Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 09:31, 27 maj 2011

Do góry
a jak na razie kwiaty kwitną, robię nowe rozsady, a owocki dojrzewają

a te dopiero kwitną
ogrodoweimpresjejolki 09:18, 27 maj 2011

Do góry
mój balkon będzie miał czerwony akcent - dostałam wczoraj na dzień Mamy

a tymi nacieszę się w domu , a później pójdą do gruntu

A_G_Aniowy ogródek 09:16, 27 maj 2011

Do góry
To są zwykłe płyty chodnikowe w szarym kolorze.Można je kupić w różnych kolorach i wielkościach.
A_G_Aniowy ogródek 09:06, 27 maj 2011

Do góry

masz świetny chodniczek z płyt może na taki się skuszę jak twój zamiast kamiennej ścieżki co to za płyty?

Mój ogród 08:54, 27 maj 2011

Do góry
a żurawki georgia peach znalazły miejsce na tej rabacie

Mój ogród 08:45, 27 maj 2011

Do góry
a tak to wygląda od wejścia wszystko

i trochę moich kwiatków conieco zaczyna już kwitnąć

A_G_Aniowy ogródek 08:27, 27 maj 2011

Do góry
No to się chwalę Tadammm.......
Ma 18 kwiatów i jeszcze kilka nierozwiniętych pączków. Szaleje tego lata skubany.

Mój ogród 08:25, 27 maj 2011

Do góry
A tu już przymiarka 12 obsidianów

i już po posadzeniu tojeść też posadzona myślicie że w takiej odległosci wystarczy jej do zadarnienia pod bukszpanami tojeści potrzeba mi jeszcze ogrom tutaj i będzie koniec rabaty

Drzewa, krzewy owocowe i pnącza o jadalnych owocach 08:24, 27 maj 2011

Do góry
już, już - tuż, tuż

cała zgraja z podwórka wczoraj zaatakowała ogródek ha,ha jak na razie znaleźli rzodkiewkę
Pogaduchy skowronków 08:02, 27 maj 2011

Do góry
Właśnie będę stał dzisiaj przy garze
Ziemniaki obiorę , cebulkę przysmażę .
Ulepię pierogów bez liku
Ku uciesze wszystkich domowników.

Pogaduchy skowronków 07:53, 27 maj 2011

Do góry
Od rana takie głupotki ,Issiu?
Miłego dnia! W ogrodzie, w pracy,w szkole!
I niech wam nic w plecach nie kole!
Byście do wieczora mogli grządki pielić,
a wieczorem się czuli jak święci anieli!
Niestety ,maj oprócz kwiatów szykuje zawsze pielenie ,,rabatów"!

A wieczorkiem po pracy posiedźcie przy żubrach!
Mój ogród 07:11, 27 maj 2011

Do góry
a tu już posadzone elektric lime na swojm miejscu przy brzego rabatu dwoma rzędami na końsach trzmielinki a pod całym drzewkiem na pniu 18 razu pachysandra

co sądzicie o tym zestawieniu
Mój ogród 06:55, 27 maj 2011

Do góry
witajcie kochani, choć smutno mi że niewiele osób odpowiedziało na moja prośbę o pomoc, mimo wszystko musiałam wziąć sie do działania i sama coś wymyślić i sporzcie na te zakupy. Dzieki wnikliwemu przeczytaniu gotowego artykułu o żurawkach i dokładnemu obejrzeniu zdjęć tam dodanych odkryłam że producent żurawek tam przedstawiony ma swoje główne gospodarstwo 4 kilometry ode mnie, więc dzięki pomocy znajomej udało mi się zakupić piękne żurawki, niestety citronelli nie mają w swojej ofercie. spójrzcei czy to nie piękny widok?

zjawiskowe sadzonki obsidian nie pytajcie po ile zapłaciłam bo nie uwierzycie, szokujące jest tylko że trzeba za nie płacić prawie 3 razy tyle w centrach ogrodniczych

Piękne sadzonki georgia peach

no i zastępstwo citronelli - electric lime tu już mniejsze sadzonki dopiero niedawno przygotowywane

obsidianów wzięłam 12, georgia peach 10 i electric lime 11 ale to nie będą moje ostatnie zakupy napewno, z bylinek wartych kupienia mają jeszcze hosty
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:21, 27 maj 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
A tak to wyglada z góry. coś mi brakuje po prawej stronie. Może jakieś wysokie trawy? tylko jakie? a może coś innego zimozielonego? HELP!

Amoże tu z lewej strony wewnątrz przy begoniach tak na srodeczku tego pustego dałabyś tują szmaragd urośnie wysoki stożek ładny i może drugi przy płocie zamiast tego niebieskiego krzewu, podniosłoby to kompozycję bo coś na pniu to nie pasuje już niech są na pniu tylko w zawijaskach
Mój kawałek raju 00:37, 27 maj 2011

Do góry
Cześć wszystkim, późno dzisiaj odwiedzam Ogrodowisko, długo siedziałam w ogrodzie, do ciemna, przepędziły mnie komary) trochę popieliłam, wsadziłam kilka dalii zostało 5 krzaczków do wkopania, ale najpierw muszę przygotować teren a to się wiąże z ostrym kopaniem i wywalaniem chwastów, dostałam od sąsiadki potężny krzak miodunki, podzieliłam i powsadzałam w różne miejsca w ogrodzie, bo moja taka malusieńka, a u niej jak chwast rośnie, to wyżebrałam) połażę trochę po wątkach i idę spać, jutro ma przyjść potężny transport roślin) Czy może ktoś ma taki jaśmin?
czy ktoś zna ten krzew(patyk go wskazuje) posadziłam z 3 lata temu, siedziała taka mała sierota, w tamtym roku niechcący mi się złamał, a w tym roku wyskoczył i ma dwie gałązki, co będą kwitły, nie pamiętam nazwy(
Ogród Sylwii od początku :) 00:13, 27 maj 2011

Do góry
Syla napisał(a)

A to moje wczorajsze popisy. Co prawda w założeniach miał być cis na pniu i będzie jak tylko dopadnę jeszcze jedną sztukę w szkółce. Na razie jest tak . Musiałam wykorzystać rośliny, które już miałam . Ale kiedyś pewnie nastąpi zmiana. Dojdzie jeszcze kora i ewentualnie zamienię wierzbę Hakuro-nishiki na trzmielinę na pniu o ile takową nabędę, żeby pasowała do obwódki.

Na końcu pracy ogołociłam wierzbę z kolorowych listków, ponieważ dopadły ją mszyce i brzydko poskręcały się listki

Jaką tu posadziłaś żurawkę?
Moje miejsce na ziemi ;) 23:25, 26 maj 2011

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Magiczna godzina!

Haneczko , już we wtorek popołudniu wyruszamy w Twoje strony - nie mogę się doczekać
Co u Was mówią prognozy pogody ???

Wspomnienia z Góry Chełmskiej ...

Zakątek Olgi 23:20, 26 maj 2011

Do góry

Azalie,konwalia z runianką ,a to żótłe to nie wiem co ,ale się bardzo"rozłazi"
Zakątek Olgi 23:15, 26 maj 2011

Do góry

czosnki
Ogród w Tarnowie 23:13, 26 maj 2011

Do góry
A może by tak ogród nocą pokazać....

Swiatło jest też elementem dekoracyjnym ogrodu...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies