Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku Niage 22:36, 04 maj 2011

Do góry
Dzisiaj jeszcze rośliny okryte, w tej chwili + 2,5 st., ale temperatura spada. Po południu słońce na przemian z deszczem i gradem. Ręce marzły.

Murarze skończyli prace murarskie przy płocie . Część jest jeszcze przykryta folią, bo świeżo zafugowane są cegły. Będą jeszcze zamontowane słupki metalowe, a do nich deski poziome. No i brama przesuwna i furtka. Ogródek frontowy do przeróbki.
Przy okazji widać naszą ulicę, która tak wcześnie nie będzie zrobiona dla 6 domków .

W sowim ogrodzie (od pobojowiska do ogrodowiska) 22:35, 04 maj 2011

Do góry
Moja jedyna magnolia nie zawiodła

Agnieszkowy ogródek 22:31, 04 maj 2011

Do góry
No wiem, wiem. Taka szybka to nie jestem . Najpierw poszukam, popatrzę... No wiesz...

A że mam zaległości z poprzednich zakupów, to pokażę Ci, co ostatnio kupiłam (głównie na rabatę półkolistą):
żółte jałowce

kostrzewa sina

roślinki na skalniak przy latarence

przywrotnik (na razie nie wiem, gdzie go posadzić, ale chciałam go mieć)
W sowim ogrodzie (od pobojowiska do ogrodowiska) 22:28, 04 maj 2011

Do góry
Witam wszystkich po długiej nieobecności. Oczywiście krążyłam po Waszych ogrodach, wiąc zaniedbałam swój.Dziękuję za życzenia świąteczne i wszystkie miłe słowa.które tu padły przed moim zniknięciem.
Miałam plan, że będę robić zdjęcia częściej i pokazywać od wiosny na bieżąco co sie dzieje.
Pierwsze zdjęcia były robione jednak w kwietniu.

Ogród w Tarnowie 22:20, 04 maj 2011

Do góry
Dzisiaj była u mnie akcja skracania o 5 m 30 -letniego modrzewia i przycinania gałęzi przez specjalistyczną firmę. Narazie nie wygląda najlepiej ale zobaczymy co będzie po pewnym czasie.
Powód b.duże zaśmiecanie igłami i szyszkami oczka wodnego,ogr.japońskiego,żwirku,kostki itd.
Modrzew jest ładny jak jest zielony a póżniej śmieci aż do wiosny.

Rozpoznawanie odmian róż 22:20, 04 maj 2011

Do góry
olga_szopa napisał(a)
Z tą identyfikacją to rzeczywiście problem.Ja kupiłam moje róże u ogrodnika były opisane jako nąca,okrywowa,wielkokwiatowa,zatem nie mam najmniejszego pojęcia co posiadam.A w Castoramie kupiłam różę Graham Thomas,ale czy to na pewno ona?[URL=http://img707.imageshack.us/i/zdjcianumer11305.jpg/][/URL
Pachnie obłędnie
Panie Emilu też bywam w Przelewicach,bardzo lubię ten ogród,można się zainspirować i coś odgapić.Pozdrawiam.

Jaka jest wysoka?
Przydałyby się też zdjęcia liści, pokroju..
Na tym zdjęciu przypomina Augustę Luise, Graham to nie jest na 100%.
Dwa światy 22:18, 04 maj 2011

Do góry

po południu mocno padał deszcz....i pięknie umył mi taras i nie tylko

..a tu moja jodła obrodziła w szyszki(zdj. trochę złej jakości....

..wrzośce powoli przekwitają,ale i tak długo kwitną...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:16, 04 maj 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Kto przyszedł na inspekcję?

Kasia w bamboszkach i chyba prosto od fryzjera?
Mój 4 arowy azyl... 22:15, 04 maj 2011

Do góry
Proszę Basiu - na pocieszenie - chociaż chwilowe
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:14, 04 maj 2011

Do góry
Danusza napisał(a)

Największy bałagan robię ja

oby wszyscy mieli taki bałagan

dawaj tutaj mi ten bałagan a w szczególności to co na podłodze
Nasz przydomowy ogródek 22:14, 04 maj 2011

Do góry
Poczyniłem dzisiaj też skromne zakupy roślinek . Żurawki Palace Purple i 3 bukszpany pstre.

Kolor żurawek będzie pasował do koloru żywopłotu i przyznam się bez bicia że podejrzałem to w Danusi Realizacjach gdzie nawiązała do koloru ścian domu.

Mam też na stanie 2 bukszpaniki zielone . Dotąd robią jako tło dla bratków.

Mój ogródek na Suwalszczyźnie 22:00, 04 maj 2011

Do góry
A teraz mój rozsadnik
Mój ogródek na Suwalszczyźnie 21:57, 04 maj 2011

Do góry
Dzisiaj można było trochę popracować w ogrodzie
Próbuje powoli, konsekwentnie realizować rabatę wokół domu. Część rabaty wysypałam korą. W środku na razie pusto, szukam żółtych żurawek

I jeszcze trochę wiosny

lilie

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:55, 04 maj 2011

Do góry
Jak już dzisiaj pisałam, nasza "szkółka" otrzymała obwódkę z cegieł z odzysku ...... tymczasowo obwódka, a kiedyś przyda się do czegoś innego

Również rabata pod sosnami, ta z hostami i orlikami - dostała nowe obrzeże chyba ładniejsze, niż to zielone )) ale zielone zostało w środku... póki co podsypię jeszcze korą, to w ogóle nie będzie widać ale zostaje bo okazało się skuteczne na kreta (chyba), który doszedł do borderu i musiał się wycofać, co było widoczne po ziemi, a ponadto posialiśmy trawę i będzie to dodatkowa osłona żeby trawa nie właziła w przyszłym roku i tak będę wykopywać wszystkie roślinki (oprócz iglaków) do donic....
jedna strona :

i druga strona (proszę omijać wzrokiem składzik w tle )
Nasz przydomowy ogródek 21:54, 04 maj 2011

Do góry
an_tre napisał(a)

Danusia pokazała sprzęt to i ja pokażę jakim się posługuję podczas modernizacji ogródka :
Drugi od prawej to nóż do darni własnej roboty (przerobiony ze szpadla zwykłego jeszcze przed otrzymaniem od Danusi noża profesjonal) a ten klęcznik służy przeważnie przy rozmowach z Żoną ale w ogródku też jest przydatny.

Zbyszku mam taki sam arsenał narzędzi ale dokupiłam sobie mini szpadel coś na podobę saperki i jestem z niej b. zadowolona jest lekka i mogę ją używać nawet na kolanach

Tak tak zwłaszcza jak trzeba podsypać np. ziemię to taka łopatka jest super.
Nasz przydomowy ogródek 21:50, 04 maj 2011

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Danusia pokazała sprzęt to i ja pokażę jakim się posługuję podczas modernizacji ogródka :
Drugi od prawej to nóż do darni własnej roboty (przerobiony ze szpadla zwykłego jeszcze przed otrzymaniem od Danusi noża profesjonal) a ten klęcznik służy przeważnie przy rozmowach z Żoną ale w ogródku też jest przydatny.

Zbyszku mam taki sam arsenał narzędzi ale dokupiłam sobie mini szpadel coś na podobę saperki i jestem z niej b. zadowolona jest lekka i mogę ją używać nawet na kolanach
Nasz przydomowy ogródek 21:44, 04 maj 2011

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Ta poduszeczka Zbyszku, hitem sezonu może zostać. Ja np. w ogródku tylko na kolankach, kręgosłup chronię Powiedz, proszę, z czego i jak jest zrobiona. Mam skórzaną, ale mocno zużyta jest i na wilgotne podłoże nie bardzo się nadaje.
Poza tym pięknie już u Ciebie, schludnie i czyściutko
Tu na razie jest ściernisko, ale będzie... 21:40, 04 maj 2011

Do góry
Obiecałam Tobie zdjęcie jarząbu szwedzkiego.zdjęcie mi nie wyszło ,ale będziesz miał pojęcie jak może wyglądać takie drzewo po 30 latach.Tu aleja z kilku drzew.Nigdy nie były cięte, i rosną wzdłuż ruchliwej ulicy.
Nasz przydomowy ogródek 21:34, 04 maj 2011

Do góry

Dzisiaj zrobiłem obwódkę z host dla wierzby japońskiej wg. Danusi przepisu.

Modrzew ma nadzieję że w tym roku zapomnę o cięciu.

Mój 4 arowy azyl... 21:08, 04 maj 2011

Do góry
Rozpacz w kratkę - straty:
- przemarzły młode liście winorośli i winobluszcza pięcioklapowego
- przemarzły zawiązki śliwy, są czarne
- przemarzły kwiaty azalii

-połamane serduszki

-połamane ostróżki

-pod ciężarem śniegu położony pełnik, omieg, narcyzy

Na pocieszenie - szafirki w śniegu przetrwały i jako tako tulipany, choć i one 'głowami' ziemi dotykały, podobnie piwonie
Co z kwiatami wiśni i czereśni trudno mi w tej chwili powiedzieć

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies