Fikuśny fikus przykuł moją uwagę , już dwa razy robiłam do niego podchody , ale do trzech razy sztuka . Może przy kolejnych zakupach na Broniszach zdecyduję się na niego . Czy nie sprawiają kłopotu fikusy w Waszych domach , słyszałam że są wrażliwe na przeciągi i przelanie wodą , a i stanowisko chyba nie za ciemne .
Zgodnie z obietnicą dla ogrodowiskowej braci wstawiam wymiary elementów mojego kwietnika :
Po wykonaniu tych elementów należy złożyć , sprawdzić czy wszystko gra , pomalować.
Po powtórnym złożeniu na docelowym miejscu należy przymocować do desek np. druty jako podpory pod skrzynki.
Rano byłyśmy z Mają na Broniszach. Coś dziwnego i niepokojącego się dzieje Było prawie pusto o 7-8. Chodzi mi o klientów.
Kupiłyśmy bratki niebieskie, hiacynty ciemne - granatowe, pęk tulipanów różowych, zielone goździki, prymulki zielone, białe, różowe (dla Mai) i żółte (dla mnie). Reszta do podziału.. Ponadto hortensje (dla mnie dwie niebieskie) dla Kasi malinowa.. No i fajny koszyk Maja kupiła na wiosenną kompozycję. Humory się od razu poprawiły. Zaraz lecę obsadzać doniczki
witajcie skowronki!mały mrozek -3 z rana był szron wszędzie , woda na jeziorkach pomału rozmarza i słonko to dziś porobię jak ciśnienie mi pozwoli bo coś ostatnio se pozwala
Nie umiem z nią postępować ; Na początku kwitnie intensywnie, potem coraz słabiej; na końcu listki się kruszą, zasychają. Próbowałam już 2 lata, zawsze się skuszę a potem narzekam.