Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

monteverde 00:05, 27 maj 2011

Sylwia ślicznie, ale za te donice majątek płacisz)
asiasz83 00:13, 27 maj 2011

Syla napisał(a)

A to moje wczorajsze popisy. Co prawda w założeniach miał być cis na pniu i będzie jak tylko dopadnę jeszcze jedną sztukę w szkółce. Na razie jest tak . Musiałam wykorzystać rośliny, które już miałam . Ale kiedyś pewnie nastąpi zmiana. Dojdzie jeszcze kora i ewentualnie zamienię wierzbę Hakuro-nishiki na trzmielinę na pniu o ile takową nabędę, żeby pasowała do obwódki.

Na końcu pracy ogołociłam wierzbę z kolorowych listków, ponieważ dopadły ją mszyce i brzydko poskręcały się listki

Jaką tu posadziłaś żurawkę?
monteverde 00:19, 27 maj 2011

widać, gdzie kupowana)
Atanka 00:52, 27 maj 2011

na moje oko Creme Brulee
Neska 07:43, 27 maj 2011

Sylwia kawał dobrej roboty. Pięknie!!!! A u mnie sąsiad ma problem, że tuje szmaragdy posadziłam zbyt blisko siatki. Blisko czyli 70 cm od niej. Zaczęłam walkę z moją rabatą, którą mi rozrysowałaś. Wiele roślin, które tam są muszę przesadzić. Posadziłam już wspomniane tuje, derenie i hortensje. Cdn........
Ana 08:55, 27 maj 2011

To już przesada, nie zagladnęłam jeden wieczór, a tu znów takie zmiany! Podziel się zdrowym kręgoslupem, plisss
Twoje rabaty w niczym nie ustępują Danusiowym, obie macie świetny zmysł do planowania i nasadzeń!
Syla 09:08, 27 maj 2011

Atanka napisał(a)
na moje oko Creme Brulee

Też mi się wydaje , że to ta odmiana ale gwarancji nie dam. Brak fachwości w szkółkach rozkłada mnie na łopatki. Nawet nie wiedzą czym handlują. Zupełny brak profesjnalizmu. A nie daj Boże zapytam o odmianę, której poszukuję, to obraza majestatu , że nie biorę tego co jest tylko szukam dziury w całym. Ale i tak to traktuję z uśmiechem , rzucam ripostką i odchodzę
Syla 09:10, 27 maj 2011

Ana napisał(a)
To już przesada, nie zagladnęłam jeden wieczór, a tu znów takie zmiany! Podziel się zdrowym kręgoslupem, plisss
Twoje rabaty w niczym nie ustępują Danusiowym, obie macie świetny zmysł do planowania i nasadzeń!

Porządna rehabilitacja a przede wszystkim odpoiwedni fachowiec i będziesz gonić jak nastolatka Ja takiego mam i proszę
Danusza 09:11, 27 maj 2011

ślicznie Sylwio teraz odpocznij należy się do... nastepnej rabaty
Syla 09:14, 27 maj 2011

Bogda napisał(a)
A co ze skarpą przy tarasie?też ją bierzesz "pod nóż"?

Biorę się i za nią , nie bardzo mi leży. Będę robić murek z kamieni które są wysypane na skarpie. Spróbuję sama ale jak się nie uda to wezwę fachowców. Ale najpierw sama !!! Bardziej ją wypłaszczę i podniosę dosypując ziemi . Chcę zmienić nasadzenia na bardziej łagodne lub porobić plamy tych samych roślin, ale to dopiero przede mną więc zobaczymy.