Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Rumianka 18:46, 08 maj 2022

Asiu, dzięki...warzywnik, okaże się, że to najważniejszy element przy dzisiejszych cenach, a tak, to chociaż część warzyw będzie swoich i świeżych, a nie takich "wymęczonych" jak w sklepie.
sylwia_slomc... 19:40, 08 maj 2022

Tyz prowda W dzisiejsych casach kożden gros sie licy
Rumianka 20:37, 08 maj 2022

Oj tak, oj tak Sylwio...
gogo 21:41, 08 maj 2022

Rzeczywiście masz niesamowicie dobrą rękę do pierwiosnków, przesadzasz nawet kwitnące i nie padają
Choć prawda jest taka, że do całej reszty też masz rękę, bo efekty są super

Ja dostałam pierwiosnki od Hani i hura, rosną
Boję się je ruszyć, a chciałabym przenieść w bardziej eksponowane miejsce, nic, poczekam do jesieni.

Wysiewy warzywne pod okiem eMa świetne
Basieksp 22:21, 08 maj 2022

Rumianka napisał(a)

"Warzywnikowo", to praca eMa, dogląda i podlewa, a ja tylko czekam na warzywka...

U nas jest podobnie, ja pomagałam skrzynie zrobić, głównie opalałam, wysiałam, ale nie wszystko a podlewanie, gnojowki, opryski, pomidory w tunelu i drzewka owocowe to zajęcie mojego męża
Rumianka 18:32, 09 maj 2022

gogo napisał(a)
Rzeczywiście masz niesamowicie dobrą rękę do pierwiosnków, przesadzasz nawet kwitnące i nie padają
Choć prawda jest taka, że do całej reszty też masz rękę, bo efekty są super

Ja dostałam pierwiosnki od Hani i hura, rosną
Boję się je ruszyć, a chciałabym przenieść w bardziej eksponowane miejsce, nic, poczekam do jesieni.

Wysiewy warzywne pod okiem eMa świetne

Ręka jak ręka, czy dobra czy zła pracować musi, bo bez pracy ani rusz.... Dzięki za uznanie! Pierwiosnki nie boją się przesadzania, jedyne co, to trzeba obficie je podlać po przesadzeniu...ja ciągle je dzielę i dlatego mam ich sporo. Jeżeli chcesz jakieś, to śmiało mów, a podzielę się z Tobą...
Rumianka 18:33, 09 maj 2022

Basieksp napisał(a)

U nas jest podobnie, ja pomagałam skrzynie zrobić, głównie opalałam, wysiałam, ale nie wszystko a podlewanie, gnojowki, opryski, pomidory w tunelu i drzewka owocowe to zajęcie mojego męża

My jeszcze gnojówki z pokrzyw nie zrobiliśmy, bo pokrzywa malutka bez deszczu i widać zaczyna schnąć...kiepsko
Martka 20:35, 09 maj 2022

Elisko, ogród wypielęgnowany, kwitnący i kolorowy, ale warzywnik, ten to dopiero kradnie show Piękny i zdrowy! Podziwiam i spaceruję z przyjemnością.

Rumianka napisał(a)

Czy to jest wilczomlecz? Jak duży rośnie?
Ja też byłam po pokrzywę, ale jeszcze nie było czego ciąć, maleństwa. Wybiorę się za tydzień.

Rumianka 22:14, 09 maj 2022

Martka napisał(a)
Elisko, ogród wypielęgnowany, kwitnący i kolorowy, ale warzywnik, ten to dopiero kradnie show Piękny i zdrowy! Podziwiam i spaceruję z przyjemnością.

Czy to jest wilczomlecz? Jak duży rośnie?
Ja też byłam po pokrzywę, ale jeszcze nie było czego ciąć, maleństwa. Wybiorę się za tydzień.

Martko, dzięki, że spacerek po moim ogrodzie sprawia Ci przyjemność...już widzę jak roślinki cieszą się z tych odwiedzin...ja również się cieszę ogromnie... Warzywnik, to zajęcie eMa...a ta roślinka, to wilczomlecz złocisty, rosnie na wys. 20-30 cm bezproblemowy, jesienią listki przebarwiają się na złocisto-pomarańczowe...Właśnie kilka dni temu dzieliłam kępę na 8 mniejszych i posadziłam na półkolistej rabacie. rozrasta się baaardzo powoli, ale kiedyś urośnie. Jak dobrze się przyjrzysz, to dostrzec można te zielone kępki
gogo 23:48, 09 maj 2022

Rumianka napisał(a)

Ręka jak ręka, czy dobra czy zła pracować musi, bo bez pracy ani rusz.... Dzięki za uznanie! Pierwiosnki nie boją się przesadzania, jedyne co, to trzeba obficie je podlać po przesadzeniu...ja ciągle je dzielę i dlatego mam ich sporo. Jeżeli chcesz jakieś, to śmiało mów, a podzielę się z Tobą...

Masz rację, bez pracy ani rusz, zwłaszcza w ogrodzie

Pewnie, że chcę, marzy mi się mieć pierwiosnki na nowych rabatach na podwórku, a posiadane za małe na dzielenie.
Oczywiście chętnie się zrewanżuję, napisz, co byś chciała ode mnie.
Mam dużo siewek ciemiernika cuchnącego, wilczomlecza migdałolistnego Purpurea, czerwonego ostrogowca, mikołajka iberyjskiego, coś jeszcze się znajdzie