i ostatnie 2 róże
rosną po lewej stronie garażu, wysłaniając to co jest za (m.in. kosz i kompostownik)
biała, "Climbing Elfe' osiągająca 3 m wys.
oraz pnąca, Park West - chciałam aby była blado różowa, ale poniewż to prezent na urodziny nie grymaszę, że jest jakby ... łososiowa silnie rośnie i kwitnie więc jest ozdobą ogrodu !
i to mój cały ogród, niewielki i masa w nim pracy (wie tylko ten, co pracuje w swoim ogrodzie, prawda?)
zmian (radykalnych) chyba nie będzie ale muszę jeszcze podosadzać kolory na rabatę przed tarasem (za zielono tam, za dużo rododendronów, z tyłu tylko tuje ;/ ) , jakieś drobne kolorowe roślinki pod te rododendrony, coś wyższego aby nie było monotonnie
Aniu, koniecznie trzeba obniżyć tę studnię, bo psuje Ci wszystkie widoki. Obłóż ją lustrem
obniżyć będzie trudno.... ale myślałam, że w końcu barwinek ją całkiem otoczy i przycięty stworzy swoisty szal jak puch z przodu już jest ok, ale jeszcze tył, właśnie przy lustrze....
a z góry będzie drewno, jak Paweł zrobi.....;/
Dziś pochmurno od samego rana.W nocy polało,Trzeba by było zajrzeć do ogrodu.W dobrym czasie wsadziłam dalie karłowe z siewu, nie ucierpiały chyba po przesadzaniu?
Witam wszystkich - kto miał niespodziankę w nocy w postaci deszczu?