Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

BusyBee 12:32, 14 wrz 2014

Aniulka napisał(a)

No to teraz pojechałaś Któregoś razu przejrzałam Twój wątek,ja byłam zachwycona,podobało mi się wszystko od A do Z Nad tarasem zachwytów nie było końca.Masz dojrzały ogród z pięknymi nasadzeniami

Aniu...mówię prawdę!!
....planując zastanawiam się i motam...proszę o rady, bo wciąż mam problem z wyobrażeniem sobie jak to będzie wyglądało np. wiosną...i co do czego będzie pasowało...
...podziwiam Wasze ogrody i zastanawiam się skąd bierzecie takie piękne rozwiązania...Niektórzy mają taką lekkość planowania...np. u Ciebie... ...i nic nie ściemniam teraz, ani nie kadzę...

A ja mam do zmiany jeszcze przynajmniej 2 miejsca w ogrodzie...i boję się zabrać za to...bo trzeba mieć dobry pomysł, aby to zmienić...Nie jest prosto dłubać wśród starych nasadzeń...
BusyBee 12:42, 14 wrz 2014

Pytanko jeszcze do odwiedzających:
Chciałabym kupić coś różowo kwitnącego niewysokiego, aby zdobiło latem dłuuugi czas...
Mam na myśli różowy przetacznik wąskolistny, albo różową szałwię...wielkość podobna, kolor też.....co polecacie?.... co kwitnie dłużej?
GosiaJoanna 12:59, 14 wrz 2014

Szałwia kwitnie dłużej ale przetacznik tez sliczny jest Moja Mama ma 'Pink Field'i jest przesliczna, kwitnie do października.
JulkAd 13:37, 14 wrz 2014

BusyBee napisał(a)

Wydaje mi się, że z kształtem nic mądrzejszego nie wymyślę, bo to wydaje się być spójne z całą linią wzdłuż płotu, aż do ogniska...Teraz tylko takie zdjęcie mam, ale zrobię jak będzie mniejsze słońce....

Kasiu, to może cofnij te żurawki wgłąb rabaty po lewej i dosiej trawę, myślę że łezka, którą zrobiłaś na środku wymaga jednak symetrii w kształcie rabaty i o tym też pisze JoannA...chodzi o to żeby łezka wypadała akurat na wypukłość rabaty, z tarasu piękny widok będziesz miała...

Co do szałwii i przetacznika...ja jestem za przetacznikiem...
lojalna_ 13:39, 14 wrz 2014

BusyBee napisał(a)

No właśnie- ja kupiłam po 9, ale podzielić to się tego nie da...

Odnośnie planów- ja już wiem, że wszystkiego na raz nie zrobię, chociaż wiele by się chciało...
.....czasu, siły i keszu na to nie ma...No i zaplanować coś solidnie to dla mnie wyzwanie- ciągle się uczę i planuję coś źle...potem poprawiać muszę...
...ale to chyba nie tylko ja na szczęście czuwają nade mną Ogrodnicy bardziej doświadczeni...

Jakbym się słyszała
Ewa777 15:22, 14 wrz 2014

Zajrzałam, wszystko przeczytałam. Piękne masz nowe żurawki. Śledzę Twoje planowania, ale takich roślin nie mam, więc nie mogę doradzić.

BusyBee 19:21, 14 wrz 2014

JulkAd napisał(a)

Kasiu, to może cofnij te żurawki wgłąb rabaty po lewej i dosiej trawę, myślę że łezka, którą zrobiłaś na środku wymaga jednak symetrii w kształcie rabaty i o tym też pisze JoannA...chodzi o to żeby łezka wypadała akurat na wypukłość rabaty, z tarasu piękny widok będziesz miała...

Co do szałwii i przetacznika...ja jestem za przetacznikiem...

Chyba wiem o co Ci chodzi, żeby symetrycznie po obu stronach rabaty zrobić....taki był najpierw plan, ale później powstał pomysł, żeby zrobić nasadzenie po lewej w miejscu, gdzie nie ma trawy.... spróbuję coś narysować zaraz...

Edit: tu głos za przetacznikiem...
BusyBee 19:24, 14 wrz 2014

GosiaJoanna napisał(a)
Szałwia kwitnie dłużej ale przetacznik tez sliczny jest Moja Mama ma 'Pink Field'i jest przesliczna, kwitnie do października.

Czyli i jedno i drugie będzie ładne...... ale szałwia kwitni dłużej.....

Edit: a tu głos za szałwią.....
BusyBee 19:25, 14 wrz 2014

Ewa777 napisał(a)
Zajrzałam, wszystko przeczytałam. Piękne masz nowe żurawki. Śledzę Twoje planowania, ale takich roślin nie mam, więc nie mogę doradzić.

Ewcia, ale meczyk skomentujesz???
agam 19:30, 14 wrz 2014

POLSKA, POLSKA ... dzięki Argentyno
Wiem że kikbicujesz