Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

Judith 20:40, 07 cze 2022

Agatorek napisał(a)
Ładne goździki kupiłaś, piękny kolor mają , nie widziałam jeszcze takich.

Też jestem za jakąś trawą między rodkami. Jak nie znajdziesz hakonek, to może turzyce raureif? Są niskie, ładnie „świecą” z daleka, lubię je.

A ja odbieram tel podczas jazdy . Oczywiście tylko na głośnomówiącym. Bo chyba piszecie o trzymaniu telefonu w ręku?

Nie, ja mówię o odbieraniu w ogóle. Rozmowa przez telefon jest absorbująca i rozprasza kierowcę.
Martka 20:51, 07 cze 2022

Lidka, życzę dobrego nastroju w pracy i po pracy Bardzo ładne goździki kupiłaś. Pięknie Ci kwitną rododendrony. Astilbe stanowiskowo może i pasuje, bo też lubi mieć mokro, ale zanim urośnie, to rododendrony też urosną  Hakonechloa mi też by się widziały najbardziej. Może jeśli nie one, to molinie Heidezwerg? Nie rosną duże.
Margerytka40 20:53, 07 cze 2022

LIDKA napisał(a)
Mój ostatni gwiazdor. Kolor ma taki między purpurą różem i fioletem.

Mam taki szpalerek rodków.

Co posadzic między nimi.
Myślałam o tawułkach astible.

Pomożecie? Propozycje?

Bodziszki np Rozanne bądź inne długo kwitnące., niskie hortensje np. Bobo, dywanik z trzmieliny też można, hosty(jeśli to słoneczne miejsce to takie na słońce)

Ogólnie to tam niewiele miejsca chyba zostanie na cokolwiek jak rodki urosną. Hakonek bym chyba nie sadziła, no chyba, że zdjęcie przekłamuje i tego miejsca tam jest jednak więcej. Hakonki musiały by być co najmniej 50, 60 cm od bryły korzeniowej rodków
Martka 20:57, 07 cze 2022

Judith napisał(a)

Nie, ja mówię o odbieraniu w ogóle. Rozmowa przez telefon jest absorbująca i rozprasza kierowcę.

Ja odbieram i ograniczam do minimum, chyba że jest to długa prosta i nie ma ruchu na drodze, wtedy pozwalam sobie na rozmowę, gdy jadę sama, dla przełamania monotonii. Kto mnie dobrze zna, ten od razu wyczuwa, że rozmawiam, bo nie mam tak szybkiego czasu reakcji w rozmowie Rozmowa rozprasza i jazda też nie sprzyja koncentracji na rozmowie. BARDZO Ci gratuluję rozważnej jazdy, nic tak nie drażni jak kierowcy rozmawiający przez telefon i prowadzący zygzakiem lub ruszający z opóźnieniem na światłach, ale jeszcze bardziej jazda brawurowa. Na tym punkcie mam alergię. Więc mam ją prawie zawsze. Za przepisową jazdę uwielbiam Szwajcarów, nie przeżyłam nigdzie niczego podobnego. Absolutnie zero stresu na drogach. Każdy zna swoje granice wyznaczone przepisami i oczekuje tego samego od innych. 50 to 50 a nie 80, 120 to 120 a nie 160. Komfort przemieszczania się ogromny i dla wszystkich stron.
LIDKA 21:54, 07 cze 2022

Ja nie gadam wogóle jak prowadzę.
Chciałabym pojeżdzić kiedys po Szwajcarii jak Martka.

Dziewczyny spisze sobie wasze propozycje pomiędzy moje rodki i Obacze co będzie w szkółce.

Hosty już mam przy scieżce z tarasu do ogrodu. Myślalam o brunerkach i miodunkach.

Choc propozycje traw mi sie podobają.

LIDKA 22:06, 07 cze 2022

Poplewiłam skrzyp, spiro go zeschlo po oprysku.
Posadziłam szałwie i incarwille i penstemonka i te ddzisiejsze gożdziki. Pomiedzy różanką a platanową bedzie mały kawałek przechowalnika/rozmnażalnika. Mam tu jeszcze hortensje drzewiastą, lilaczek. Wszystko malutkie.

To teraz róże.

Celebration

Ascot

Pastella

Artemisy. Te kocham.nahbardziej.
I już wiem że podobają mi się najbardziej takie co na jednym badylu maja dużo kwiecia.

Agatorek 22:41, 07 cze 2022

Piękne róże

Po kilka kwiatów na jednym końcu „badyla” mają też np. Pomponella i foxy flower circus. Obie różowe
LIDKA 23:12, 07 cze 2022

Aguś,
Pomponelle mam. Na razie pąki. Sporo róż nostalgicznych taki pokrój ma. Jesienią pojawią się następne. Akurat róże z neta fajne przychodzą z renomowanych szkółek.
Agatorek 23:24, 07 cze 2022

Haha, mój eM jak zobaczył paczkę z różami z gołymi korzeniami, to popatrzył się na mnie, jak na istotę z kosmosu i zapytał, czy coś z tego będzie . Teraz chodzi i się dziwi .
Roocika 08:59, 08 cze 2022

Lidzia, gwiazdor ma ładny kolor
Goździki może lubią ślimaki? Niestety nie wiem bo nie mam.
Będziesz miała różany pokaz niedługo...