Lidka gdybyś pamiętała jego nazwę tego rodka to poproszę jest piękny w moim ulubionym kolorze.
Ładnie wygląda ten pas trawy z rabatą rodkową i tutaj dałabym hakonechloa all gold, ona jest najłatwiejsza w zakupie stacjonarnym, u mnie właściwie tylko ją znają Podkreśli piękny trawnik i na tle żywopłotu będzie kontrast. Mam ją w kilku miejscach i świeci jak żarówki, cyknę Ci fotki
Żurawki po deszczu pokazały swoje piękne liście, mam raptem 3 różowe, ale je lubię. Trochę mnie denerwują po zimie, ale co tam tnę do zera i są świeże u Ciebie w masie jak się rozrosną będzie miodzio.
Podoba mi się jak nazywasz swoje rabaty, fajnie tak
Lidziu właśnie z cyprysika buleward chiałam, tylko takiego bardziej na boki (taki rozłożony) i kulki ma takie duże. Tego co widziałam ma chyba pięć gałązek na boki i na końcu poduchy. Twój elegancki, dziękuję za focie choć muszę Ci przyznać że pamiętałam jak wygląda Twój Kawaler
Moim zdaniem za mało miejsca na hakone All gold. Trzeba by sadzić w tej samej linii co rodki, które z czasem by jest zagłuszyły,bo inaczej będą wylewać się na trawnik.
Może limonkowe żurawki posadź
Lidka, ja to nie jestem doświadczona ogrodniczka, ale sprawdź czy goździki nie mają za mokro, bo masz nawodnienie. Lubią stanowisko słoneczne, wilgotne ale nie za mokro. Nie wyrzucaj, może je przytnij i się rozkrzewią. Śliczny cyprysik
Nazwy nie znam. On sprzed czasów ogrodowiska jest.
Nazwy rabat jakoś tak same sie wyklarowały. Jak cos z mężem obgadujemy to po tych nazwach on wie o którym kawałku smęcę.
Widziałam że niektóre koleżanki wywalają żurawki całkiem. U mnie będą bo lubię kolory.