Pięknie wygląda ta kumulacja host, chyba muszę u siebie dosadzić, by rosły gęściej pod brzozami i może te z grubszymi liśćmi, skoro piszesz, że ślimaki ich nie lubią.
A dziś mega piękne gwieździste niebo, tak jakby szykował się jakiś przymrozek, bo strasznie zimno. Na termometrze w tunelu już tylko 5 stopni, na dworze napewno mniej.
Nie na słońcu są według mnie są słabsze, często jakby zwiędniałe. One jednak lubią cień i półcień. I są prawie bezobsługowe. U mnie na dwóch rabatach, strasznie się rozpychają miedzy sobą, nie ma szans by jakiś chwast się miedzy nie wcisnął
Tu z tyłu rośnie trochę zagłuszona mega duża, taki zółty liśc obok figurki ale ta na środku po przesadzeeniu też zrobiła się duża. Nie tak to miało być Poczekam do przyszłego roku, jak ta duża się nie przebije to będę je przesadzać, chociaż przestrzeń pomiedy sobą mają, tylko ta duża to jeszcze młoda sadzonka i tak wyszło
Tu jest im ciut ciasno. Część z nich rosła na miejscu oczka i nie były takie duże, dlatego je wszystkie tam posadziłam. Nowe miejsce im przypasowało i zrobiło się gęsto. Już przesadzałam z tej rabaty trawy i paprotki, nie miały szans