Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

anuska2507 12:29, 04 cze 2022

Rojodziejowa napisał(a)

To zróbcie babralnie

A domek nie sprawdza się jako babralnia? My kupiliśmy właśnie z myślą, że tam powstanie "kuchnia polowa"
anuska2507 12:33, 04 cze 2022

olciamanolcia napisał(a)

Mnie się zawsze marzył domek na drzewie! Nawet teraz jako już dorosłe dziecko chciałabym takowy-super sprawa tylko takich drzew pod budowę domku brak

Haha ja też się domku na drzewie nie dorobiłam, ale miałam tą rozwaloną wierzbę, która służyła za domek
Dragonka 16:33, 04 cze 2022

Rojodziejowa napisał(a)
U mnie jest w miejscu słonecznym. W gąszczu, ale słonecznym gąszczu wśród stip, jeżowek i szałwii
Pamiętałam, że wśród stip rośnie a powiedz mi Kochana, czy ją można podzielić przed wsadzeniem w ziemię? W doniczce mam dość sporą kępkę i zastanawiam się czy by jej nie podzielić skoro i tak szybko odbija i jak pisały gdzieś dziewczyny, jak perz się rozłazi po rabacie Ale nie chciałabym jej uśmiercić przed sadzeniem jeszcze hehe
Rojodziejowa 17:07, 04 cze 2022

Dragonka napisał(a)
Pamiętałam, że wśród stip rośnie a powiedz mi Kochana, czy ją można podzielić przed wsadzeniem w ziemię? W doniczce mam dość sporą kępkę i zastanawiam się czy by jej nie podzielić skoro i tak szybko odbija i jak pisały gdzieś dziewczyny, jak perz się rozłazi po rabacie Ale nie chciałabym jej uśmiercić przed sadzeniem jeszcze hehe

A kwitnie już? Jak jeszcze nie, to na moją intuicję (nie wiedzę ) możesz. Jak ma już kwiaty to chyba bym jej nie tykała. Ja dopiero wsadzałam ją w tamtym roku, więc doświadczenia wielkiego z nią nie mam. Na razie się nie panoszy i nie rozrosła się wiele.
Rojodziejowa 17:14, 04 cze 2022

anuska2507 napisał(a)

Haha ja też się domku na drzewie nie dorobiłam, ale miałam tą rozwaloną wierzbę, która służyła za domek

W domku nie babrają. Babrają najwięcej na stole który miał być piknikowy
Więc babralnię najchętniej bym im dorobiła, żeby stół zostawili w spokoju.
Rojodziejowa 17:16, 04 cze 2022

Melduję, że piwonia ciut się wybieliła

A warioty wyciągają kieliszki ku górze

Natomiast zakupiony irys chyba będzie dość ciemny, co mnie bardzo cieszy

Dziś roboty ziemne. Jakoś chcemy ogarnąć ten kawałek, gdzie będzie rabata przy skarpie z memory. Burza mózgów była, zobaczymy, czy nam coś z tego wyjdzie. Spróbuję to potem narysować i będę prosić o zaopiniowanie
olciamanolcia 17:56, 04 cze 2022

Rojodziejowa napisał(a)
Melduję, że piwonia ciut się wybieliła

A warioty wyciągają kieliszki ku górze

Natomiast zakupiony irys chyba będzie dość ciemny, co mnie bardzo cieszy

Dziś roboty ziemne. Jakoś chcemy ogarnąć ten kawałek, gdzie będzie rabata przy skarpie z memory. Burza mózgów była, zobaczymy, czy nam coś z tego wyjdzie. Spróbuję to potem narysować i będę prosić o zaopiniowanie

Wszystkie trzy sztuki twojego kwiecia są fantastyczne a irys -piękny będzie (kurde jaka ma czerń głęboką- niespotykane )
Takie białe piwonie ma moja sąsiadka, ale jeszcze u niej nie kwitną. Mają bardzo gęsty kwiat i są ogromne. Wstawię fotkę jak znajdę- co roku ograbiam ją z kilku sztuk do wazonu

A zdjęcie Leona w domku - urocze
Rojodziejowa 18:03, 04 cze 2022

Liviaa napisał(a)

Bardzo dziękuję za tak wyczerpujące informacje. Na zdjęcie czekam z niecierpliwością, bo u mnie 4 i 6 lat.
Bardzo mi się podoba u nas będzie hand-made, więc pewnie sporo zgapię, bo pomysł na "sklepik" to rewelka. Mogę?

Leon nie chce pozować, więc zapozowała 10latka

Troche się musi schylić, ale spokojnie wchodzą czasem i na siedząco tam urzędują.
Rojodziejowa 18:05, 04 cze 2022

olciamanolcia napisał(a)

Wszystkie trzy sztuki twojego kwiecia są fantastyczne a irys -piękny będzie (kurde jaka ma czerń głęboką- niespotykane )
Takie białe piwonie ma moja sąsiadka, ale jeszcze u niej nie kwitną. Mają bardzo gęsty kwiat i są ogromne. Wstawię fotkę jak znajdę- co roku ograbiam ją z kilku sztuk do wazonu

A zdjęcie Leona w domku - urocze

Kupiłam tą piwonię u takiego gościa co możliwe, że ma takie odmiany bez nazwy „z babcinego ogródka”. Zobaczymy, jak się będzie sprawować w następnych latach

No lubię te moje kwiatki, lubię

Takie było:

Takie wymyśliłam mniejsze zło, żeby znów nie robić murków, bo aktualnie są inne wydatki:

To zielone po lewej to ścianka grabowa do przysłonięcia części roboczej od wjazdu. Te prostopadłościany, to są donice betonowe 50x50x100, które będą pełnić rolę prawie jak murek. Za jedną z nich ukrywa się spad terenu. Myślicie że uda się to jakoś zmyślnie obsadzić?
pawel2806 21:13, 04 cze 2022

Pewnie że dasz radę to zmyślnie obsadzić
Zdradzisz co to za odmiana kosaćca