Tak, te pierwsze to ta rudbekia cherry brandy, miałaś ją może u siebie Sylwuś?
Ciekawa jej jestem- czy faktycznie ma taki ładny ciemno-winny kolor jak pokazują na zdjęciu, czy jest brzydka w rzeczywistości Nie widziałam nigdy jej na żywo.
Dumam nad pelarogniami- bo wzeszło z nasion mi ich dużo, i ładnie już podrosły- czy sadzi się je też na rabaty? Czy tylko do doniczek? I czym się różnią te z zielonymi całkiem listkami od takich, co mają jakby ciemną obwódkę na liściu?
Takie można już przesadzać do większych doniczek? Nigdy nie przepadałam za nimi, ale w sumie kwiaty wyglądają ładnie, więc w tym roku zaryzykuję
Dziś jest pięknie nareszcie, można z kawką posiedzieć w bluzie a nie upakowana od stóp do głów... nogą jedynie muszę wózek majtać ale chociaż sobie popatrzę na zielone...
Przy okazji, podkusiło mnie i rdesty z tunelu już wsadziłam ba rabatę, a tu oczywiście przymrozek w nocy... trochę je trąciło, dadzą radę?? Powiedzcie że tak
Agnieszko, przede wszystkim cisów nie nawozi się pinivitem. Cis jest wyjatkiem wśród iglaków i nie lubi kwaśno a zasadowo. Jakie im stanowisko przyszykowałaś? Sprawdź ph ziemi.
Sprawdź jeszcze czy ich za głęboko nie posadziłaś.
rabata bez buksów, jeden się ostał stożek variegata
tu w środku to mnie czeka walka z czymś jak trawa, ostra jak miskanty, lezie rozłogami, musze do końca zwalczyć i potem sryliony czosnków główkowatych, jak to zrobię, padnę
tu oczyściłąm z tych czosnków, z kolei czeka mnie przesadzanie siewek naparstnic