Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 09:10, 01 mar 2015

Do góry
Hello a moja stipa stanęła....trafila chyba na kilka dni bez słońca i stanęła....ta zasiana potem juz ja dogania...
Ps-a poleczki 2 z 3 juz wiszą!
Buziaki
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 08:49, 01 mar 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
`Stipa! wow! posialam jedno opakowanie, ale moze z 5 kielkow jest
no i za pomidorki niebawem sie zabiore.. papryke mam wielkosci Twojej.

pozdrawiam!!

Jak będziesz chciała to ci mogę wysłać moje nasionka stipy
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 08:36, 01 mar 2015

Do góry
`Stipa! wow! posialam jedno opakowanie, ale moze z 5 kielkow jest
no i za pomidorki niebawem sie zabiore.. papryke mam wielkosci Twojej.

pozdrawiam!!
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 07:27, 01 mar 2015

Do góry
no i wyczekiwana dlugo stipa w koncu sie zdecydowala

Moja bajka 23:09, 28 lut 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Kasiu Twoje parapety oszalały aż mi się oczy śmieją jak patrzę na te maleństwa które ozdobią ogród U mnie tylko zieleni się stipa a w następnym tygodniu będę siał pomidory koktajlowe i byliny
Obelisk wyczarowałaś piękny Będziesz go malować ?

Przemciu ja też wysiałam stipę, ale ona akurat jeszcze nie wykiełkowała . Pochwal się jakie byliny będziesz siał? Co do pomidorków koktajlowych zawsze idę na łatwiznę i kupuję gotowe sadzonki. W końcu parapety nie są z gumy, prawda?. Obelisk na razie sztuk jedna, a będą jeszcze dwa zostaną w takim naturalnym kolorze, bo nie będę zdzierać kory z tych patyków. Zdaję sobie sprawę, że postoją przez sezon, ale za rok można przecież zrobić kolejne . Pozdrawiam.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 22:05, 28 lut 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Pamiętaj co ci pisałam - moja nieogrodowiskowa Ale dostałam od Ani Małej Mi taką co to wszyscy tu mają więc jak wyjdzie dobrze to podzielę się sadzonkami Stipa najpiękniejsza, moje z pierwszego rzutu mają już dwa źdźbła Jeszcze tylko Krysia się załapała i koniec nasionek- mogłam więcej zebrać. Mam jeszcze inną ostnicę, taką wyższą ale równie piękną, tylko coś nasion nie mogę zlokalizować. Pewnie okaże się że w jakimś nieopisanym słoiczku wylądowały. I moje jeżówki wzeszły A ty coś wspominałaś o ich sianiu, zdecydowałaś się?

Pamiętam ale i tak ciekawa jej jestem .
A jeżówki nie wysiałam bo Mała Mi pisała że tych odmian się nie rozmnaża z nasion.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:46, 28 lut 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Zwiastuny wiosny z chęcią obejrzałam
Ale widząc wysiew stipy najbardziej mi się spodobał,kochana z taką ilością to ty się zastipujesz na maxa...chyba będzie wszędzie,łącznie z donicami
Buziaki zostawiam

Podejrzewam, że te stipy to w tym roku będą marniutkie jeszcze. Jeśli uda się im przetrwać zimę to może w przyszłym roku będzie ogród stipowy Stipa w donicach też mi się podoba więc czemu nie!
Moja bajka 21:41, 28 lut 2015

Do góry
Kasiu Twoje parapety oszalały aż mi się oczy śmieją jak patrzę na te maleństwa które ozdobią ogród U mnie tylko zieleni się stipa a w następnym tygodniu będę siał pomidory koktajlowe i byliny
Obelisk wyczarowałaś piękny Będziesz go malować ?
Kosolkowa Pasja 21:41, 28 lut 2015

Do góry
Gdybym bukszpanom które teraz rosną pod domem w rzędzie (10szt chyba) zmieniła jednak formę.. Po trzy stożkowate pod oknami. Dodała dwa ML.. Reszta jak jest - czyli od przodu - pas kocimiętki (niskiej), pas szałwii, róże The Fairy naprzemiennie z Artemis i za nimi ostróżki niebieskie.. Obelisk stąd wyleci. Wygląda na rysunku pstrokato ale az tak nie będzie..

I ta o której dzis pisałam - przy tarasie. Załóżmy że obwódka (bukszpan czy trawka niska, żeby była jakaś zbieżność z rabatką po drugiej stronie tarasu), obelisk z giardiną i powojnikiem, na środku dwa albo trzy kuliste bukszpany, the fairy, od tyły wyższa trawka, no i na całości stipa, wśód niej jeżówki albo jarzmianki i werbena pat. Po prawej od obelisku dwie Knrips, wlewające sie na taras. Na pierwszym planie patykowata Royality, która stąd zniknie.

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 16:51, 28 lut 2015

Do góry
Pamiętaj co ci pisałam - moja nieogrodowiskowa Ale dostałam od Ani Małej Mi taką co to wszyscy tu mają więc jak wyjdzie dobrze to podzielę się sadzonkami Stipa najpiękniejsza, moje z pierwszego rzutu mają już dwa źdźbła Jeszcze tylko Krysia się załapała i koniec nasionek- mogłam więcej zebrać. Mam jeszcze inną ostnicę, taką wyższą ale równie piękną, tylko coś nasion nie mogę zlokalizować. Pewnie okaże się że w jakimś nieopisanym słoiczku wylądowały. I moje jeżówki wzeszły A ty coś wspominałaś o ich sianiu, zdecydowałaś się?
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 16:40, 28 lut 2015

Do góry
Udało mi się zajrzeć do ala szklarenki i ze zdziwieniem zobaczyłam wykiełkowaną werbenę, szybko bardzo, stipa ma ok. 0,5cm

Dzięki Jankosia

Mały ogródek Eli 07:23, 28 lut 2015

Do góry
I melduje że stipa posiana Werbena patagońska od Hani Andrus też
Mój 4 arowy azyl... 22:26, 27 lut 2015

Do góry
Stipa, to krolowa na O., pieknie ci wschodzi, a z tym pikowaniem, to troche pracy, cale szczescie u mnie wspaniale przezimowałapozdrawiam Basiu
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 21:12, 27 lut 2015

Do góry
Stipa jest czadowa! Oby nasze sianie pięknie się rozrosło i potem ogród zdobiło. a jak Ci stipa zakwitnie to możesz ziarenka sama zebrać. Ja tak zrobiłam i mam cały las
Blaski i cienie nowego życia 20:23, 27 lut 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Pelargonie juz sadzonkujesz, a stipe dziewczyny namietnie sieja, na pewno sie podzielą bedzie wysyp, ze hej ja bym ci dała, ale u mnie mikrusy i jedna duza, nie ma co dzielić

Tak, stipa obrodzi w tym roku na O.mam 2szt. u siebie, ale podobno one nie zimują. Nie kwitły. Sama nie wiem jak się z nimi obchodzić...
Kwitnące skarpy 19:03, 27 lut 2015

Do góry
widziałam obwódkę z tego bukszpanu więc pewnie się nadaje,cena bardzo dobra,bierz
Bardzo mi się podoba ta Stipa Pony Tails. Zamawiałes na Trawki.pl?
Jak więcej błędów nie popełnić...... 18:23, 27 lut 2015

Do góry
Masz rację Dorotko trochę słońca będzie to i inaczej się na tematy ogrodowe spojrzye ogrodowe podejście i od razu wtopa moja stipa nie zeszła dam jej jeszcze trochę czasu...
Ewa też bym się nie zamartwiała jakbym już stipę taką do koszenia na parapecie miała u Ciebie słońce inaczej świeci czy cuś,optymistko nasza
Jutro idę ciąć limki polatam z sekatorkiem to humorek się poprawi
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:13, 27 lut 2015

Do góry
Piękne zestawienie: jeżówka, berberys i róża. Stipa naprawdę pokazowa.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:25, 26 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Joasiu, jak wygląda teraz twoja stipa?
Moja ma ok. 5 cm i jest podwójna. Chyba jeszcze trzeba poczekać z 2 tygodnie z podziałem. Jak myślisz?
Potem fotkę usunę:

Możesz już ją pikować Iwonko bo spore zagęszczenie się zrobiło.
Jak chcesz mieć większe kępy to przepikuj po 2-3 siewki bo widzę że sporo tego masz.
A co tam powschodziło po lewej?
A zdjęcia nie usuwaj, Twoja stipa jest pokazowa
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:22, 26 lut 2015

Do góry
grembosia napisał(a)
Hiacyntom piękną miejscówkę zrobiłaś. Z tym mchem fajny efekt, muszę się wybrać do lasu. Ja postawiłam hiacynty na parapecie przy zlewie i szczerze mówiąc odpycha mnie od zmywania, bo zapach jest tak intensywny, że aż niemożliwy do wytrzymania, muszę je gdzieś przestawić.

Ładną masz kuchnię, blat mam identyczny, tylko kuchnia trochę w innym stylu, a taki drewniany blat do każdego pasuje.

Super ta Twoja stipa, u mnie na razie 2 źdźbła.

Kurczę, jakbym bliżej była to potem mogłabym rozsyłać sadzonki... no ale może ktoś lokalnie je godziwie przyjmie
na pocieszenie powiem, że moja werbena ani jeżówki nie wychodzą. Jedynie stipa będzie.

A hiacynty też kiedyś miałam na oknie w kuchni i też zbyt mocne były. Wtedy pierwszą rzecz jaką robiłam przychodząc do kuchni to otwierałam okno.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies