Haniu Twoje ciasto zrobiłam w wersji bezglutenowej na mące kukurydzianej, jabłek już nie miałam, więc zużyłam resztki brzoskwiń, które mi zostały z sernika z brzoskwiniami, dodałam puszkę pokrojonych ananasów, przyprawę do piernika. Podzieliłam na dwie nieduże foremki. Jedno z cukrem pudrem, drugie z resztką czekoladowej polewy, co mi została z klasycznego, długoterminowego piernika Także nic się nie zmarnowało i nic nie zostało
A ciasto rzeczywiście przednie w smaku serce już wykańczamy Jeśli mam usunąć zdj proszę dać znak.
Aha i polecam przepis Hani w różnych wariantach
W wigilię Wigilii Świąt Bożego Narodzenia chciałabym Wam życzyć zdrowych, spokojnych, cudownych chwil. Spełnienia marzeń, tych małych i tych dużych, a także tych uznanych za nieosiągalne .
Życzę Wam (i sobie ) także, abyśmy w przyszłym sezonie spotykały się nie rzadziej, niż w poprzednim .
I mam oczywiście nadzieję poznać na żywo jeszcze więcej cudownych, ogrodowo zakręconych osób
Zimowa pora roku spowolniła działania ogrodowe a i tu na forum też widać mniejszy ruch. Przygotowania do świąt pochłaniają teraz cały czas
Aż nie do wiary jak szybko to zleciało. Za chwilę styczeń i rozpocznę pierwsze wysiewy paprykowe.
Zakupiony kalendarz pomoże mi nie zapomnieć o niczym
Cudownych, przepełnionych miłością świąt. Niech ten czas przyniesie nam chwilę wytchnienia, czas na wdzięczność i piękne chwile spędzonych w gronie najbliższych.
Proszę się częstować: po paszteciku i po wianuszku
U mnie dopiero dekoracje na zewnątrz
W domu jeszcze nie ustrojone. Jedynie przy wejściu.
Dzień Dobry zielone duszyczki!
Mam nadzieje, że się nie przepracowujecie przygotowując świąteczne smakołyki
Aby zacelebrować wczorajsze przesilenie słoneczne, postanowiłam wybrać odmiany pomidorów na 2025, a co, jak szaleć, to szaleć
Tym razem mam głównie smaka na czerwone i ciemniejsze odmiany, z tego roku powtórzę tylko nieśmiertelną Black Cherry, Malachita i Yellow Brandywine
Kochani życzymy samych szczęśliwych dni, dużo dobrych ludzi wokół, tylko pogodnych myśli w głowie i moc miłości w sercu. Niech te Święta będą dla Was wyjątkowe i wypełnione bliskością kochanych osób. A Boża Dziecina Błogosławi Chojnie.
U nas już pachnie mchem i lasem i kapustą z grochem
Kochani życzymy samych szczęśliwych dni, dużo dobrych ludzi wokół, tylko pogodnych myśli w głowie i moc miłości w sercu. Niech te Święta będą dla Was wyjątkowe i wypełnione bliskością kochanych osób. A Boża Dziecina Błogosławi Chojnie.
U nas już pachnie mchem i lasem i kapustą z grochem