Jako że zrobiło się zimno co nieco ogrzejmy się w wiosennych promykach słoneczka i nacieszmy oczy kolorami ...
na początek ciemierniki img]
barwinek
stokrotki i reszta ...
Ale wtedy maty mogą zawiesić tak jak Ty?
Nie wspomniałam, że szklarnie sąsiadce zacienia jeszcze mój stary orzech. (Posadzony przez poprzednich właścicieli)
Propozycja przeniesienia wrzosowiska na prawo od altany, a po obu stronach ścieżki dodatkowa rabata, która przechodzi z jednej strony na drugą, dobrze gdyby roślinki też miały kontynuację z jednej na drugą stronę.
A to mój dzisiejszy zakup hosty. Szkoda mi ich było, bo tak kiełkowały w tym woreczku. Kiedy je wsadzić do gruntu, bo moje na rabacie jeszcze nie wychodzą.
ja bym popodcinała gałęzie tui tej po lewej i tej sosny te po prawej , trochę wyżej i wpadnie tam więcej słoneczka i tam bym wsadziła wiciokrzew włoski Harlequin
pięknie pachnie, szybko zarasta i jest ładny
Kochani czekam na propozycję jakimi krzewami zasłonić istniejącą przerwę między świerkiem, a wysoką tują. Jest to mój kącik rekreacyjny. Tam, gdzie są kamienie będzie murek osłaniający grill
Do tek pory były tam kwiaty; floksy i firletki ( zniknęły bo za dużo cienia) , a ziemię porasta barwinek i miechunka. Jest to strona od zachodu słońca.