Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Nebel 14:26, 01 sty 2022

Do góry
W tym roku chciałabym zająć się tym miejscem. Posadzone przez sąsiada srebrne świerki mają bardzo duży wpływ na mój ogród. Thuje, które posadziłam 25 lat temu obumierają. Szukam dobrego pomysłu - co mogłabym zrobić? Rozwiązania będę szukała oczywiście na forum.

Pszczelarnia 14:22, 01 sty 2022

Do góry
Kochani Ogrodnicy, Ogrodniczki, Ogrodowiczanie, Miłośnicy ogrodów, roślin, Ekolodzy i Człowieki!

W Nowym Roku niech nam się spełnią plany ogrodowe! Niech się troszkę spełnią a jak się nie spełnią to ..., żebyśmy byli spełnionymi Ogrodnikami - o to przecież chodzi w całym naszych ogrodowaniu. Dziękuję za ten portal, za znajomości, wpisy, rady i porady.

Do Siego!

PS Plany sobie a życie sobie, nie przejmujcie się planami za bardzo.

Ogród Basi i Romka 14:19, 01 sty 2022

Do góry
Witam w Nowym Roku ogrodowy obchód zrobiony, siedem stopni na plusie, może to będzie początek wiosny

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 13:16, 01 sty 2022

Do góry
daredevil napisał(a)
Kurki ze świeżą zieleniną

Dwie godziny później

Mi się marzą kury i ule ale na mojej powierzchni to co najwyżej mogę właśnie pomarzyć A tak w ogóle to się witam bo jestem nowa na forum Dzień dobry
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 13:00, 01 sty 2022

Do góry

W dalszym ciągu sadziłam, przesadzałam, kombinowałam, teraz wiem, że bez sensu, bo na jesień przyszła ekipa od kostki i tarasu, i okazało się, że praktycznie całą rabatę musiałam wykopać i na szybko przenieść, a nasadziłam na niej róże, stpię, setki czosnków ozdobnych i tulipany. Wszystko było do wykopania i przeniesienia na szybko Tak się kończy nadgorliwość.

Tak samo tu, po ułożeniu kostki rabata wylądowała bardzo nisko, okazało się, że trzeba będzie jeszcze sporo ziemi nawieźć. Wszystko do wykopania

Tym zakończę wstępny opis tego co udało mi się już zrobić, moich sukcesów i porażek. W następnych postach przedstawię wstępne plany na kolejne nasadzenia, będę wdzięczna za wszystkie sugestie, jak widać mam przed sobą sporo nauki. Dziękuję każdemu kto przebrnął przez te wszystkie wpisy
Życzę szczęśliwego nowego roku!
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 13:00, 01 sty 2022

Do góry
Dalszy ciąg lata.
Zachwycające zachody słońca.

Chwile relaksu.

Niezawodne hortensje.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:58, 01 sty 2022

Do góry
Lato cieszyło

Postanowiłam osłonić planowany taras od strony sąsiada drzewami, wybrałam graby fastigata, posadziłam 4 sztuki i liczę, że wkrótce stworzą osłonę. Między nimi planuję jeszcze coś dosadzić.
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:58, 01 sty 2022

Do góry
Szerokie kadry straszą ale jest postęp, kartony zamiast włókniny

I kawałek ogrodu w którym miał być warzywnik, jednak doszłam do wniosku, że na ten moment jest to dla mnie zbyt czasochłonne.

Owady doceniły lawendę i chętnie ją odwiedzały.
Zieleń, drewno i antracyt 12:36, 01 sty 2022

Do góry
Dziękuję Haniu i wzajemnie
Oby kraj nie stanął na głowie po wprowadzeniu niu(nie?) ładu na nowy rok...
Dzisiaj za oknem jednostajny opad, ciepło jak w marcu. Ciemierniki rozchulały się z kwitnieniem na dobre, tylko nie chce mi się na deszcz wychodzić, żeby im zdjęcia porobić. Kawka z pierniczkami smakuje wybornie
Zamiast ciemierników domowy hiacynt na noworoczny poranek

Blaski i cienie nowego życia 12:33, 01 sty 2022

Do góry

Blaski i cienie nowego życia 12:28, 01 sty 2022

Do góry
Polubiłam sesllerię jako wypełniacz, niesamowita wygoda

Trawy u mnie
Blaski i cienie nowego życia 12:13, 01 sty 2022

Do góry
anpi napisał(a)
Ula, dzięki za odwiedzinki. Zaglądam do Ciebie, choć nie zawsze piszę. Jak się czujesz, regenerujesz się trochę na nowy sezon?
Pokaż trochę zimy w ogrodzie, na pamiątkę. Dużo u Was śniegu? Ja nie okopczykowałam róż, a śniegu mało i trochę się o nie obawiam.
Zdrowia i wszelkiej pomyślności na Nowy Rok Ci życzę!

Zimą odsłaniają piękno drzew, trawy w deszczach niestety tracą piękno. Szkoda, bo się zaczynają pokładaćw styczniu, zbyt szybko. Dziękuję za życzenia zdrowia mi potrzeba bo już prawie rok się męczę. Życie.

Magnolia Yellow River, rosnąca jak szalona od kilku lat. Drugi rok po kwitnieniu ją przycinam dość ostro. Obok rośnie buk kolumnowy, narazie jest wąski ale..

Mam dwa buki tricolor, jeszcze młode, jeden z nich starszy myślę że w tym roku się rozpędzi I brzoza Youngii przy wejściu, trochę się rozpędziła z braku słońca i musiałam przyciąć... teraz kształtuję koronę

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 12:10, 01 sty 2022

Do góry
Haniu dla Ciebie jeszcze pare widoczkow z jeziorem

Blaski i cienie nowego życia 11:51, 01 sty 2022

Do góry
kasiek napisał(a)
Ależ fajne masz hortensje zasuszone, całe pęki kwiatów, świetnie to wygląda!

Tak, od lata przez jesień i zimę dodają uroku a na wiosnę uwielbiam gdy odmienia się widok i ogród po ich ścięciu

Kuchenną rabata

Widoki tarasowe

Ogród hortensjowo różanecznikowy 11:27, 01 sty 2022

Do góry
Z dzisiejszego dnia Niger White January.
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 10:59, 01 sty 2022

Do góry
DariaB napisał(a)
Powoli zbliżało się lato, każda wizyta w ogrodniczym kończyła się zakupami, mimo, że teren nadal wyglądał jak plac budowy.

Wszystko w ogrodzie robię sama, ilość chwastów po zdjęciu z większości rabat włókniny doprowadzała mnie do szału, nie pomagał fakt, że sąsiedzi z obu stron nie kosili swoich działek, a na nich rośnie prawdziwy herbapol
Mimo wszystko rośliny żyły swoim życiem i cieszyły oko, które starało się nie dostrzegać niedociągnięć i jednak próbowałam być trochę bardziej cierpliwą.

Piękne masz te azalie i ròżanecznika znasz może ich nazwe?
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 10:04, 01 sty 2022

Do góry
Pełnia lata to kwitnące róże i hortensje, mimo wkładanej pracy większość przestrzeni wydaje się być zupełnie niezagospodarowania i zaniedbana. Szerokie kadry straszą, natomiast zbliżenia chociaż trochę to odczucie równoważą.
Róża Leonardo Da Vinci

Peonia Sarah Bernard

Róża William Shakespeare

Jedno z połączeń stworzone trochę przez przypadek a okazało się całkiem miłe dla oka, róża okrywowa Sea Foam i szałwia

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 09:45, 01 sty 2022

Do góry
Powoli zbliżało się lato, każda wizyta w ogrodniczym kończyła się zakupami, mimo, że teren nadal wyglądał jak plac budowy.

Wszystko w ogrodzie robię sama, ilość chwastów po zdjęciu z większości rabat włókniny doprowadzała mnie do szału, nie pomagał fakt, że sąsiedzi z obu stron nie kosili swoich działek, a na nich rośnie prawdziwy herbapol
Mimo wszystko rośliny żyły swoim życiem i cieszyły oko, które starało się nie dostrzegać niedociągnięć i jednak próbowałam być trochę bardziej cierpliwą.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 09:38, 01 sty 2022

Do góry
Wszystkie rośliny przeżyły zimę co uważam za spory sukces. Cieszyłam się jak dziecko z każdego listka i kwiatuszka, pierwszy raz w życiu byłam posiadaczką ogrodu

cdn
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 09:15, 01 sty 2022

Do góry
I znowu spadł śnieg 14 kwietnia

Na szczęście po kilku dniach stopniał i roślinki szykowały się na cieplejsze dni.
Kwitnęły jabłonie Ola i wiśnie Kanzan i magnolia.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies