Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rabata pod oknem 18:56, 18 maj 2011

Do góry
ell napisał(a)

a może kremowe róże z powojnikiem obok trzmielina, lawenda, z przodu może barwinek , a przed kulami bukszpanowymi niebieskie trawki ( może turzyce - niestety nie znam ich nazwy )

Niebieskie trawki turzyca sina odpada, nie sadź
Lepiej Carex morrowii 'Variegata' - turzycę jeśli już coś trawkowego musisz, albo Ophiopogon czarny
No i masz rabatkę już
Mój kawałek raju 17:50, 18 maj 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
kwiat papierówki)
Ania zamawiam krzynkę papierówek ,a może masz jeszcze kosztelę mniam !
Piękne tulipany tylko pierzaste mi nie leżą te trzecie
No i ten bluszcz naprawdę imponujący
Powiedz mi w awatarze,masz żółtą peonie ???
U Justyny 17:17, 18 maj 2011

Do góry
tyna napisał(a)

Haaga jest super

i Golden Torch z przemrożonymi kwiatostanami po majówce, ale wzięłam....reszta jeszcze kwitnie....

i jak przystało na Ogrodowisko, Lime Rickey już czekają...w ilości mini....

Tynka naprawdę świetnie się spisałaś ,pięknie to wygląda
U Justyny 17:16, 18 maj 2011

Do góry
tyna napisał(a)
Krysia!!!
Witaj cieszę się że zajrzałaś
No tak, trochę mi się zeszło ......

Dzisiaj tez wyrwałam się na chwilkę, żeby było ładniej
Bawiłam się z kamieniami.....i korą
Rozpracowując rabatę fragmentami dojdę do końca

Ogród zmyślony 17:13, 18 maj 2011

Do góry
pinus parviflora Tempelhof, czyli jedna z odmian sosny drobnokwiatowej. Wystawiła brzydko palec- muszę powiedzieć, ze szybko rośne, jak na wolnorosnącą sosnę. Moja czarna ma mniejsze przyrosty, choć jest większa. Uwielbiam tą Jej Pogiętość. Kiedyś zrobię z niej parasol

a tu juz zapowiedz lata i szał szałwiiiiiii się szykuje
Ogród zmyślony 17:08, 18 maj 2011

Do góry
zrobiłam mały obchodzik po ugorku
patrzcie jakie mi ostróżki rosną. Jak będzie czas i sila to narobię rozsad, pewnie chętni się znajdą

jedna z moich ulubionych traw miscant morning light-rzeczywiście lajtowy jest i eteryczny-na wiosnę szybko odbija, nie guzdra się

jeszcze jedna trawa praktycznie zimozielona do wyczesania tylko po śniegu (chyba jakaś turzyca, ale mysiej łapki ne daję)

jeszcze wspomnienie wiosenki

W cieniu - zacieniona 16:55, 18 maj 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Ja właśnie ostatnio nabyłam sporo zawilców, posadziłam na ulicę i pod świerka, że też odkryłam je dopiero teraz, powinny już dawno rosnąć w moim ogrodzie.
Ładną mają biel, a czy nie zanikają im liście w środku lata?
Chodzi mi o takie zawilce.

po kwiatku zdaje mi się, ze mam takie również.Jeśli nabywałaś ostatnio, to prawdopodobnie są te same co moje, bo sa teraz po sklepach. U mnie nawet na praktycznie slonecznej rabacie rosną-koło tsugi i na górce -nic im raczej nie zanika latem. Mam też inne zawilce-ale widzę, ze one mają się gorzej na słońcu -listki bledną i trzecie-typowo leśne i niziutkie-pod samą jabłonką

Mój ogród 16:00, 18 maj 2011

Do góry
asiasz83 napisał(a)
witajcie kochani po tak długiej przerwie poczyniłam kilka zmian w moim ogródku przede wszystkim dosadziłam kilka bukszpanów i tu zobaczcie tą rabatkę na której była wierzba hakuro co posadzić w środku żurawek co jeszcze dosadzić na tej rabacie pomóżcie proszę

A co byś powiedziała tutaj na kulę z bukszpanu w żurawkach, ale pienną?
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 15:48, 18 maj 2011

Do góry
Elu coś jest takiego fajnego w tej kremowej aksamitce, w przyszłym roku będę sama robiła sadzoneczki i dużo, dużo Ciekawe jak Hani będą rosły?

pierwszy kwiatuszek na pięciorniku

wszyscy mają i ja też....

a jak się nazywają moje ulubione kwiatuszki?
U Justyny 15:00, 18 maj 2011

Do góry

Haaga jest super

i Golden Torch z przemrożonymi kwiatostanami po majówce, ale wzięłam....reszta jeszcze kwitnie....

i jak przystało na Ogrodowisko, Lime Rickey już czekają...w ilości mini....

Mój ogród 14:21, 18 maj 2011

Do góry
Dalej kolejne pytanie co posadzić pod szmaragdami, co tu dać

tutaj okrągła rabate też trochę pozmieniana co tu dosadzić miedzy jałowce chyba cos piennego a z tyłu z prawej strony świerka co jest tam sporo miejsca

Dalej widać pas wysypany korą czeka na szmaragdy z lewej widać posadzonych 6 tawuł goldmound z lewej strony świerka na pasie kory co wy na to dobry pomysł?

i ostatnia moja rabat tu myśle że już tak zostawię choć na tym zdjęciu wygląda na ponurą bo zdjęcie robione w pochmurny dzień, może wam się coś nasunie

Mój ogród 14:12, 18 maj 2011

Do góry
Na tej rabacie też trochę poprzesadzałam pomóżcie c by tu jeszcze zmienić, dosadzić

między berberysami a szmaragdami chcę wsadzić 3 miskanty jeden w zasadzie już jest ale marnie odbija po zimie czy to wystarczy?

tu posadziłam klona Drumondi pod nim zmaierzam zrobić okrągłą obwódkę z bukszpanu dalej wsadziłam cisa którego mam zamiar formować w stożek co ty na to Danusiu myślisz że mi się to uda gotowe są u nas nie do zdobycia mam zamiar kilka cisów tu jeszcze dosadzić dokładniej 2 po obu stronach cisa za klonem w tej części i formować na kulki

tutaj poprzesadzałam roślinki tak żeby zrobić miejsce na 3 świerki serbskie proszę o radę czy 3 w tym miejscu wystarczą aby przysłonić ten kawałek szpecącego murka, co z tymi wrzosami jak je pielęgnować żeby coś jeszcze z nich było czy cos jeszcze po serbami wsadzać

Morze pytań ale mam nadzieją że mi pomożecie

Japoński ogródek Anety 13:53, 18 maj 2011

Do góry
Powiedzcie mi proszę co to za roślina? Dostałam od sąsiada.
Japoński ogródek Anety 13:50, 18 maj 2011

Do góry
c.d.
azalie

Japoński ogródek Anety 13:46, 18 maj 2011

Do góry
dzisiejsze zdjęcia:
hosty

karmnik ościsty

sosenka
Czasopisma o tematyce ogrodniczej - zagraniczne 13:11, 18 maj 2011

Do góry
New Zealand House & Garden.

Z naciskiem na Garden

Też dysponuję kilkoma pdf'ami
ogrodowe zacisze 13:08, 18 maj 2011

Do góry
mozemy sie z zona relaksowac, tak jak cztery sowki
ogrodowe zacisze 13:04, 18 maj 2011

Do góry
Mój ogród 13:01, 18 maj 2011

Do góry
No i teraz przedstawiam moja najważniejszą rabate przy furtce poczyniłam już na niej kilka prac, zdjełam korę i szmatę która pod nią była wysadziłam wszystkie rośliny które się na niej znajdowały przekopałam i posadziłam 2 trzmieliny na dzień dzisiejszy wyglada to tak

i moje dalsze plany to posadzić 10 żurawek przy brzegu łukiem od jednej trzmieliny do drugiej zastanawiam się czy nie dać 2 rzędów, wszystko zależy czy w naszych ogrodniczych pojawi się jej większa ilość czy będę musiała kupić z internetu, dalej na środku posadzę kulę cyprysowa niebieską na pniu 1,5m, już mam upatrzoną od tego pan, od którego kupiłam ostatnio bukszpany a pod nią dywan z pachysandry co o tym sądzicie nie umiem tego narysować i nie wiem jak to kolorystycznie się zgra i jaką wziąć do tego zestawienia żurawkę
Błagam was o rady w sprawie tych rabat
ogrodowe zacisze 12:59, 18 maj 2011

Do góry
kwitnace glicynie i azalie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies