Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Sebek 21:27, 03 cze 2011

Ogród rodziców powala ogromem kwitnienia i burzą kolorów. Choć zrobiło się trochę bałaganu to jednak na pewno go posprzątacie i nadwyżki zawieziecie do siebie
Pwl 21:30, 03 cze 2011

Pięknie, naturalne ogrody należą do moich ulubionych, no zaraz po typowo angielskich
Super wszystko wygląda Kasiu. Peonia pięknie zakwitła, jaka jest wielka Na hostowisko
fajna jest odmiana AUGUST MOON, mam ją od tej wiosny i z dnia na dzień zachwyca bardziej

monteverde 21:52, 03 cze 2011

Kasiu nie było mnie cały dzień a u Ciebie takie piękne nasadzenia) Ogród rodziców ma piękne nasadzenia, ale jak wspomniałaś trzeba go troszeczkę przerzedzić, jednym słowem Ogrodowisko się przydało, gdyby nie ono, nie wiedziałabyś co posiadasz i nie miałabyś nowych inspiracji w projektowaniu, odnów pięknie ogród rodziców, a u siebie załóż nowe rabatki z nasadzeniami, i koniecznie pokaż efekty)

Pozdrowienia dla rodziców)
Martek 10:25, 05 cze 2011

Kasia czy Ty oby jesteś z tej samej wsi ?Nie wiesz gdzie są w naszym mieście zwykłe targi ? Od Męczenników Majdanka jadąc skręca się do Macro i po lewej stronie wtedy jest targ .W sezonie i po prawej ,na dwóch frontach .Ja tam bardzo rzadko bywam
KasiaWB 22:45, 05 cze 2011

Martek napisał(a)
Kasia czy Ty oby jesteś z tej samej wsi ?Nie wiesz gdzie są w naszym mieście zwykłe targi ? Od Męczenników Majdanka jadąc skręca się do Macro i po lewej stronie wtedy jest targ .W sezonie i po prawej ,na dwóch frontach .Ja tam bardzo rzadko bywam

))) z tej samej, z tej samej ))) ale jakoś nie było okazji ani potrzeby odwiedzać wszystkich ) jak odkryłam ten targ roślinny, to teraz zupełnie inna sprawa
KasiaWB 22:51, 05 cze 2011

Pwl napisał(a)
Pięknie, naturalne ogrody należą do moich ulubionych, no zaraz po typowo angielskich
Super wszystko wygląda Kasiu. Peonia pięknie zakwitła, jaka jest wielka Na hostowisko
fajna jest odmiana AUGUST MOON, mam ją od tej wiosny i z dnia na dzień zachwyca bardziej

Dziękuję w imieniu Rodziców za miłe słowa taki właśnie był zamysł tego ogrodu aby był kameralny, osłonięty od przechodniów, sąsiadów

Bardzo podoba mi się ta hosta, którą pokazałeś, pewnie będzie problem ze zdobyciem póki co nie próbuje już dalej szukać u mnie Fire&Ice, bo chyba byłam w każdym sklepie....

Jak uważasz, do kiedy w tym roku można przesadzać stare i sadzić nowe hosty? czy w lipcu lub sierpniu to będzie miało sens?
KasiaWB 22:57, 05 cze 2011

monteverde napisał(a)
Kasiu nie było mnie cały dzień a u Ciebie takie piękne nasadzenia) Ogród rodziców ma piękne nasadzenia, ale jak wspomniałaś trzeba go troszeczkę przerzedzić, jednym słowem Ogrodowisko się przydało, gdyby nie ono, nie wiedziałabyś co posiadasz i nie miałabyś nowych inspiracji w projektowaniu, odnów pięknie ogród rodziców, a u siebie załóż nowe rabatki z nasadzeniami, i koniecznie pokaż efekty)

Pozdrowienia dla rodziców)

Dziękuję Aniu! niemal o każdej porze coś kwitnie w tym ogrodzie po piwoniach będą róże oraz inne kwiaty
Spróbuję w tym roku troszkę popracować nad tym ogrodem w tym tygodniu będzie wielkie strzyżenie ))) formowanie żywopłotu, krzaków, cięcie uschłych gałęzi, no i koszenie trawy chciałabym w tym roku koniecznie podciąć tą sosnę i zrobić hostowisko - powielam zatem pytanie czy można przesadzać stare i sadzić nowe hosty w lipcu i sierpniu?
Sebek 23:01, 05 cze 2011

Chyba najlepszy będzie sierpień po przekwitnięciu, chyba Zbyszek tak pisał. Z takich wielkich okazów na pewno będzie ich z kilkadziesiąt
hanka_andrus 23:13, 05 cze 2011

Hosty są bylinami,a te wiadomo przesadzamy i dzielimy w sierpniu,żeby się na nowych miejscach zakorzeniły.Ty to będziesz robiła sama. nie będziesz miała ograniczenia w wielkości donicy,A jeżeli przesadzać będziesz w ogrodzie rodziców z miejsca na miejsce, nie odczują tak bardzo zmiany .
KasiaWB 23:15, 05 cze 2011

Sebek napisał(a)
Chyba najlepszy będzie sierpień po przekwitnięciu, chyba Zbyszek tak pisał. Z takich wielkich okazów na pewno będzie ich z kilkadziesiąt

Dziękuję za radę Sebciu, ten termin właśnie mi najbardziej odpowiada, więc cieszę się, potwierdzasz że można wtedy sadzić. Właśnie jak zobaczyłam te okazy, to stwierdziłam, że muszę zrobić tą rabatę pod sosną, bo mam już gotowy materiał przekopię tylko tą ziemię z torfem, wytyczę rabatę i będę sadzić