Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Jaszczurki w ogrodzie. 09:45, 03 kwi 2011

Do góry

Po zimie jaszczureczki jeszcze są osowiałe i wzięte na ręce wcale nie próbują uciekać,a naet widać ,że z przyjemnością chłoną ciepło ludzkiej ręki.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 09:27, 03 kwi 2011

Do góry
Danusiu! Dołączam buziaki z okazji urodzin! Samych słonecznych dni i dużo uśmiechów!!!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 08:40, 03 kwi 2011

Do góry
Samych szczęśliwych dni,
a czego tylko pragniesz
by życie dało Ci.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 08:28, 03 kwi 2011

Do góry
ja również życzę sukcesów i zdrówka

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 07:44, 03 kwi 2011

Do góry
Danusiu

W dniu Twoich urodzin, życze Ci
żebu Twe życie było kolorowe
Sny miewaj tylko różwe
Twe najskrytsze marzenia niechaj się spełniają
A troski jak piórko lekko umykają.

Buziaki i powodzenia dziś w programie na zywo. Podobno TVN 24 dająw internecie. Zaraz szukam wiec brak TV prawdopodobnie nie przeszkodzi mi Cie odwiedzić
Jaszczurki w ogrodzie. 01:40, 03 kwi 2011

Do góry
Meksykańska iguana {ogród hotelu w Palenque]
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 00:16, 03 kwi 2011

Do góry
Tak, nawet Holendrzy, którzy mieli wynająć ten dom dziwili się, że chyba jest sztuczna

Oto dowód siania, na skarpie po ulewie niestety nam popłynęła nieco

Mój 4 arowy azyl... 23:20, 02 kwi 2011

Do góry
Pogoda dzisiaj miała być cudna i ,,, nie była! Właściwie, to nie narzekałam, bo było przyjemnie ciepło, dopiero późnym popołudniem trochę mżyło z przyzwoitymi przerwami. Oczyściłam więc prawie w całości rabaty wzdłuż alejki i zasiliłam roślinki azofoską.
Zrobiłam kilka zdjęć, bo jakże pominąć takie wydarzenie, jak rozwinięcie się jednego z dwóch pączków ciemiernika, który w lutym stał się ofiarą nocnych mrozów.

30 marca i ... 2 kwietnia

Podrosły korony: żółte i pomarańczowe

Wyszło też coś, czego w żaden sposób przypomnieć sobie nie mogę. Wygląda na koronę, ale nią nie jest, bo nie 'wonieje', jak szachownica.
Lilia? Nie za wcześnie? Pewnie, jak zakwitnie, to sobie przypomnę W głębi startuje bodziszek

Zrobiłam też fotkę mojemu - prowadzonemu na dwie kulki - cisowi. Było już szarawo, więc z fleszem

Lawenda - Lavandula 23:16, 02 kwi 2011

Do góry
Pwl napisał(a)
i jeszcze taki widoczek, może kogoś zainspiruje

foto: Sue Hasker

Chodnik od furki do domu chcę właśnie tak obsadzić lawendą U mnie to nie będzie taki długi i prosty chodnik, długość tylko ok. 6 mb i w taki mały wywijasek.
Moje ustronie 22:52, 02 kwi 2011

Do góry
Róże można wyściółkować kompostem takim ładnym - przesianym, bez patyczków
U Melona kupuje tzw. próchnicę odkwaszoną, ona jest super, jak puch. Kiedyś też ściółkowałam korą, ale po wyjazdach do Anglii widzę, że u nich tylko próchnica i kompost - baaardzo grubo

Nasz przydomowy ogródek 22:45, 02 kwi 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Czy te będą pasowały do naszego filmu?

E, nie - chyba założę te pikowane w kratkę.

Są Danusiu super. Miejmy nadzieję że nie będzie deszczu - chyba że scenariusz będzie z kaloszkami w tle- to tak.
Nasz przydomowy ogródek 22:40, 02 kwi 2011

Do góry
Czy te będą pasowały do naszego filmu?

E, nie - chyba założę te pikowane w kratkę.
Nasz przydomowy ogródek 22:36, 02 kwi 2011

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Do tej roboty ubrałem buty w kratkę która pomaga utrzymać odpowiedni azymut względem granic działki.

Czy mogę sobie skopiować to zdjęcie na pulpit?
A gdzie kaloszki stylowe?
Nasz przydomowy ogródek 22:36, 02 kwi 2011

Do góry
Zbyszek jesteś niemożliwy
Nasz przydomowy ogródek 22:32, 02 kwi 2011

Do góry
Dzisiaj był dobry dzień na regenerację trawnika. Rano zamglone było a później pięknie wyjrzało słoneczko. Trawnik u mnie jest w stanie baaaardzo niedobrym. Kto dawniej zasilał trawnik w ogrodzie. Uważało się że trawa sama urośnie . Ale Ogrodowisko otworzyło mi oczka szeroko . Najgorzej jest w rejonie dużego świerka i pomiędzy żywopłotem a jałowcami gdzie panował cień gdy słoneczko "przeszło" na zachodnią stronę. Zresztą ze ścieżki tego trawnika prawie że nie było widać. Jak podkrzesałem świerka za Danusi poradą - odsłoniło się wszystko .

Nabyłem nawóz i nasiona trawy (niestety nie znalazłem saletry wapniowej) ale na następne zasilenie lepiej poszukam.

Nasiona i nawóz siałem jednocześnie tzn. lewą ręką trawę a prawą nawóz. Zobaczcie na zdjęcie - nawet równo wyszło.

Do tej roboty ubrałem buty w kratkę która pomaga utrzymać odpowiedni azymut względem granic działki.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:32, 02 kwi 2011

Do góry
Niage napisał(a)
No Agnieszko, rozbawiłaś mnie do łez, na to bym nie wpadła

Jak sobie wyobraziłam taką kulę starannie przystrzyżoną, podsadzoną wokół sałatą jak hostami, to też się roześmiałam. Nie posądzam Danusi o taki numer, ale kto wie? Może?

Jagna, bratki prawdopodobne. Myślałam jeszcze o tych pierwiosnkach, ale liście chyba za mało kontrastujące, mogłyby się zlewać z sałatą...
Ogródek Aldony 22:30, 02 kwi 2011

Do góry
Jałowiec Blue Star zamieniłabym na kulki bukszpanowe Tylko one nie bardzo do wrzosowiska pasują O ! Może kuliste świerczki karłowe np "Little Gem"
Niebieski iglak na pniu może to być Picea pungens "Glauca Globosa"
Jeśli rudbekie tylko dwie, to dodaj chociaż na 5
Berberys Amiration także z 2 na 3

"jakieś trawy" może być rozplenica (Penisetum)

A tak w ogóle to jestem dumna z Ciebie. Ślicznie to wyszło, ta ilość gatunków jest ok!

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:27, 02 kwi 2011

Do góry
No Agnieszko, rozbawiłaś mnie do łez, na to bym nie wpadła
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:24, 02 kwi 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Odpowiem jutro, a może zobaczycie, wtedy będzie wiadomo kto wygrał. Ta roślinka już jest u mnie, po prostu wybrałam ją do sałat, bo pasowała bardzo
Nie mogę narazie nic przytaknąć, ani zaprzeczyć, bo nie będzie zabawy.
Prezentacja sałaty z dodatkami w TV jutro

Matko jedyna! Chyba nie z kulami bukszpanowymi?! . Jutro się okaże, tylko koniecznie napiszcie, bo ja nie mam tvn24.
Ogródek Hanusi po zimie 22:23, 02 kwi 2011

Do góry
Dzięki Emilu,Nawet w myślach nie miałam,żeby Ciebie fatygować,Ale skoro jesteś chętny,to zadzwonię,kiedy będę .Czekam na trochę słońca. Tym razem do odsieczy przygotowałam siekierkę,odkopaną pod jałowcem.Musiała tam 2 lata leżeć, bo ja jej tam nie wkładałam.Byłam święcie przekonana,że mi ją w czasie włamania zwinęli.A tu proszę......Dobre duchy kazały mi pod ten płożący jałowiec zajrzeć głębiej......
Zabrać z domu ostrzałkę tylko muszę, bo patyny niezdrowej nabrała,ale ciąć,tnie.A jak się podostrzy,to będzie toporek jak ta lala.

No i ten jałowiec w nagrodę zostanie na swoim miejscu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies