Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Narzędzia - antyki 14:55, 07 mar 2011

Do góry
Mały siewnik ,brakuje tylko uchwytu,nie wiem jaki był w oryginale,posiada u dołu regulowaną szczelinę na nasiona

Pogaduchy skowronków 13:31, 07 mar 2011

Do góry
Danusza napisał(a)
Jolu nie mamy juz czasu nawet na zakwasy ruszyła robota ja dzis poprzycinałam krzaki i żywopłoty

Nie za wcześnie Danusiu ?Ledwo po antybiotyku i już w pole?!!!!Będę bić,zobaczysz))
Pogaduchy skowronków 13:28, 07 mar 2011

Do góry
Jolu nie mamy juz czasu nawet na zakwasy ruszyła robota ja dzis poprzycinałam krzaki i żywopłoty
Mój ogród....czyli bardzo wredny kawałek planety;) 13:24, 07 mar 2011

Do góry
wow! Emilu jakie bogactwo! te drabiny przypomniały mi czasy jak chodziła komisja z gminy(sołtys , strażak , policjant i ktos z gminy)sprawdzali stan gospodarstwa czy nie zaśmiecone, czy nie ma zagrożenia pożarowego( do tego jeszcze musiała być skrzynia z piachem , wiadro) tez nie wytrzymałam i pocięłam krzaki, żywopłoty
Mój ogród....czyli bardzo wredny kawałek planety;) 13:21, 07 mar 2011

Do góry
na pierwszy rzut oka pójdą oczywiście rabatki "udomowione"

Mój ogród....czyli bardzo wredny kawałek planety;) 13:15, 07 mar 2011

Do góry
Jeszcze tylko szybki rzut oka na dostępne materiały...

i burza mózgu....
ogrodoweimpresjejolki 13:11, 07 mar 2011

Do góry
kriss napisał(a)
Pomocnicy widać ,że starają się bardzo,a ogród jak by tak trochę czarodziejski .Bardzo ladnie

Dziękuję
musi być coś magicznego w tym kawałku ziemi, bo spędzałabym tam każdą chwilę; mam nadzieję, ze już od wiosny pokażę jego ładniejsze oblicze
a na razie ściółkowałam pod krzewami rozdrobnionymi gałęziami
ekologia i oszczędność w jednym

Mój ogród....czyli bardzo wredny kawałek planety;) 13:09, 07 mar 2011

Do góry
Znalazłem też takie coś

niebezpiecznie blisko autostrady nornic

które nieraz napsocą (tu bodajże szafirki padły ich ofiarą)

Mój ogród....czyli bardzo wredny kawałek planety;) 13:06, 07 mar 2011

Do góry
z czasem trzeba będzie wziąć się tez za ogródek

przedstawiam straszydło przebrzydłe-piwnicę

z konstrukcjami na tym obszarze prosze mnie nie łączyć. to dzieła spontanicznych akcji taty, na razie nic ciekawszego się tam nie dzieje więc niech sobie będą.
ogrodoweimpresjejolki 13:03, 07 mar 2011

Do góry
Byłam, byłam byłam
Wszystko boli - włażenie na drabinę, bielenie pędzlem drzew, sekator na teleskopowej rączce też dał się we znaki
Dwa dni i ból minie, a plan z przycinaniem drzew na ten rok wykonany
Nie mam co narzekać, bo piłą mechaniczną najcięższe prace wykonał M

W tym tygodniu usunęliśmy również hubę z brzoskwini, ale po jej usunięciu okazało się, że trzeba cały konar wyciąć, aby nie złamał się pod wpływem wiatru, a potem potencjalnych owoców

Aha, przypomniałam sobie - jeszcze trzeba zrobić porządek z wisterią - jej grube pędy oplatają wszystko, zniszczyły daszek nad tarasem i wdarły się do altanki; ślicznie wygląda, ale przesadziła z tak intensywnym wzrostem. A tak wyglądają jej zdrewniałe pędy -ślicznie same się zaplatają

A teraz znowu tydzień prac kameralnych - mój parapetowy ogródek też wymaga pracy
Wszystko na nim rośnie w oszalałym tempie, mimo, że ograniczam im temperaturę.
Jak szybko nie przyjdzie ocieplenie to będę miała kłopot z pomieszczeniem moich roślinek w domu,
Na razie gimnastykuje się z ich hartowaniem - dalie, kannę, sałatę, w dzień wystawiam na balkon a wieczorem wnoszę do domu - muszą być jak najprędzej przygotowane do eksmisji na działkę do nieogrzewanej szklarni . U mnie teraz w cieniu zaledwie +4, a na nasłonecznionym balkonie +18, wiec mogę ryzykować twardy wychów

Mój ogród....czyli bardzo wredny kawałek planety;) 12:57, 07 mar 2011

Do góry
kolejne zaniedbane miejsce jest za garażem.

przy szopce nie poszaleję na razie bo tam się zawsze rabie drewno i ciągnik ryje jak je zwala z przyczepy, są tez dwa wiekowe jesiony
Mój ogród....czyli bardzo wredny kawałek planety;) 12:46, 07 mar 2011

Do góry
za tym placykiem znajduje się plac manewrowy, tam planuje wnekę parkingową bo jest konieczna i ciągnik z przyczepą drewna czy inny ciężki sprzęt tez musi miec gdzie wykrecić

rośnie tam kilka bzów lilaków przy płocie, jakaś jabłonka mała, niewielki jarząb szwedzki....

nieduża czerwona leszczyna i ta grupa z daglezją

Mój ogród....czyli bardzo wredny kawałek planety;) 12:39, 07 mar 2011

Do góry
orzech

grusza

i kilka krzewów do przesadzenia, na razie posadzonych tak żeby nie przeszkadzały

od prawej jasminowiec, leszczyna czerwona, berberys Thunberga i daglezja zielona
Mój ogród....czyli bardzo wredny kawałek planety;) 12:35, 07 mar 2011

Do góry
słup i lipa

ten osobnik ucierpiał przez śnieg ale nie płacze nad jego losem i tak go nie lubiłem (juz był jak sie wprowadzałem)

świerk natomiast ma się dobrze

wspomniane krzewy
Mój ogród....czyli bardzo wredny kawałek planety;) 12:30, 07 mar 2011

Do góry
Zanim wiosna przybędzie zaprojektuję resztę ogrodu żeby ustalić jakiś plan działania na sezon. Jeśli komuś wydawało się że mam bliżej niż dalej to muszę go rozczarować bo zrobić trzeba jeszcze sporo....
przy wjeździe na posesję mam nieduży prostokatny placyk do zagospodarowania. Rośnie tam obecnie orzech włoski, którego rodzice nie chcą ruszyć (rośnie między dwoma włazami betonowymi od szamba), jedna grusza, nieduża ale oglawiana przez byłych właścicieli lipa, kilka krzewów (aronia, krzewuszka, pigwowiec, kalina hordowina) oraz w narożniku przy ulicy czerwonolistna leszczyna. Równiez odziedziczyłem w spadku słup energetyczny..

Mój ogród....czyli bardzo wredny kawałek planety;) 12:21, 07 mar 2011

Do góry
wróciłem już do blokowej rzeczywistości
Generalnie w ogrodzie niewiele się dzieje, jednak tulipany, szafirki czy narcyzy nieśmiało wyglądają już spod ziemi...

Ogród na skraju sadu 12:09, 07 mar 2011

Do góry
Przeczytałam artykuł o wiosennym cięciu. Rozjaśniło mi się w głowie
Ale niestety mam pewien problem. Nie mam pojęcia jaki rodzaj hortensji posadziłam jesienią
Jak powinnam też przyciąć stare, zaniedbane krzaki porzeczki czerwonej i czarnej?
Ogródek Hanusi po zimie 10:30, 07 mar 2011

Do góry
Dla rekonesansu,poranny spacer z psem do mojego ulubionego miejsca-Wąwóz Grabowy.

Po zimie,złamana brzoza!

I kolejny{drugi] dąb z wielkiej czwórki poległ!
Zimowo,szron,i zmarznięta ziemia.
Rozdrabniacz do gałęzi 09:49, 07 mar 2011

Do góry
W ostatnia sobotę ponownie korzystaliśmy z naszej rozdrabniarki do gałęzi - poszło szybko i sprawnie, a efekt uzyskiwany widać na zdjęciu

ziemia niestety jeszcze zmarznięta, ale uzyskany materiał został rozsypany już pod krzewami jagody kamczackiej
Ogród na skraju sadu 09:48, 07 mar 2011

Do góry
witaj Neska fajny rysunek myślę ,że jabłoni możesz się pozbyć no nie wszystkich w ich miejsce posadź inne owocowe czereśnie brzoskwinie morele gruszkę te jabłonki przy orzechu maja marne miejsce , orzech jest bardzo ekspansywny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies