Agnieszko pięknie, ale proszę więcej co to za róża na pniu u ciebie, taka dorodna?
znalazłam fajne kompozycje, na suche miejsca; szałwia, przywrotnik, stipa, z tyłu perovska i werbena patagońska i najwyżej jakaś wysoka trawa, ale może byc miskant Ml, fajne, podobało mi się ale poza sezonem takie miejsce zupełnie puste
pozdrawiam
Vito.... miło mi, że wpadłaś. Trzcinnik marzył mi się od jakiego i pewna pani Marta mocno mnie zmobilizowała ... Fioletowy kolor na rabacie to rzeczywiście szałwia.
Ewelinko... za leniuszka się nie uważam. Mocno pracowałam... ale nie w kwadratowym, a w pienińskim
Gosiu... ja swoje gracki też pamiętam,gdy były takimi szczypiorkami... trzeba czasu by zrobił się busz U ciebie już jest tak pięknie, gęsto, bujnie... nieustająco podziwiam
Tej łaskoczącej - jak mówią moje chłopaki - Pony tails.
Potrzebuję jej trochę, bo teraz w donicach będzie stipa, szałwia i kilka róż (plus dodatki). Zmieniam koncepcję - donice będą konkurowac formą z różanką ale nie kwiatami, bo z różami to raczej żaden inny kwiat nie wygra i każda konkurencja wygląda blado.
Olena to co widzę na planie jest ok. ale upychania na razie proponowałabym uniknąć .potem jest zdziwienie jak coś nie rośnie bo go towarzysz zatłamsi
między płyty macierzanka nadaje się świetnie ale tylko jak tam jest dużo słońca i tylko jak to jest odmiana poduchowa ( macierzanka piaskowa )
tu można dać oczywiście sławny karmik ościsty tylko pytanie czy masz tam podłoże piaskowe , bo w innym przypadku wyrywanie chwaścików będzie udręką.
kompostownik jednak zasłoniłabym czymś wyższym niż hosty i paprocie , no chyba że to kompostownik mini, ale wątpię .masz na liście hojne , ta się nadaje i to idealnie szt.3 dałabym zamiast paproci tak aby zasklepiały się z cisem i tylko wąski przesmyk zostawić na przejście .
wpadaj do mnie kochana nadchodzący tydzień popołudniami jestem .....