A ja zapytam o trawy..
Co to za miskant ten najwyższy za vanilkami (ile już rośnie) i co to za trawki w obwódce koło żurawek?
Palenisko bardzo fajne. Ja też mam taką "miskę" jak z mężem je przezywamy - bardzo praktyczne rozwiązanie . Brakuje nam tylko trójnogu...

U nas pada...

za vanilkami są gracki, sadzone we wrześniu 2012, w tym roku mocno poszły w górę, obok żurawek jest tatarak, ale mam mieszane uczucia względem niego
W palenisku jest właśnie taka misa, jest fajna bo może służyć jako ognisko, a do trójnogu doczepia się ruszt wówczas jest grill z opcją podnoszenia lub kociołek.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:17, 08 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

no kochana w tej fotce którą zacytowałaś nie ma nic cudownego bo hortensjęleżą pokotem po nawałnicy... podnosiliśmy je były ciężkie, mokre i podpieraliśmy podporami metalowymi by nie leżały na ziemi... sama jestem ciekawa jak teraz wyglądają

Wiem widziałam ale i tak mnie powaliły swoją urodą Twoje leżące ładniejsze od moich stojących, że tak to ujmę
Ja mam dwie takie i jakoś mizernie wyglądają przy Twoich ale to ich pierwszy raz w moim ogrodzie więc może dlatego
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:15, 08 sie 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Palenisko rzeczywiście świetne
Zdradź gdzie i za ile kupiłas
Mój grill już na wykończeniu ,mus kupić nowy ...może takie cudo sobie zafunduję

palenisko kupowaliśmy w tamtym roku na allegro, do niego jest jeszcze kociołek w którym można gotować nad ogniskiem. Nie pamiętam ile za niego płaciłam...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:12, 08 sie 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)
miłego urlopiku
pozdrawiam

Kasiu, dziękuję ale szczerze to ja już bym chciała do domu
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:08, 08 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Aniu jezdeś kochana, mega mądra i życiowa

Matko czwórki wspaniale wychowanych chłopaków.. tyś mądra i życiowa

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:07, 08 sie 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)
jaki jest wymiar twojej pergoli ??

Magda rozplenice pewnie za moment zakwitną, a może już wypuściły swoje szczoteczki wymiaru pergoli nie pamiętam w tej chwili, ale ta część nad meblami nie jest wielka, musiałam wziąść pod uwagę, by nie zabudować połowy działki
jak wrócę do domu to zmierzę pergolę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:01, 08 sie 2014

Do góry
Kasial napisał(a)

Hortensje super i fantastyczne palenisko! Oszalałam

no kochana w tej fotce którą zacytowałaś nie ma nic cudownego bo hortensjęleżą pokotem po nawałnicy... podnosiliśmy je były ciężkie, mokre i podpieraliśmy podporami metalowymi by nie leżały na ziemi... sama jestem ciekawa jak teraz wyglądają
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:50, 08 sie 2014

Do góry
Aniu jezdeś kochana, mega mądra i życiowa
Ogród niby nowoczesny ale... 12:54, 08 sie 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)
Madziu jaką glebę u Ciebie ma stipa? I czy mogłabyś obfocić jej aktualny stan?....bo muszę Twoją przyrównać do swojej - Twojej

Glebę ma byle jaką. Jutro postaram się obfocić...

beta napisał(a)

do kopania?!...coś Ty tam znowu wymyśliła?

Oj no tak ogólnie...na razie nic poza przesadzaniem wrzosów i wsadzaniem odętki nie robię

ewa004 napisał(a)
Beaciu przecież z jej mózgu aż się dymi tyle ma pomysłów

Aż u Ciebie ten dymek widać

ana_art napisał(a)
macham specjalistko od nudy

I ja macham...urlopowiczko
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 07:18, 08 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

pięknie kolorowo i energetycznie, czasami warto spojrzeć z innej strony

dzięki za odwiedziny miło słyszeć, że się podoba
Tak sobie myślę, że mi to "energetycznie" wychodzi samo z siebie, bo energii potrzebuję nieustannie.
Gdzieś trzeba ładować akumulatory
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:56, 07 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Mnie też
A Ania posadziła cudnego czekoladowego rozchodnika, zapomniałam spytać co to?

O tego chodzi???
To chyba Chocolate Drop Sedum telephium Chocolate Drop – Rozchodnik miłosny Niski i sie nie pokłada, piękne różowe kwiatostany... przynajmniej tak piszą.. Mój malutki jeszcze
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:21, 07 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

tam wzdłuż placu zabaw są trzy rozplenice, ta na samym początku-rogu była sadzona jesienią i jest mniejsza od dwóch sadzonych wcześniej a i kolor ma jakiś delikatnie inny

a kiedy one kwitną ??
Boćkowe perypetie ogrodkowe 16:48, 07 sie 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Wszystkie mialy byc Limki, a jedna jednak Limka nie jest. Ktos wie co to moze byc?

Bocinku według mne to Kyushu miałam, oddałam bo to strasznie wielkie rosło... kibicuje i zazdroszczę planów powiększających
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:54, 07 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Hortensje super i fantastyczne palenisko! Oszalałam
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:29, 07 sie 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Zapomnialam napisac, ze mi sie niesamowicie ten rozowy pudel podoba. Moze gdzies go wyczaje, bo normalnie az mnie skreca z chciejstwa

Mnie też
A Ania posadziła cudnego czekoladowego rozchodnika, zapomniałam spytać co to?
Ogród niby nowoczesny ale... 22:06, 06 sie 2014

Do góry
macham specjalistko od nudy
Ogród do kwadratu 21:50, 06 sie 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)

cudne te jeżówki, jak się nazywają? Nowy kącik zapowiada się interesująco...

gracki jak i inne trawy są ostre ale bez przesady co prawda dzieci mam mniej niż gracków ale żadne nie ucierpiało z powodu trawek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies