Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Kordina 22:33, 23 wrz 2025

Basiu, no pięknie jest, i w tym rozproszonym z lekka światełku słonecznym z bliska zapowiedzią jesieni
ajka 22:37, 23 wrz 2025

Basieksp napisał(a)

Pięknie wygląda ta kumulacja host, chyba muszę u siebie dosadzić, by rosły gęściej pod brzozami i może te z grubszymi liśćmi, skoro piszesz, że ślimaki ich nie lubią.
Basieksp 22:40, 23 wrz 2025

Kordina napisał(a)
Basiu, no pięknie jest, i w tym rozproszonym z lekka światełku słonecznym z bliska zapowiedzią jesieni

A dziś mega piękne gwieździste niebo, tak jakby szykował się jakiś przymrozek, bo strasznie zimno. Na termometrze w tunelu już tylko 5 stopni, na dworze napewno mniej.
Basieksp 22:58, 23 wrz 2025

Agatorek napisał(a)
Piękne te hosty na ostatnim zdjęciu ❤️

Dobrze, że będę miała więcej cienistych zakątków u siebie, bo bardzo je lubię (i hosty i zakątki ). Na słońcu też teraz rosną, ale nie są takie ładne.

Nie na słońcu są według mnie są słabsze, często jakby zwiędniałe. One jednak lubią cień i półcień. I są prawie bezobsługowe. U mnie na dwóch rabatach, strasznie się rozpychają miedzy sobą, nie ma szans by jakiś chwast się miedzy nie wcisnął
Tu z tyłu rośnie trochę zagłuszona mega duża, taki zółty liśc obok figurki ale ta na środku po przesadzeeniu też zrobiła się duża. Nie tak to miało być Poczekam do przyszłego roku, jak ta duża się nie przebije to będę je przesadzać, chociaż przestrzeń pomiedy sobą mają, tylko ta duża to jeszcze młoda sadzonka i tak wyszło
Basieksp 23:05, 23 wrz 2025

ajka napisał(a)

Pięknie wygląda ta kumulacja host, chyba muszę u siebie dosadzić, by rosły gęściej pod brzozami i może te z grubszymi liśćmi, skoro piszesz, że ślimaki ich nie lubią.

Tu jest im ciut ciasno. Część z nich rosła na miejscu oczka i nie były takie duże, dlatego je wszystkie tam posadziłam. Nowe miejsce im przypasowało i zrobiło się gęsto. Już przesadzałam z tej rabaty trawy i paprotki, nie miały szans
Kordina 23:50, 23 wrz 2025

Basieksp napisał(a)

A dziś mega piękne gwieździste niebo, tak jakby szykował się jakiś przymrozek, bo strasznie zimno. Na termometrze w tunelu już tylko 5 stopni, na dworze napewno mniej.

Spojrzałam teraz na temperaturę i jest 5°C !! Nie chcę jeszcze!! Piszę zażalenie zaraz
Basieksp 00:10, 24 wrz 2025

Kordina napisał(a)

Spojrzałam teraz na temperaturę i jest 5°C !! Nie chcę jeszcze!! Piszę zażalenie zaraz

Nooo, tym bardziej, że lata prawie nie było, nawet jesienią
Agatorek 00:19, 24 wrz 2025

Basieksp napisał(a)

Cudowne hosty ❤️❤️❤️