Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 20:19, 27 lut 2015

ewa004 napisał(a)
Ulcia szkoda że wcześniej nie doczytałam że szukasz nasionek stipy ,podzieliła bym się z Tobą .
Ja swoja już wysiałam ,wyszło mi w sumie może z 15 sztuk ...dobre i tyle .
Marta -Zielona podpowiedziała mi że można jeszcze zebrać nasionka z rozplenicy,poszłam kilka piórek jeszcze znalazłam i wysiałam .
Dzisiaj patrzę trzy nieśmiało wychodzą może się uda

Pozdrawiam Ulcia cieplutko

Ewciu, jesteś super, ale się nie stresujmy nasionkami. Wszystko przede mną
Urszulla 20:23, 27 lut 2015

Milka napisał(a)
Pelargonie juz sadzonkujesz, a stipe dziewczyny namietnie sieja, na pewno sie podzielą bedzie wysyp, ze hej ja bym ci dała, ale u mnie mikrusy i jedna duza, nie ma co dzielić

Tak, stipa obrodzi w tym roku na O.mam 2szt. u siebie, ale podobno one nie zimują. Nie kwitły. Sama nie wiem jak się z nimi obchodzić...
Milka 21:56, 27 lut 2015

U mnie przezimowaly, juz nowe klosy puszczają
Madzenka 07:03, 28 lut 2015

U mnie stipy też znakomicie przezimowały
Urszulla 16:27, 01 mar 2015

Irenko, Madżenko- u Was inny klimat na zimowanie roślin zauważyłam na O. że siewki traw najlepiej zimują i kiełkują w kostce...u mnie kostki brakna rabacie nawet gdyby było to wiosną wszystko wyplewię

A wczoraj przemile spędziłam wieczór u Gosi
gierczusia 17:07, 01 mar 2015

Wielkie dzięki za miłe towarzystwo u Gośki Ulka .. Podobnie jak Ty zrelaksowałam się na maxa ..baterie naladowane i chce się żyć

Czytam o Twoich przebojach ze stipą i się uśmiecham pod nosem.. Ja też łażę koło swoich jak koło jeża i nie wiem czy żyją czy nie żyją... Będę miała z nimi ubaw podobnie chyba jak Ty

Ściskam mooocno i do zobaczenia .. Mam nadzieje ,że wkrótce
Bea 17:18, 01 mar 2015

U mnie też dzisiaj stipy stawiane były na baczność.

Na efekt chyba musimy jeszcze poczekać.

Pozdrawiam Ula

Buziaki i może znowu do zobaczenia
Gabriela 17:51, 01 mar 2015

Urszula, ja siałam stipę w 2013 r. i już drugą zimę rośnie. Mało jej miałam, tylko parę sztuk się uchowało i myślę teraz podzielić te kępki.
Z tego co czytam, to faktycznie jest moda na stipę - nic dziwnego, bo taka jest zwiewna i delikatna.
Nie jestem tylko pewna, czy lepiej ją przyciąć wiosną, czy tylko wyczesać. Skłaniam się ku drugiemu rozwiązaniu. Kiedyś miałam trzy sztuki turzycy Buchanana, obcięłam ją wiosną i było po niej.
wietrzyk 17:55, 01 mar 2015

Widziałam u Gosi, że fajne spotkanko Wam wyszło Wcale mnie to nie dziwi, wiedząc jakie z Was towarzyskie duszyczki

Podjadę jutro do OBI zobaczyć czy mają stipę. Jakby co wezmę i dla Ciebie
Moje trawki najwyraźniej przezimowały, bo są od dołu zielone, ale też mam ochotę na więcej
Kindzia 19:42, 01 mar 2015

Ulcia, miło Cię było widzieć znowu

Do zobaczenia