Wiola kiedy podcinasz drugi raz kulki cisowe?. Bo jak tak patrzę na moje to chyba to już byłby ten czas .
Wiolu, czy te kocimiętki WL ścinasz po przekwitnięciu? One drugi raz zakwitną?
Pojade w sobote kawalek dalej do zupelnie nowej szkólki. Pokazuja sie na fejsie i mają fajne ceny. Moze beda miec trawy bo te Twoje memory to obecnie mój nr 1 na basenową. Liscie tulipanów u mnie jeszcze zielone. A czosnki w doniczkach dobry pomysł. Kupowalam koszyczki do tulipków a doniczki wywalam po roślinach. No glupota początkującej ogrodniczki nie zna granic . Eh
Muszę i ja czosnki wykopać. Chyba w wekend się wezmę za nie
Będę pierwszy raz ciąć, myślę że powtórzą jak szałwia. Ja mam ją krótko trzeba zapytać dziewczyn.
Powtórzy. Ja tnę na takie kulko poduchy, na 15cm. A w zeszłym roku wcale nie cięłam bo ciăgke była ładna i szkoda mi było. Ale ja mam w masie. Jak pojedynczo wsadzona trzeba ciąć nawet jak ładna jeszcze. To drugie kwitnienie jest słabsze, niższe.
Aga, ale ze teraz drugi raz?? Ja właśnie przycięłam pierwszy raz . Kiedy cięłaś po raz pierwszy?
Tak po cięciu powtarzają kwitnienie bardzo długo. Ja przycinam na jerzyka tak z 10-15 cm.