Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

agata19762 07:38, 08 sie 2014

Aniu wszystkiego naj naj dla Maćka

prezent dla Muminka fajny, widać po mince, że mu się podoba
u mnie padało w nocy...zaraz idę walczyć z chwaściorami,
po deszczu szybciej wychodzą ...szkoda, że nie na zawsze

taka robota głupiego to plewienie ...słowem syzyfowa praca
Kindzia 12:12, 08 sie 2014

Ale wypasiony sprzęt Muminkowy...może będę też kupować, może się uda teraz

Buziol
monteverde 12:30, 08 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)
Na foto rozchodnik wyszedl brzydko, ale jest naprawde fajny. Mysle gdzie posadzic wiecej.
Wczoraj swietowalismy urodziny syna.... 29 lat. Alez ten czas leci.... dzis odjechala moja chrzesniaczka. Od maja mialam ciagle gości i imprezy. Teraz sie zrobilo pusto i smutno w domu.
Na urodziny kupilam prezent .... by synusiowi kregoslup nie padl... bo to wspolny z wnusiem na pół roczku. Chlopaki zadowolone.....nawet nie bylo protestu ze to glosna zabawka... Muminek rwie sie do chodzenia i nic tylko z nim chodzic....

Pada deszcz.... wiec temat nie ogrodowy wrzucilam....

To fajna zabawka siostrzenica w Stanach już drugiego synka na tym chowa tylko tamta zabawkę można jeszcze podwieszać i dziecko fajnie nóżki ćwiczy bardzo edukacyjny sprzęcik a Muminek widać bardzo zadowolony
agatanowa 13:36, 08 sie 2014

chodziki zniekształcają kształtujacy się, młody kregosłup, nóżki, nie są zdrowe dla maluszków
w każdym razie tak było 5 lat temu, odradzano, teraz moze jest inaczej edit: jednak nie:

tu Zawitkowski, sława w motoryce i ortopedii dziecka:

http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79404,3887877.html

Inne:

http://www.osesek.pl/zdrowie-i-pielegnacja-dziecka/pielegnacja-dziecka/1135-chodzik-czy-na-pewno-jest-niezbedny.html

http://www.rodziceradza.pl/Zdrowie-dziecka/Chodzik-tak-czy-nie,art,101490.html

Aniu-monte, Ty piszesz o skoczku

A tu o skoczku, też zawitkowski: http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,75421724,,Tzw_skoczek_a_zdrowy_rozwoj_malucha.html?v=2&wv.x=1

(niestety ja też jestem posiadaczem takiego, na szczęście młoda nie bardzo chciała korzystać, bardziej jako starsza, już taka chodząca )

zatem wieksza krzywda dla dziecka z wykrzywiania się, niż dla syna z noszenia zaledwie półrocznego potomka (pomijając kwetię budowania więzi), lepsza już chusta czy nosidło ergonomiczne, jesli chce się ulzyć

Milka 14:06, 08 sie 2014

Wszystko obejrzałam, poczytałam, gratuluję, dedykacja super
ale proszę mi ten nr podać, bo spać przez ciebie nie mogę
Mala_Mi 14:46, 08 sie 2014

Agatko z uwagi na forum ogrodnicze nie będziemy dyskutować na temat sensu używania czy nie używania.. czegoś co nie jest ani skoczkiem, ani chodzikiem. To takie coś do siedzenia.. i można się w tym tylko obracać.

Powiem tylko tyle, wszytko należy używać z umiarem... ani telewizor, ani chodziki nie mogą zastąpić rodziców, dziadków i kontaktu z drugim człowiekiem.. dotyczy to wszystkiego.

Umiem czytać ja i moje dzieci ze zrozumieniem i wiem jakie są opinie na ten temat.. nie trzeba mnie uświadamiać.

W pewnym okresie jednak dziecko chce chodzić, nie chce leżeć.. chce poznawać świat. A przy dziecku trzeba też poprać posprzątać, czy zająć sie np drugim dzieckiem.. 15 minut dla któych dziecko sie zabawi samo jest ulgą dla rodziców i zabawą dla dziecka. Czym sie różni chodzenie... od takiego stania w takim foteliku???? Dla mnie niczym.

Wnuk ma 6,5 miesiąca.. mój syn w tym wieku samodzielnie chodził przy meblach, w wieku 7 miesięcy (nie miał jeszcze ani jednego zęba) chodził samodzielnie bez trzymanki... czy miałam go wiązać do łóżeczka by tego nie robił??? Wnuk w chuście nei chce siedzieć.. drze sie w wniebogłosy... czy mamy go zmuszać na siłę???

Mój syn sportowiec... nic mu nie dolega. Nogi też ma proste.
Wnuk rozwija sie prawidłowo.

Zdrowy rozsądek do wszystkiego.... w każdej dziedzinie sie należy..

Niestety tego ludziom brakuje, wiec dobrze, że są takie ostrzeżenia.

Zresztą często są matki które posadzą dziecko przed telewizorem, dadzą paczkę czipsów ... i maja święty spokój.... a mi ręce opadają jak to widzę..

Proszę o niekomentowanie tych wpisów.... temat zamknięty. Usunęłabym zdjęcie, ale już jest zacytowane, wiec za późno.

Bez obrazy do nikogo... ale musiałam sie odnieść do tego i zamknąć temat..
ana_art 14:50, 08 sie 2014

Aniu jezdeś kochana, mega mądra i życiowa
Mala_Mi 14:52, 08 sie 2014

monteverde napisał(a)

To fajna zabawka siostrzenica w Stanach już drugiego synka na tym chowa tylko tamta zabawkę można jeszcze podwieszać i dziecko fajnie nóżki ćwiczy bardzo edukacyjny sprzęcik a Muminek widać bardzo zadowolony

Anuś.. tyle rzeczy do psucia??? Jak ma nie cieszyć? I siedząc w tym widzi nas ... bo jak sie go trzyma to nie widzi trzymającego... samodzielnie jak siedzi to otoczony poduchami i to go krępuje w ruchach... a tu jest gosć w centrum uwagi.. i ta ilość elementów do psucia.... szkoda, że tak daleko i nie da sie tego zjeść
No i karmić w tym dobrze

A od takiego prowadzania to kręgosłup boli.. głównie skupiamy sie nad wymyślaniem zajęć, by zapomniał, że nie musi sie spieszyć do chodzenia.. a jeszcze lepiej co chila siąść i rwać trawę... do jedzenia.. jak koza ...

lojalna_ 14:56, 08 sie 2014

Jaki słodziak

Jeszcze raz powiem cudny ogród to trzeba w nim siaść pod zapomniana jeżówka i odpocząć
Mala_Mi 15:08, 08 sie 2014

ana_art napisał(a)
Aniu jezdeś kochana, mega mądra i życiowa

Matko czwórki wspaniale wychowanych chłopaków.. tyś mądra i życiowa