Z tymi odmianami Basiu to tak jest: spacerując po różnych ogrodach, arboretach widzę przepiękne egzemplarze. Fotografuję, zapisuję nazwy jednak nigdzie nie mogę ich znaleźć.
Np różanecznik Helene Schiffner
Pytałem we wszystkich szkółkach. Nie ma. Znalazłem go kiedyś w angielskiej szkółce ale cena wysoka do nieba. Zrezygnowałem.
Cieszę się, że mój ciemiernik wzbudził zainteresowanie.
To miłe gdy efekty naszej pracy są dostrzeżone przez innych pasjonatów.
Nie pamiętam czy pisałam, ale przed samymi Świętami w wolierze pojawili się nowi mieszkańcy. Zupełnie nie planowani, znowu była akcja właściciel się wyprowadza, zabrać nie może, a znał nas i wiedział, że mamy wolierę, poprosił o przygarnięcie, no jak odmówić...
Latają już po całej wolierze i chyba są szczęśliwe
Figa i Figaro
Pojechałam dziś po trawe do
takiego CO co maja tez rośliny. Ale nie bylo .
Kupilam 3 szt bodziszka po 8 zl.
W kazdej doniczce z 6 klączy.
Jak jutro aura pozwoli to choc to i 2 floxy posadze.
Floksy to tak na testy a bodziszek pójdzie na różankę.
Też mam problem z czosnkami. Sieją się u mnie na potęgę i zarastają inne rośliny. Jeżeli tylko pogoda pozwoli to w weekend będę wyciagać pojedynczo. Może masz n nie jakiś sposób?
Dostałam od mamy orliki. Wsadziłam je przed rododendronami, ale nie wiem, czy przypadkiem nie będą kwitnąć w tym samym czasie. Najwyżej przesadzę, bo i tak ta rabata mi się nie podoba
Martuś pokaz będzie ale niestety okrojony -cześć moich nasadzeń została skonsumowana . Zjedzone zostaly dosłownie na połowie rabaty -reszta ma pąki
Na szczęście uchował się mój kwartet
Białe
Czarne
Pomarańczowe
Fioletowe