Spóźniłem sie prawie całą dobę z gratulacjami
Dla naszej serdecznej i wspaniałej Hani.
Codziennie raniutko składamy meldunek na stronie skowronków
I opowiadamy - co słychać u naszych ogonków.
Życzę Ci Haniu dalszego poczucia humoru
I kolejnych setek - niech się sypią jak z woru.
Fajnie że doszło do spotkania z Marysią. Ogrodowisko prawdziwie łączy ludzi.
Pięknie, naturalne ogrody należą do moich ulubionych, no zaraz po typowo angielskich
Super wszystko wygląda Kasiu. Peonia pięknie zakwitła, jaka jest wielka Na hostowisko
fajna jest odmiana AUGUST MOON, mam ją od tej wiosny i z dnia na dzień zachwyca bardziej
Hanuś - gratuluję i kwiatucha daruję
Fajnie, że się spotkałyście no i bardzo skorzystałaś widzę, bo pewnie masz dużo nowych roślin. Może powstanie z nich żywopłot
A wrotycz u mnie jest - trzeba będzie ogołocić łąki
A ogród mino braku czasu sobie radzi - będzie kwitła pędzona dalia
Kolejne kwiaty austina są o wiele piękniejsze niż pierwszy - pachną obłędnie
Kwitną żurawki
Kwitły też te w donicy, ale kwiatów nie miały ładnych więc je dziś oberwałem. Po za tym liście zawsze miały klapnięte więc nie chciałem ich męczyć.
A dziś patrząc rano przez okno nie mogłem uwierzyć w to co widzę - trawa wzeszła
widać, że nie równo wzeszła i że są łyse placki, ale codziennie jest u mnie burza, więc pewnie trochę je przepłukało. Dziś w sumie jak skończyłem kosić to była ogromna ulewa za pięć minut. Podlało mi wszystko - więc z Wami mogę siedzieć a nie latać z konewkami.
Zapach piwonii roznosił się po całej działce i konkurował z jakimś nawozem (gnojówką), która sąsiadka podlewała swoje rośliny ....
Ale i tak starałam się zwracać uwagę tylko na to co ładne - pomogły mi w tym moje róże
Zobaczcie sami
Teraz pochwalę się moimi zakupami - jeszcze nie posadzonymi
I prezentami od cioci - liliowce i irysy
Oczywiście nie będą rosnąć tutaj, ale na razie posadziłem je na rabacie - może bardziej rozkwitną
Tutaj zasadziłem po jednej kępce, ale wykopaliśmy ich całą skrzynkę. Resztę posadziłem w mojej mini przechowalni, którą trzeba będzie ciut powiększyć
Jak zrobię skalniak to znów zmienią dom - na razie niech rosną tam