Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Czasem słońce czasem deszcz 07:36, 09 cze 2016

Do góry
Masz wielkiego Rb. Cudnie u Ciebie
Przywrotnik byłby fajny.
To tu... 07:32, 09 cze 2016

Do góry
Lubię te twoje realizacje. Bardzo wiernie tworzysz Danusiowy projekt i to jest to. Pięknie wszystko się rozrasta.
Kto by uwierzył, se rok temu bypo inaczej, gdyby nie fotki
Ogródek Iwony II 07:21, 09 cze 2016

Do góry
Ewuniu, koniecznie
Ogródek Iwony II 06:51, 09 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dziś kończyłam tę rabatę:

Dosadziłam jeszcze jeżówki A ta brązowa trawa wylazła dziś do końca. Coś trawki mnie nie lubią. Albo to takie wrażliwce som. A ja bym chciała takie na kilka lat, a nie sezonowe Tu, gdzie leży korzeń przyniesiony z lasu przez Zbyszka, dosadzę jesienią dwie hortensje
Na hostowisku dosadziłam hosty podarowane przez Ewę i Krzysia.

Pięknie wyglądają te hosty
Na spotkanie przyjadę z mężem
Kamienny ogród patykiem malowany 00:19, 09 cze 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)

Dzięki....ale to moje ładnie to "ładnie inaczej"....jakoś go nie widzę...ja widzę, że muszę zrobić to i tamto a tu się rozwaliło a tu przerosło a to przesadzić trzeba itd....

I taka tam focia z bajzelkiem....

Bajzelku nie ma
Mam szałwię i goździki, ale takiej foci nie umiem zrobić. Cudnie
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 23:56, 08 cze 2016

Do góry
Palmowe miałam dwa razy. Nie okryłam, bo się wtedy nie znałam. I nie przetrwały. Jak kiedyś tuje urosną, to się przytulniej zrobi.
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 23:48, 08 cze 2016

Do góry
Oo, stipa ci kwitnie

Co do klonów - Odessanum znam, pamiętasz, ze wspólny
A te dwa zmarzlaki, jak u ciebie im kiepsko, to u mnie zmarzną na kość. No trudno. Szukam dalej drzewa ...

Aaaa i klapsa ci dam za to, co piszesz o ogrodzie.
No, ale ja też tak mam, ze raz się zachwycam, a za chwilę, jak słońce przygrzeje, nic mi się nie podoba i bym przeorała. Ale dziś mi te pomysły wywiało z głowy. Wiało, jak na Uralu
Ogródek Iwony II 23:31, 08 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Sebek - odległość jest względna
Zawsze było tak, że ja do Gdańska do mojej siostry miałam bliżej, niż ona do mnie
Jej zawsze było za daleko

Wiem wiem Prawdopodobnie wtedy mnie w Polsce nie będzie albo to będzie na styku, więc jak to mowią nigdy nie mów nigdy
Ogródek Iwony II 23:28, 08 cze 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Że też mieszkasz tak daleko...

Sebek - odległość jest względna
Zawsze było tak, że ja do Gdańska do mojej siostry miałam bliżej, niż ona do mnie
Jej zawsze było za daleko
Ogródek Iwony II 23:26, 08 cze 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka ja już wymieniłam te co nie dawały oznak życia i te co miały po jednym źdźble.
Zastanawiam się nad tym co napisałaś. Mam rozplenicę, która z połowy wypuszcza, a z drugiej połowy nie. Nic nie robiłam, zostawiłam taką, a Ty piszesz żeby oddzielić tą martwą stronę?

Mirelko, tera nie oddzielaj. Ale tak sobie myślę, że jak się okaże w końcu, ze tylko połowa trawy żyje, to głupio to będzie wyglądać. Ja się nie znam, tak myślę. Może ktoś doświadczony napisze, co robi w takim przypadku?
Tylko jak trawy się dzieli wiosną, po tym jak ruszą z wegetacją, to na drugi rok można by martwą część oddzielić. Chyba, że się namyśli i odbije w całości. Tak też się zdarza, że potrzebują sporo czasu.
Blyxa i elipsa 23:19, 08 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Skrzynki fajne, wysokie, dobrze sie będzie pielić. Ziemi zapas masz? Bo sporo tam trzeba

Jutro mam żelazny plan zakupić ziemię (jedna skrzynia 16 worków 80 l - tak wychodzi z kalkulacji) - towarzystwo z donic trzeba pilnie przesadzić, jeśli mają być jakieś sensowne owoce
Blyxa i elipsa 23:13, 08 cze 2016

Do góry
Skrzynki fajne, wysokie, dobrze sie będzie pielić. Ziemi zapas masz? Bo sporo tam trzeba
Ogród Ani :) 23:09, 08 cze 2016

Do góry
Aniu, piękne się porobiło.
Trzymam kciuki, by wszystko ładnie się przyjęło i rosło
Ogródek Iwony II 23:04, 08 cze 2016

Do góry
Jak byłam u Ewy bacowej w ogrodzie, to wszystkie trawki Ewa zostawiła. Nie wykopywała. Co chwilę jakiś się budzi. Zatem warto poczekać...
Tylko tak się zastanawiam, ze może to tylko część trawy żyje. No, ale wiosną można oddzielić to, co nie żyje...
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 22:48, 08 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Teraz zielsko rośnie z prędkością światła. Staram się codziennie pielić choć jedną rabatę. Jak kończę, na początku już zielsko się pcha. I w korze też...
Ale co pielenie, to mniej...
Jak tak nosem dziś przy ziemi byłam, zobaczyłam, ze kiełkuje jeden z umarłych ML. Choć jeden z sześciu ożył

Michał, widziałeś u mnie Rh? Wrócił z urlopu i zaczyna kwitnąć. Nova Zembla

Tak widziałem Iwonko, heheh czasami rośliny też potrafią zszokować, kwiatostany będą piękne
Ogródek Iwony II 22:46, 08 cze 2016

Do góry
Dziś wiało, ale mnie do ogrodu ciągnęło. I tak wypieliłam kilka zakątków.
Jak tak nosem dziś przy ziemi byłam, zobaczyłam, ze kiełkuje jeden z umarłych ML. Choć jeden z sześciu ożył. Jedno źdźbło zobaczyłąm. Ale zawsze coś

I wykopałam dziś tulipany, bo lawenda zaczyna kwitnąć, a zasłaniały ją uschłe badylki.

Tylko sadziłam Quin of Night z białymi tulipanami i teraz cebul nie odróżnię
Kupiłam papierowe torebki. Będą się wietrzyć w tych torebkach na belce w drewutni. Fajna tam pólka jest na cebulki
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 22:39, 08 cze 2016

Do góry
Teraz zielsko rośnie z prędkością światła. Staram się codziennie pielić choć jedną rabatę. Jak kończę, na początku już zielsko się pcha. I w korze też...
Ale co pielenie, to mniej...
Jak tak nosem dziś przy ziemi byłam, zobaczyłam, ze kiełkuje jeden z umarłych ML. Choć jeden z sześciu ożył

Michał, widziałeś u mnie Rh? Wrócił z urlopu i zaczyna kwitnąć. Nova Zembla
Ogródek Iwony II 22:11, 08 cze 2016

Do góry
Efffa napisał(a)

Uwielbiam Twój optymizm

Czasami miewam doła. Jak wszyscy
Ogródek Iwony II 22:10, 08 cze 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
ten Rh to ci się trafił model szkoda ze tak późno bo słońce go załatwi szybko.

a Iwonko ty masz zestaw pomarańczowe róże+granatowa szałwia?

Słońce nie jest dobre dla rh. I te wysokie temperatury. Rok temu maj był gorący, to tylko dwa tygodnie rh cieszyły oczy.
A teraz mam na raty.

Justynko, dokładnie takie zestawienie sobie posadziłam wiosną, ale różyczki jeszcze nie kwitną. Wszystko - to świeżynki. Nowiutka rabatka:

szałwia, herbaciane róże, kocimiętka, bukszpany z przodu i trawka Melica Cilata:

Ogródek Iwony II 22:04, 08 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ależ sielskie to zdjęcie Takie nastrojowe... Coś w sobie ma

Pooglądałam zdjęcia - jak zawsze z ogromną przyjemnością
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies