Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

"Tulipany witają" - Dni Otwartych Drzwi w gospodarstwie produkującym tulipany 21:06, 02 maj 2011

Do góry

"Tulipany witają" - Dni Otwartych Drzwi w gospodarstwie produkującym tulipany 21:03, 02 maj 2011

Do góry
Autostrada A 2 ze Strykowa a potem w kierunku Pniewy. Fajne jeziora były po drodze.

Dojechaliśmy jako jedni z pierwszych.

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 20:48, 02 maj 2011

Do góry
Korzystając z pogody i wolnego czasu, dziś odwiedziłam Park Roślin na trasie do Skoczowa.
Cudny widok prawda!

Mój ogród....czyli bardzo wredny kawałek planety;) 20:47, 02 maj 2011

Do góry
Odpowiedni sprzęt miałeś do przewozu, jedno ziarenko na wózek i heja Wiem, wiem, lekko nie było
ogrodoweimpresjejolki 20:46, 02 maj 2011

Do góry
Dziękuje za miłe słowa

No świat nigdy nie był idealnie skonstruowany i pomimo, że dobrych ludzi jest więcej niż złych, to czyny tych dobrych często pozostają bez echa, a "wyskoki" złych bardzo nas bolą ...

Dzielę się z Wami swoimi tulipanami, bo część z nich to nowe nasadzenia z zeszłej jesieni i sama byłam ciekawa jakie będą
W zeszłym roku miałam jeszcze ciemne prawie czarne, ale jak zaczęły kwitnąć, to Zły człowiek wyrwał je z cebulkami

Tego tulipanka nazywam EKO, bo ma takie ekologiczne barwy

Kwitną jeszcze spóźnione prymulki - miło z ich strony

Pięknie rozkwitła już aronia - pewnie owoce będą na nalewkę

W zachodzącym słońcu perukowiec miał intensywna barwę

Mój ogród....czyli bardzo wredny kawałek planety;) 20:30, 02 maj 2011

Do góry
Żwirek pierwsza klasa!
Całe popołudnie przeznaczyłam na przeczytanie calusieńkiego wątku
Robota pierwsza klasa
Mój kawałek raju 20:26, 02 maj 2011

Do góry
na jutro do pikowania , następne cynie i aksamitki wzniesione kremowobiałe
To będzie zaczarowany ogród 20:19, 02 maj 2011

Do góry
Tu jeszcze ujęcie mojego ulubionego miejsca

I teraz zaczynaja się horrory, wrazliwi wiec niech nie patrzą
Tu moj domek narzędziowy z marna imitacja rabat

a tu już domek dopasowany do moich marzeń z niestety jeszcze bardziej przygnębiającymi rabatami

Generalnie problem polegal na bardzo dużej ilości wody mimo porobionych drenazy. Opady deszczu zrobily swoje, na nieszczęście dobralam rośliny krore niekoniecznie taka wilgoć lubią. I tym efektem cieszył się już tylko Wodnik Szuwarek czy inna żaba.
Generalnie klapa na calego i teraz zostaje mi tylko jedna wielka demolka i zaczynanie wszystkiego od poczatku a na razie jest tak

Teraz podnosze rabaty do gory, pod nimi robie dodatkowy drenaz i czekać bede aż litościwy czas pozwoli zakryć roślinom te paskudne betony
I mam nadzieję że przy Waszej pomocy uda mi się stworzyc coś pięknego
Dwa światy 20:17, 02 maj 2011

Do góry
pokazuję dalej ,bo to moje ulubione kwaśnolubne

kolaż
ogrodoweimpresjejolki 20:13, 02 maj 2011

Do góry
Mimo, że dzień dzisiejszy zaczął się pechowo (włamanie do piwnicy), to zakończył się nie najgorzej.
Mój M. zdążył wstawić nowy zamek i jeszcze pojechaliśmy na działeczkę

A tam jeszcze kwitną tulipany - co za radość

Mój kawałek raju 20:03, 02 maj 2011

Do góry
oki) koleuski(( z całej paczki tylko tyle
pikowane cynie tylko 1 kolor)
astry chińskie 2 takie doniczki
dzwonki irlandzkie 2 doniczki, mają strasznie długie korzonki
To będzie zaczarowany ogród 19:51, 02 maj 2011

Do góry
Wieczorem jest najlepiej bo niewiele widać )))

za dnia w niektorych miejscach tez zrobilo sie uroczo

to mój ziolowy ogródeczek z którego jestem dumna
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:49, 02 maj 2011

Do góry
Co do rh to wyglądają tak - jeden i drugi

Tyle, że z jednym mam problem od początku, czyli od roku, za kilka dni będzie cały Wtedy brałem tylko rozrośnięte i mające pąki, ale on nagle zaczął mieć pofalowane liście, latem jakieś owady się niego doczepiły i długo z nimi walczyłem. Jeden pęd tak wygląda

A tak wyglądają liście

Pryskałem go różnymi środkami - grzybobójczymi, na owady - chyba z 6 różnych i dało to niewiele
Może wiecie co mu jest, bo drugi jest normalny i nie choruje, a ten taki nieudany
Ogródek Lilki 19:47, 02 maj 2011

Do góry
zobaczcie co się stało z moimi różyczkami na pniu , już trzecia zima i trzeci komplet wymarzł, chyba nie potrafię zabezpieczać ich na mrozy. Jesienią zrobiłam kopczyki a koronę zawinęłam " cukierkiem" z agrowłókniny, nie pomogło. Odbijają od korzenia ale co z tego jak ja chcę pienne

To będzie zaczarowany ogród 19:44, 02 maj 2011

Do góry
Potem aniołek dostal już towarzystwo w postaci trawy a zaraz niedalego wybydowała sie pergola

Wybudowany został rzygacz, wybaczcie mocno wykadrowane zdjęcia ale otoczenie nie nadawalo sie na szersze kadry

To będzie zaczarowany ogród 19:39, 02 maj 2011

Do góry
Zaczęły powstawać pierwsze zarysy ścieżek

i zaczynaja pojawiać sie pierwsze roślinki

I nawet aniolek na chwilę przysiadł, nawet wśród chwastów uroczo wyglądał
Ogródek Lilki 19:38, 02 maj 2011

Do góry
dziś zawzięłam się i postanowiłam sama ułożyć ścieżkę prowadzącą do altany. Inspiracją była nawierzchnia podpatrzona tu na ogrodowisku i będzie wyglądać tak

wielkie ukłony dla Danusi która jest dla nas chodzącą inspiracją
nawierzchnia będzie z odzysku, mam stare cegły i kilka dużych tafli połamanych płyt, które M obiecał mi pociąć w gustowne kwadraty. Mój M jest budowlańcem to i odpowiedni sprzęt się znajdzie ( zagęszczarka ). Dziś były początki tego wielkiego dzieła jednak trochę za mokro, ziemia jest bardzo cięzka i szybko mnie wykończyła - poczekam aż trochę obeschnie.

Zapytacie czemu sama skoro M budowlaniec - szewc bez butów chodzi i M w sezonie na nic nie ma czasu, a ja kobita z werwą na pewno sobie poradzę.

A oto dzieła mojego M w ogrodzie jednego z klientów

To będzie zaczarowany ogród 19:30, 02 maj 2011

Do góry
Jak wspomnialam wczesniej dzialeczka nieduża ale bardzo sloneczna
Przed rozpoczęciem robót instalacyjno - nawadniajacych wygladała tak

a tu widok na taras

Ponieważ dom ma bardzo klasyczną brylę , chcialam aby i ogrod był klasyczny, czyli równiutkie trawniki, strzyżone bukszpany, róże, ogólnie romanycznie i angielsko.
To będzie zaczarowany ogród 19:26, 02 maj 2011

Do góry
Witam serdecznie,
Mam na imię Katarzyna, z zawodu jestem projektantem wnetrz a z zamilowania ( odkrylam to niedawno) poczatkująca ogrodniczka
Mam niedużą dzialkę ok 600 m i pól bliżniaka na niej.
Przygodę z zakladaniem ogrodu rozpoczęłam w ubiegłym roku w lipcu. Po przeprowadzce do nowego domu . Oczywiście duzo wczesniej powstal projekt ( zabralam dziecku kredki i przenioslam na papier marzenia )

Mój ogród....czyli bardzo wredny kawałek planety;) 19:16, 02 maj 2011

Do góry
Tęskniliśmy. Jak dla mnie to najciekawsza realizacja. Często wspominałam twój ogród szukając mojego u dołu listy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies