Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Mój 4 arowy azyl... 23:07, 14 cze 2015

Do góry
Zaczynają kwitnąć ostróżki

i lilie

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:32, 14 cze 2015

Do góry
Lilie na razie jakoś się trzymają chociaż opadająca w stawie woda bardzo mnie martwi. Część lilii jest już na samy, brzegu. Potrzeba duuuuużo deszczu. A wydawało nam się że za daleko w głąb były posadzone...
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:56, 14 cze 2015

Do góry
Pięknie wszystko kwitnie, a te lilie są obłędne
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:30, 14 cze 2015

Do góry
Piękne lilie zwłaszcza te różowe, co do żurawek nie przesadzaj ładne są u mnie w tym roku to jakieś gigantyczne porosły
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:09, 14 cze 2015

Do góry
Lilie w stawie. Liście zawsze są oblepione jakimś robactwem...Ale kwitną niezawodnie.
Bajkowy ogród Weroniki 22:37, 13 cze 2015

Do góry

Jeszcze SCARLET

ELFE

Zakwitną lilie.

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:45, 13 cze 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

Jak owocki jakieś

no tak a będą piękne lilie a tu dziewanna
Mój 4 arowy azyl... 23:52, 12 cze 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Kruszczyca złotawka, czy to szkodnik? To taka ładna "broszka", u nas nie ma...nawet przywiozłam sobie taką broszkę z hortką z Zielonej Góry od Kasi, ale uciekła mi...
Jaszczurka podejrzany brzuszek ma

Piękne masz te pnące róże, Flamentaz widać z daleka!!! Busz się zrobił, fajną porę roku mamy, teraz na lilie czekamy, potem na hortki

Kruszczyca złotawka nie jest szkodnikiem, zasłużenie nazywana jest 'klejnotem wśród polskich chrząszczy', bo rzeczywiscie piękniejszego chrząszcza u nas nie ma.
Żywi się nektarem i pyłkiem kwiatów. Soptykałam ją na bzie, rododendronie a w tym roku na piwonii sobie siedziała. Jej larwy żyją w kompoście i spróchniałych pniach. W związku z tym szkód nie czynią.

A jaszczurka to samczyk, dobrze się odżywia to i brzuszek pękaty ma.
Ogród z łezką II 16:14, 12 cze 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Przyleciałam pooglądąc twoje róże i ...nie zawiodłam sie . Są śliczne, jedna w jedną, jak bym miała wybrać tylko jedną ......to nie umiałabym zdecydować. A Alchymist - jak zwukle swoim bogactwem kwitów bije inne na głowe.
Cudnie Kasiu

...dlatego ja podziwiam ludzi, którzy mają w kupie kilka ,kilkanaście róż takich samych. Ja tak nie potrafię!!!I jeszcze jest parę takich róż, które chętnie bym u siebie posadziła, ale bym musiała mieć same róże!!! A lilie??? A hortki??? To gdzie? Na polu, za działką?

Pozdrawiam serdecznie Małgosiu
Mój 4 arowy azyl... 15:28, 12 cze 2015

Do góry
Kruszczyca złotawka, czy to szkodnik? To taka ładna "broszka", u nas nie ma...nawet przywiozłam sobie taką broszkę z hortką z Zielonej Góry od Kasi, ale uciekła mi...
Jaszczurka podejrzany brzuszek ma

Piękne masz te pnące róże, Flamentaz widać z daleka!!! Busz się zrobił, fajną porę roku mamy, teraz na lilie czekamy, potem na hortki
Bajkowy ogród Weroniki 23:54, 11 cze 2015

Do góry
Donia72 napisał(a)
Weroniko, ale piekne masz roślinki Bardzo przytulnie jest u Ciebie

Podobnie jak Ty, Doniu. Masz zadbany, ładny ogród.

Za chwilę zakwitną hortensje Anabelki, i lilie.

Zapach goździków pamiętam z lat dziecięcych, piękny. Zaczynają kwitnienie.

Na popis SARY BERNHARDT wciąż czekamy.

W pąkach ROSARIUM UETERSEN.
Lilie - Lilium 21:01, 11 cze 2015

Do góry
Mam pytanie: jak czesto dzielicie Lilie?Ja To robie co roku,bo maja duzo mlodych ale czy dobrze robie?

Dostalam od mamy Lilie SW.Jozefa i man nadzieje je za rok zakwitna.
U BusyBee w ogródku... 20:56, 11 cze 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)

ależ mi się ten widoczek podoba.
Jeżówki bardzo bobry pomysł na posadzenie.a może jeszcze lilie???

A jakie lilie masz na myśli?? wysokie? ...bo o liliach nie wiem nic nigdy ich nie miałam...
Tam z tyłu są gracki posadzone....ciasno trochę....potrzebuję tylko czegoś bardziej z przodu- tuż za trawkami....
Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:18, 11 cze 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Ależ te piwonie urocze masz. Ja w tym roku kupiłam sobie jedną nie mam miejsca już.

Ja od 3 lat nie mam miejsca

Dlatego agrest rośnie z liliowcami, pomiędzy krokusy, tulipany, irysy, lilie i naprastnice A to wszytko w mini sadzie

Ogród Mirelli 17:08, 11 cze 2015

Do góry
Babo, jak nie masz, jak sama pisałaś, że masz już posadzoną (na 1 stronie napisałaś):

MirellaB napisał(a)
Rośliny posadzone już na rabacie:

Krzewy:
tawuła biała i różowa (nie znam fachowych nazw)
drzewko migdałków
forsycja szt 2
bez szt 3
krzew obecnie bez liści z czerwonymi gałązkami nie znam nazwy, zdjęcie poniżej

duży krzew gryczpanu (po dziadkach)
drzewko śliwo wiśnia
magnolia szt 2
budleja Dawida
mahonia
pęcherzyca
pigwa szt 2

Kwiaty:
lilie Św. Józefa
liliowce
irysy
juka
margarety 4 rodzaje
konwalie chińskie
coś takiego

Trawy:
imperata "Red Baron"
rozplanowanie piórkowa
coś takiego

U BusyBee w ogródku... 09:08, 11 cze 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)
Pokazuję dzisiaj poczyszczoną rabatę czosnkową...
Busz był tam straszny - wycięłam wszystkie tulipany i czosnkowe liście, bo wprost zagłuszały trawy i hortki...zrobiło się smutno...przekwitł też bez i rabata jest chwilowo bez wyrazu...

Potrzebuję posadzić coś pomiędzy rozplenicami a hortensjami. Najlepiej, żeby kwitło za chwile i w dodatku dość długo Myślałam o jeżówkach...może piccolino- 30 cm , różowa, kwitnie od czerwca- do wrzesnia... albo szałwie...ale one zaraz przekwitną chyba

Jakieś pomysły??

tu jeżówka

ależ mi się ten widoczek podoba.
Jeżówki bardzo bobry pomysł na posadzenie.a może jeszcze lilie???
Ogród Małej Mi - sezon 2015 01:27, 11 cze 2015

Do góry
Uff skończyłam robotę.. chwilka dla Forum..

Mira - biedronki można kupić.. zastanawiam się czy nie zrobić biznesu na biedronkach... 1,3 za sztukę .. Na lilie jeszcze chwile trzeba poczekać.

Margarete - ogród to nieprzerobiona robota..
Queen ma nietypowy kolor różu.. na foto jest bardziej różowa niż w realu. Z innymi różami się gryzie. Ale to piękna i zdrowa róża..
W pierwszym roku zakwitła dopiero na drugie kwitnienie.. ledwo z szałwii wystawała. Bonice były widoczne, a królowa nie Na słowo, że tu jest.. bukszpan jako wyznacznik wysokości..

Następny sezon już ruszyła. Widać pokrój Comte de Chambord..

W zeszłym roku już zaszlała

A w tym to krzewisko zacne
W ogródku Iwony 21:57, 10 cze 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Iwonko a ta Twoja cudna piwonia to nie jest Festiva Maxima?Cudna jest. Pozostale roślinki tez w super formie. U mnie lilie wodne daleko do kwitnienia a u Ciebie ich mnóstwo. Pozdrówka.

Wydaje się że to ta odmiana
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 11:44, 10 cze 2015

Do góry
ściąga skopiowana od Małej Mi
Mala_Mi napisał(a)

lista się odnalazła. Wklejam jeszcze raz

Marzec - krokusy, irysy żyłkowane, ciemierniki, przebiśniegi, cebulice, ranniki, pierwiosnki,
Kwiecień - narcyze, tulipany wczesne, magnolie, omieg wschodni, kukliki
Maj - tulipany, żagwin i floksy szydlaste (ale to skalniak), sasanki, bez, pełniki europejskie, piwonie, azalie i rododendrony, bodziszki, czosnki, orliki, kocimiętka, irysy syberyjskie, bródkowe), powojniki, szałwia
Czerwiec - róże, irysy japońskie, naparstnice, dzwonki (różne), tojeść kropkowana, lilie azjatyckie, ostróżki, pysznogłówka, lawenda, nachyłki, pełniki chińskie, firletka chalcedońska, firletka kwiecista, krwawnik, złocienie, piwonie
lipiec - hortensje, rozwary, pozostałe lilie, jeżówki, liliowce, przetaczniki, juka, liliowce, floksy, rudbekie, tawułki, odętki, perwoskia, liatry, tawułki, tojeść orszelinowata, akant, krokosomia
sierpień - hibiskus, lobelia, wielosił, trawy, róże drugie tłoczenie, wrzosy, rozchodniki.
wrzesień - zimowity, zawilce, liriope, astry, chryzantemy bylinowe
październik - to co zaczęło we wrześniu

Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:32, 10 cze 2015

Do góry
chelll napisał(a)

Aniu, dzikuję za odpowiedź. Tylko po co mi pokazywałaś tę różową, teraz chcę dwie Powiedz jeszcze, jak one długo kwitną, bo z tego, co piszesz, wolą słońce.

No i jeszcze... co to za Fineczka ? Może głupio, że pytam, ale ja jeszcze na forum raczkuję, więc chyba mi wolno.
A tę różę, która zachwalasz, też gdzieś umiejscowię

Kwitną dość długo Potem się przycina i powtarzają. Ale już nie tak mocno.

Lilie wodne i do spania.... bo za 6 godzin pobudka Fotki też się skończyły

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies