Wszystko po tych ostatnich deszczach zarasta chwastami, tylko w szklarni czysto; ale za to pomidory bez przerwy wypuszczają boczne pędy, że ledwo nadążę uszczykiwać. Kwitną też już szklarniowe ogórki, które wysiałam z nasion
Z kwiatów jeżówka szykuje się do kwitnienia
Kwitną kolejne hosty, tylko niebieska nie ma kwiatów
Dzisiejszy dzień od rana jest zimny i mokry nie zachęca do pracy w ogrodzie pomimo, że pada deszcz poszłam i zrobiłam kilka fotek na poprawę nastroju
zakwitł wiosenny nabytek pod nazwa róża rabatowa
kwitnie groszek wieloletni, który niestety nie pachnie
w ubiegła środę na ryneczku kupiłam białą gaurę jest tak biała, że nie mogłam złapać ostrości
posadziłam ją na tle tawułek i host
gaillardia wiciokrzew
Piękna ta poprawa nastroju.
Ania, jak ślicznie u mnie groszek zaczął się wreszcie wspinać po siatce - mój pierwszy tegoroczny i osobisty siew ciekawe jaki będzie ten groszek i czy pachnący .... zobaczymy
Gaurę widzę pierwszy raz w życiu, ale jest bardzo ciekawa a wiciokrzew jaki dorodny i kolor ciekawy widzę, masz sporo ładnych wiciokrzewów
To zdjęcie ogóle ogródka jest piękne widzę, że koniecznie muszę kupić tawułki a co to za piękny powojnik? podobny do mojego The President, ale mój już dawno przekwitł i ma pomponiki i koniecznie poproszę o zdjęcia i nazwę tej żurawki - na zdjęciu po lewej stronie bo to chyba żurawka?
Jeśli chodzi o krety, albo może nornice to zryły mi cały kącik wzdłuż ogrodzenia tworząc wał ziemno - korowy ((( buuuu
Zaszalałam, ale co tam, mam co chciałam Udało mi się dzisiaj kupić w miejscowej w szkółce buka zwyczajnego Fagus sylvatica 'Purple Fountain'. Przetłumaczyłam z łaciny na polski, tzn. fioletowa fontanna
a to moje dzisiaj uratowane roślinki z NAOMI)
powojnik Violet Elizabeth cena 5 czy 8 zł,2 wilczomlecze , 2 gazanie, które można rozsadzić i rh Azurika za 10 zl)
a to rozkwitnięta róża różowa, może Ania DS lub Viki teraz ją rozpozna)
a tak w pączkach wygląda, sztywna ma teraz jakiś 1m, może 1,10)
Aniu piękne te Twoje rośliny ja jeszcze "choruję" na powojniki
Sebek kosiarka jest z koszem, wierz mi, że kamieni nie zbiera Raczej noże się pourywają niż ona będzie je zbierać. Fakt, że to nie jest kosiarka na taki trawnik tylko narazie jest to kosiarka z Teściów ogródka.
Wstawię jeszcze parę fotek roślinek Ciekawe czy Łucja i Sebek mnie nie opietruszą, że się źle opiekuję nimi
Sebciu, przypomnij mi co to za roślina??? (matko jedyna jaka skleroza )
Aniu, prześledziłam Twój wątek i rozkochałam w Twoim ogrodzie zapowiada się urokliwie !
a brzozy...ja je uwielbiam ! mam 5 sztuk (sadziam 7, ale 2 mi wypadły;/)
Ja zajmuję się ogrodem od jakiś niecłałych 3 lat, brzozy posadziłam takie jak Twoje 2 lata temu - dzisiaj są 2 x większe. Rosną błyskawicznie i to ich zaleta !
pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów
Dzięki Anulka wlałaś miód na moje serce masz przepiękne brzozy, a jakie białe pnie mają, kiedy to moje takie będą.