Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z zegarem 19:46, 27 paź 2021

Do góry
I reszta nowych nabytków

Klon czerwony (też nie jest wybarwiony, ta sama przyczyna)

Grujecznik wielopienny (gratisik )

Grujecznik (Venus nie da mu rady , oby )
Ogród z zegarem 19:43, 27 paź 2021

Do góry
Najpierw porównanie kloników crimson sentry.

Widać różnicę . Ale jeśli ten najwyższy się nie przebarwi wiosną (na nowych liściach), to składam reklamację (szkółka jest uprzedzona). Jeśli tak będzie, to go wtedy przeniosę w inne miejsce, a na jego miejsce kupię w Pęchcinie.

Nowe z bliska (też nie jest to bordo, tylko taki ciemnorudy kolor, ale jest śliczny)

I szpalerek . Tu gdzie są wsadzone nowe kloniki (tzn dzisiejsze), były wcześniej magnolie (Lennei alba i Golden tulip). Przeniosłam je na drugą stronę domu do pozostałych magnolii, tam psy rzadziej biegają ).
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 19:30, 27 paź 2021

Do góry
Judith napisał(a)
Akcja TULIPANY - dogrywka

U mnie juz game over koniec na ten sezon. Ostatnią partię sadziłam sadzarką- odciski mam 130 dziurek-dość
jesień piękna u Ciebie
Westfalenpark Dortmund 19:15, 27 paź 2021

Do góry
Anda napisał(a)

Mnie również te słoneczno-ogniste kompozycje zaskoczyły najbardziej Ale też piękna ta roślinność wodna, nawet jej nie znam.

Cieszę się także, że moja koncepcja "zawieszonej kostki" z cisa, którą z uporem maniaka próbuję tworzyć u siebie, ma tak znakomitą prekursorkę w Dortmundzie

Anda napisał(a)

Przepiękne rosarium, zaskakująco skomponowane, powtarzające się niby, ale też gubiące rytm, super! To miejsce trzeba koniecznie zobaczyć. Nie pomyślałabym, że Dortmund ma park z rozmachem, i to jakim Dzięki, Ewo, za świetną relację

Moja ostoja 19:14, 27 paź 2021

Do góry

Moja ostoja 19:12, 27 paź 2021

Do góry
Jeszcze kilka zdjęć, zanim ogród ogołoci się i poszarzeje

W ogródku Martki 19:09, 27 paź 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Dziś była szybka akcja, wytłaczanki z tulipanami posadzone, a mimo to na stole wciąż piętrzą się cebule. Rzutem na taśmę posadziłam też 15 seslerii jesiennych. Zrobiłam życiówkę!!! Od dostawy do posadzenia minęła ... niecała godzina Idealna zbieżność zdarzeń: mojej nieodpartej ochoty na prace ogrodowe i przybycia kuriera.

Sadzonki - czysty torf. Wypłukałam i mam nadzieję, że to uratuje te mikruski.

Z hakonechloa sadzonych dwukrotnie nie zostało na tej rabacie nic... - przemilczmy i idźmy dalej.

Tu będzie na wiosnę szał Tulipany sadzone zgodnie z radą Inki, nie w liniach prostych.

No brawo! Bedziemy miały podobne rabaty
Ogród prawie wymarzony … 19:06, 27 paź 2021

Do góry
Tu skarpa tegorocznej wiosny. teraz posadziłam hiacynty również w tej części za schodkami. Same różowe

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:45, 27 paź 2021

Do góry
przyjechały
śliwy jap. Black Amber i Shiro, grusze azjatyckie Shinseiki i Chojuro ..........................i żółciutki piasek z dołka wyjechał za płot

kolejna do kwitnienia w przyszłym roku będą wcześniej (raczej) bo to nówki
Ogród Basi i Romka 18:27, 27 paź 2021

Do góry

Ogród Basi i Romka 18:24, 27 paź 2021

Do góry
Dzisiejszy mały obchód po ogrodzie

Zieleń, drewno i antracyt 18:19, 27 paź 2021

Do góry
Rzeczywiście, u Ciebie przesłona bezpośrednio przy miejscu do "ukrycia" mogłaby spełnić lepiej swoją rolę... tylko szkoda drzew, tzn ja mam zawsze problem z wycinką.

Wiąz przesadzony jeszcze bardzo długo nic nie zasłoni, ale już mi się w tym miejscu podoba. Belka przed min to imitacja przyszłej ławki. Szkoda, że wiatr ogołocił już irgi, efekt jest mniej widoczny. Po lewej stronie widać, gdzie kończą się rugosy. Darń wokół zdejmuję fragmentarycznie, bo ziemia koszmarnie twarda. Zostało mi jeszcze ok 16mb.
Kombinowałam z symetrią i ostatecznie postawiłam na jej brak. Tzn symetrycznie do długiej prostej będzie ławka

A takie towarzystwo od jakiegoś czasu 2x dziennie przelatuje ki nad głową. Żurawie rano lecą na pola za domem, wieczorem wracają na nocleg w okolice rzeki. W zeszłym roku całą zimę tak latały, w tym jest ich chyba 2x więcej.
W ogródku Martki 18:04, 27 paź 2021

Do góry
Dziś była szybka akcja, wytłaczanki z tulipanami posadzone, a mimo to na stole wciąż piętrzą się cebule. Rzutem na taśmę posadziłam też 15 seslerii jesiennych. Zrobiłam życiówkę!!! Od dostawy do posadzenia minęła ... niecała godzina Idealna zbieżność zdarzeń: mojej nieodpartej ochoty na prace ogrodowe i przybycia kuriera.

Sadzonki - czysty torf. Wypłukałam i mam nadzieję, że to uratuje te mikruski.

Z hakonechloa sadzonych dwukrotnie nie zostało na tej rabacie nic... - przemilczmy i idźmy dalej.

Tu będzie na wiosnę szał Tulipany sadzone zgodnie z radą Inki, nie w liniach prostych.

Jurajski Ogród 18:03, 27 paź 2021

Do góry
Jolu, już jest znowu. Wejście do domu jest z boku w stosunku do drogi, a widok pełny na las mamy od południa, tam gdzie balkony i salon. Od strony zachodniej mamy za naszym żywopłotem widok na sad sąsiada i jego sosny w tle. Nasz górny ogród ma jakby kształt litery C tylko że z kątami, nie liczę domu. Wszystko płynnie łączy się ze sobą i zazębia (nie wiem, czy coś z tego zrozumiałaś, ale nie umiem inaczej wytłumaczyć...)
O, tu widać to wejście do domu, ono jest od wschodu. Droga jest od strony północnej.

Jurajski Ogród 17:58, 27 paź 2021

Do góry

Jurajski Ogród 17:49, 27 paź 2021

Do góry
a dzisiaj jest tak

Jurajski Ogród 17:39, 27 paź 2021

Do góry
początek października był taki

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 16:22, 27 paź 2021

Do góry
effka napisał(a)
Rozmawiając z Wiolą o powierzchni trawnika zebrało mi się na wspominki i odgrzebałam mój autorski projekt ogrodu Jak tak patrzę, to realizowałam go krok po kroku wg własnych założeń. Duma!
Parę wpadek było, trochę zmian ale jakoś wyszło, jak na początkującego ogrodnika całkiem całkiem wyszło

OGRÓD

Wjazdowa nie jest wrysowana, bo mi sie nie chciało dziobać już ale reszta zgodnie z rysunkiem.

Super plan i piękna realizacja możesz być z siebie dumna
U mnie też był plan na kartce,chociaż ostatecznie było dużo zmian...

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 16:21, 27 paź 2021

Do góry
Osakazuki - ciężka miłość przez te bezlistne gałązki...

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 16:19, 27 paź 2021

Do góry
Summer gold

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies