Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nasz przydomowy ogródek 22:23, 16 kwi 2011

Do góry

Powitanie miłych gości w Iwoniczu.

Przed rozpoczęciem pracy mały poczęstunek u Krysi i Zbyszka.[img size=640x360]
Mój kawałek raju 22:14, 16 kwi 2011

Do góry
niektóre brałam z nie rozwiniętymi pączkami, aby dłużej kwitły a to jest stoisko Pani u której, kupuję co roku, oczywiście jest zawsze gratisik) było pełno kwiatów, róże i inne, ale nie robiłam im zdjęć, bo byłam czasowo ograniczona, chciałam jeszcze zajechać do Makro, ale i tak dużo nie kupiłam, bo nie miałam miejsca w samochodzie)
Mój kawałek raju 22:04, 16 kwi 2011

Do góry
ta paletka, to nic innego jak miniaturowe orliki, białe czerwone i niebieskie i w środku mają białe oczko są śliczne) a to jest śniedek wiechow aty, doniczka była po 17 zł i bia ły a to najnowsze kalanchoe, było po 10 zł doniczka
Cały rok w ogrodzie 21:46, 16 kwi 2011

Do góry
Magnolka,ciągle piękna

Cały rok w ogrodzie 21:38, 16 kwi 2011

Do góry
Kwitną tulipany

Tulipa pulchella 'Odalisque'

Tulipa hybr. (mieszańce Greiga) 'Für Elise'

Pierwszy kwiat liliowca,skromnie schowany wsród lisci

Mój kawałek raju 21:36, 16 kwi 2011

Do góry
no to jeszcze pokażę 1 zdjęcie, miało być na jutro ale co tam) 2 kuleczki po 40 zł), ale idą do starego ogrodu))
Mój kawałek raju 21:35, 16 kwi 2011

Do góry
O ja pierpiiiiiiiiii
Mój kawałek raju 21:27, 16 kwi 2011

Do góry
Nasz przydomowy ogródek 21:21, 16 kwi 2011

Do góry
Słuchajcie - było przemiło i wspaniale. Przepraszam że dopiero teraz się włączam . Goście pojechali . Rano o 9 zameldował się Ryszard z Tarnowa .a chwilkę później państwo Młoźniakowie i Tyna. Otrzymałem piękne prezenty . Praca przy jałowcu trwała dłuuuuugo z przerwą na obiad (pierogi : z mięsem , ruskie i ze ślwkami suszonymi). Po zakończeniu pracy - uczciliśmy to szampanem i pojechaliśmy do Iwonicza-Zdroju. Danusia i Justynka porobiły wiele zdjęć , wypilismy wodę mineralną w pijalni wód i wrócilismy do nas na kolację. Goście otrzymali pamiątki w postaci folderu z podpisami uczestników spotkania ze wspaniałymi wierszmi Hani i naszej Iwoniczanki Marysi Kielar - dziękujemy bardzo. W tej chwili goście wracają do domów. Bardzo miło wspominamy to spotkanie . A tak naprawdę do jałowiec doprowadzili do obecnego kształu Danusia , Witek i Ryszard. To była wspaniała robota. Danusia wyznaczyła nożem do cięcia darni granice rabatki pod jałowcem . Teraz trzeba podsypać ziemią i dać zwirek lub korę sosnową , zasilić korzenie i pozostawione "chmurki" . Wstawię kilka fotek (oczywiście z Tyną też) .Mojej kuzynce Marysi Kalinowskiej szcególnie dziękuję za wielkie wsparcie ... Acha Justynkę oddelegowaliśmy do wstawienia kilku fotek i relacji ze spotkania. Napewno Danusia przedstawi reportaż z tego spotkania. Jeszcze raz bardzo dziękujemy wszystkim za wykonaną pracę i za przemiłe spotkanie.

Poranna kawka przed pracą.

I ropoczęły się pierwsze przymiarki i cięcia.
Mój kawałek raju 21:13, 16 kwi 2011

Do góry
wstałam dzisiaj o 5.30 wypiłam kawkę i w drogę do Gdańska, pojechałam po kwiatowe zakupy, a potem jak wróciłam, pracowałam cały dzień w ogrodzie , wypieliłam truskawki, posadziłam cebulę, drugą posiałam(włoską), posiałam od Danusi czarną marchew, włoski groszek, trochę kwiatków , bo znowu przyszły i wsadziłam 13 krzaków róż, przeważnie austinki, w tym 2 pnące. A teraz zdjęcia) z zakupów
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:38, 16 kwi 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

A nie jest to zimowit?
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:58, 16 kwi 2011

Do góry
Dziś miałem pracowity dzień, bo dużo robiłem, ale mam dla Was kilka zdjęć
Nie wiedziałem co zrobić z dereniami i jednego wysadziłem jeszcze na rabatę przed oknem

Z krzewów został mi jeszcze jeden taki i tuja o żółtym kolorze
Na "bliźniaczych" rabatkach robi się coraz bardziej kolorowo

Jedne hiacynty w rozkwicie, a te w korze dopiero się rozwijają. Mam ich sześć sztuk( po 3 ma jednej stronie)

Rozkwita pierwszy narcyzik, reszcie brakuje do niego już niedużo

Teraz moje doniczki ustawione przed domem. Na noc zapowiadają przymrozek, więc wezmę tylko duże kanny, a resztę przykryję. Teraz lecę je okryć, ale także róże, powojniki i poznoszę donice z drugiego wejścia do domu

Wiecie - straszna rzecz mi się przytrafiła, bo moja wymarzona angielska róża kupiona była przemarznięta. Pędy dziś chciałem przyciąć, a tu całe brązowe w środku były, wyjąłem ją z ziemi i nic nie ruszyła, a przycinając korzenie niestety też zauważyłem, że są całkiem brązowe i nic nie mają zielonego. Róża do wyrzucenia ...
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 19:51, 16 kwi 2011

Do góry
Witam Panów, ale się cieszę
Zabieram się do szukania i wklejania zdjęć. Kilka wstawiłam już do wiosennego konkursu
Nie wiem, czy mam się czym chwalić , bo jestem zielona i widzę same niedociągnięcia. Ujawniają się szczególnie na zdjęciach. No i jeszcze 2 lata temu nie odróżniałam sosny od świerka , ba nawet ciągle mam z tym kłopoty Kwiatki w koszyczkach zakupiłam na giełdzie, a krokusy wyrosły na działce.

Ogródek Lilki 19:45, 16 kwi 2011

Do góry
dziś byłam na zakupach - tych ogrodowych oczywiście ,zobaczcie co kupiłam

te torebkowe powędrowały do doniczek i już sobie "smacznie" rosną
A teraz reszta
pozazdrościłam Danusi i zaszalałam
Hortensja bukietowa Lime Light
leszczyna

maliny i dwie karłowe papierówki

trochę popracowałam -pikowanie żeniszka i lobelii - obowiązkowe w moim ogródku.

Podglądnęłam też co dzieje się w moim ogródku bo wiosna zadomowiła się już w nim na dobre

Mój ogródek na Suwalszczyźnie 19:21, 16 kwi 2011

Do góry
A to moja pomoc ogrodowa szalenie zadowolona z pracy w ogrodzie

No i oczywiście M., ale nie został uwieczniony na zdjęciu
Mój ogródek na Suwalszczyźnie 19:19, 16 kwi 2011

Do góry
A to konstrukcja wykonana dzisiaj, która przybliża mnie do swoich pomidorków, juz cieknie mi ślina

Wczoraj dokonałam kolejnych zakupów, dziś było sadzenie

Teraz powinnam sprawdzić budżet domowy ale co tam, na święta wyjeżdżam do mamy mojego męża
Rajski ogród Ani 18:04, 16 kwi 2011

Do góry
Dziękuję Danusiu za odwiedzinki Miło mi, że dobrze się czujesz w moim ogrodzie
Mój ogród lata ubiegłe
Widok od strony zachodniej...
[img
...wjazd do domu

size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/1/14275/original.jpg[/img]
Moje miejsce na ziemi ;) 17:39, 16 kwi 2011

Do góry
Dzisiaj w Iwoniczu święto OGRODOWICZÓW Nawet słoneczko na tę okazję radośnie przyświecało Wpadłam z wizytą do Zbyszka i Jego przemiłej żony Krysi Wprawdzie późno i na krótko , ale nie mogłam ominąć takiej okazji żeby nie poznać Danusi , Tynki , Witka , Michała , Marysi i Richiego . Przesympatyczni ludzie , z ogromną pasją i miłością do roślin
Pozdrawiam wprost z mojego ogródka

Nasz przydomowy ogródek 15:40, 16 kwi 2011

Do góry
Dziękujemy przemiłym Gospodarzom:

Tyna
Nasz przydomowy ogródek 15:38, 16 kwi 2011

Do góry
Prace zakończone, wytyczony kształt linii trawnika......był nawet szampan
już ostatnie zdjęcia:

w imieniu Krysi i Zbyszka:

Tyna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies