Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:17, 20 cze 2014

Do góry
Haneczko gratuluję pięćseteczki Pomyślałam głęboko nad przytoczonymi mądrościami ciurkadełko bombowe jest --------jest woda leci szumek jest i tak jest fajowo A powiedz mi nasza Madrości czy przetacznika można posiać jak przekwitnie czt można sadzonki zrobić Kupiłam dzisiaj kwitnacego za 7,50 Tam u ciebie to taki ładny chyba jest albo szałwia nie doczytałam Buziole
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 17:17, 20 cze 2014

Do góry
Irenko, szałwia muszkatołowa.
Swojego kwiatka nie usuwaj. ładny jest. Może to wieczornik damski? Są ponoć fioletowe. Spytaj Jasi, albo Dzidki,albo Garysi. Czy pachnie?
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 16:57, 20 cze 2014

Do góry
Kasiu szałwia w różyczkach pięknie wygląda, też jeste ciekawa jaki efekt da w przyszłym roku....ja u siebie szukałam, bo też potrzebuję ....i ni ma....odpoczynku miłego
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:26, 20 cze 2014

Do góry
Aniu, szałwia trójbarwna zaczęła się wybarwiać
Ogród prawie romantyczny 08:56, 20 cze 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
Aga, nadrobiłam. I tak po kolei
Szałwia piękna, ostróżka piękna. Juka też piękna,będę się zachwycała Twoją, bo moja jednak nie zakwitnie. Miała takie lumbago ,że aż się złamała. Mam podejrzanych, no ale za łapę nie złapałam wiec pewności nie mam.Trudno.
A co do przesadzania to moje zdanie jest takie,że jak szybko posadzisz to nie odczuje. My sadziliśmy świerki 106 sztuk.W tym roku 8 przesadzaliśmy, maja dobrze ponad 3 metry i nie odczuły tego A tuja ma bardzo zwarty system korzeniowy. Tobie napewno się przyjmie

Witam Cię Aniu szkoda , że Twoja juka nie doczekała kwitnienia. Siła wyższa. Albo niższa
Tuję muszę przesadzić i od Ciebie , z kolejnych już ust, otrzymuję potwierdzenie, że powinno się udać
Mazury i mój kawałek ziemi 07:32, 20 cze 2014

Do góry
Betka napisał(a)
Jak to fajnie się ogląda .....piękne ogrody chociaż jest ciężko ( fizycznie ) to i tak sprawia tyle przyjemności

Śliczne kule chyba nie mogłaś się zdecydować na jeden kolor hihihi
twoje szałwia jakaś taka rozkrzewiona moja to tylko jeden patyk do góry i już
zaraz napiszę na priv

A wiesz ,ze faktycznie nie mogłam się zdecydować na kulki ale na tak wielkiej działce to i tak one giną hehe
Mój nowy stary ogród 19:06, 19 cze 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dorotko cudna ta szałwia Wygląda w tym miejscu jakby zawsze tam była
Pozdrawiam

Ja jej powiedziałam, że ma żyć w zgodzie z różami podoba mi się to połączenie
odpozdrawiam
Mój nowy stary ogród 18:58, 19 cze 2014

Do góry
Dorotko cudna ta szałwia Wygląda w tym miejscu jakby zawsze tam była
Pozdrawiam
Ogród prawie romantyczny 18:44, 19 cze 2014

Do góry
Aga, nadrobiłam. I tak po kolei
Szałwia piękna, ostróżka piękna. Juka też piękna,będę się zachwycała Twoją, bo moja jednak nie zakwitnie. Miała takie lumbago ,że aż się złamała. Mam podejrzanych, no ale za łapę nie złapałam wiec pewności nie mam.Trudno.
A co do przesadzania to moje zdanie jest takie,że jak szybko posadzisz to nie odczuje. My sadziliśmy świerki 106 sztuk.W tym roku 8 przesadzaliśmy, maja dobrze ponad 3 metry i nie odczuły tego A tuja ma bardzo zwarty system korzeniowy. Tobie napewno się przyjmie
Ogród to życie 18:35, 19 cze 2014

Do góry
Teraz myslę nad toważystwem dla tych piękności. Na bank będzie szałwia i jakiś powojnik niski. Muszę przesadzić lawendę więc pewnie tez trochę posadzę na tej rabatce. no i coś zimozielonego. Trzmielina pasuje? macie jakieś propozycje?
Marzy mi się Siedlisko.... 16:27, 19 cze 2014

Do góry
Przepięknie skomponowałaś to wszystko A najbardziej urzekła mnie szałwia otulająca czosnek
Mój nowy stary ogród 13:44, 19 cze 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)

Kasia ja też myślę o różach, jakiś ciemny różowofioletowy mi sie marzy czytam i oglądam
czekam aż pękną wszystkie pąki lariski, bo pąków to ona ma duuuużo

u mnie też. Różowo- fioletowy brzmi świetnie. Jak coś znajdziesz, daj znać. Larissa jest bardzo jasna, muszę przy niej posadzić coś ciemniejszego dla kontrastu. Szałwia byłaby świetna, ale nie mogę u siebie dostać takiej pięknej różowej ani fajnej niewysokiej fioletowej. Będę szukać.

Róże najbardziej lubię niewysokie, ale rozłożyste. Bardzo podoba mi się kolor pomponelli- właśnie rozkwitają pierwsze pąki. Bardzo ją widać na rabacie
Zielona odskocznia 13:35, 19 cze 2014

Do góry
Szałwia jest...

Mój nowy stary ogród 12:05, 19 cze 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
Zaglądam do Ciebie po kilku dniach przerwy, a tu taka piękna szałwia- bardzo tu pasuje! Wprowadziła kolor i nawiązała do żurawek i różyczek. Fajna zmiana

Moje różyczki kwitną i wyglądają ślicznie Larissa, pomponella, knirpsy- wszystkie mają już kwiaty. Zaczynam myśleć o innych. Mam już na oku pnącą różową- new dawn. Jest u Joanny i Andrzeja- wygląda zjawiskowo

Kasia ja też myślę o różach, jakiś ciemny różowofioletowy mi sie marzy czytam i oglądam
czekam aż pękną wszystkie pąki lariski, bo pąków to ona ma duuuużo
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:07, 19 cze 2014

Do góry
MagdalenaK8 napisał(a)
Aniuś Twoje floksiki i jeżówki piękne ...jakbyś miała jeżówkowe dzieci chętnie bym przytuliła .
Pozdrawiam i wypoczynku cudnego życzę.

Magda... coś sie jeszcze znajdzie.. ale dopiero w przyszłym tygodniu najszybciej, przypomnij się.. jak sie nei znajdzie, to za rok znów będzie tego przedszkola od groma.... nie ścinam bo lubię je zaschnięte na zimę i ptaki też je lubią, zwłaszcza szczygiełki.

Fotki prawie archiwalne, bo przywrotnik idzie out... a dosadzę więcej szałwii.. już kupiłam i stoi i czeka na posadzenie.. ale to też dopiero w przyszłym tygodniu.. Szałwia of Fineczki jest śliczna, każdy kto ja zobaczy to chce taka mieć... wiec dokupiłam koleżankom i sobie

A to moja miniaturka...ha, ha, ha. miniaturowe to ma tylko kwiaty, a krzaczor ścięty do ziemi... już ma wypuszczone łodygi prawie na metr..

Mazury i mój kawałek ziemi 07:47, 19 cze 2014

Do góry
Jak to fajnie się ogląda .....piękne ogrody chociaż jest ciężko ( fizycznie ) to i tak sprawia tyle przyjemności

Śliczne kule chyba nie mogłaś się zdecydować na jeden kolor hihihi
twoje szałwia jakaś taka rozkrzewiona moja to tylko jeden patyk do góry i już
zaraz napiszę na priv
Ania z zielonego wzgórza :-) 00:03, 19 cze 2014

Do góry
Dziękuję, Marysiu, róże to moja nowa miłość a na 3 zdj od góry to szałwia.
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:02, 19 cze 2014

Do góry
Tak spieszyłam sie na ognisko u sąsiadów... że żywopłotki pociachane w fale Dunaju...

Poczytałam... jutro może coś skrobnę..

Na dobranoc... Pastella, szałwia bukski w fale dunajowe..

Ogród prawie romantyczny 22:59, 18 cze 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Kwiaty masz piękne a widząc hortensję wymiękam. Dzięki ogrodowisku zauważyłam szałwie. Takich nie znałam. Pamiętałam tylko takie czerwone z ogrodu dziadków i czasami mieliśmy w skrzynkach na parapecie ale takich jak masz Ty czy inni z takii omszałymi listkami jeszcze nie. I myślę, że sa dużo piękniejsze niż lawenda. A gęsto je sadziaś w kępach czy pojedyńczo i czy szybko się rozrastają? Czy to jest bylina? czy jednoroczna a może dwuletnia roślina?
Ale wszystkiego się od Ciebie dowiem

Asiu, moja hortensja przy Twoich to jeszcze maluszek Może kiedyś będzie taka piękna jak Twoje
Szałwie kocham. To bylinki zupełnie bezproblemowe. Same się rozsiewają, można je dzielić, ładnie i szybko się rozrastają i zaczynają kwitnąć. Z obu stron tarasu mam posadzone na rabatach (każda około metr na metr) i pochodzą z jednej mateczne sadzonki kupionej dwa lata temu. Sadziłam je pojedynczo co 20-30 cm, bo jeszcze małe, ale gdy podrosną,nic nie stoi na przeszkodzie, aby je przesadzić w inne miejsce. Nie sądzę, by im to zaszkodziło, biorąc pod uwagę, co ja z nimi wyczyniam
Lawenda rośnie obok szałwii i ładnie się z nią komponuje
Zdjęcie pokazuje stan na dziś na jednej rabatce, na drugiej szałwia trochę mniejsza.

Szałwię polecam gorąco! W moim ogrodzie rośnie najbardziej popularna fioletowa oraz biała, ale jest jeszcze niebieska, też śliczna.
Miłego wieczoru i długiego weekendu
Mój nowy stary ogród 21:45, 18 cze 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)
Wczoraj zakupiłam różową szałwie, poprostu zaczarowała mnie posadzona przy Lariskach

Zaglądam do Ciebie po kilku dniach przerwy, a tu taka piękna szałwia- bardzo tu pasuje! Wprowadziła kolor i nawiązała do żurawek i różyczek. Fajna zmiana

Moje różyczki kwitną i wyglądają ślicznie Larissa, pomponella, knirpsy- wszystkie mają już kwiaty. Zaczynam myśleć o innych. Mam już na oku pnącą różową- new dawn. Jest u Joanny i Andrzeja- wygląda zjawiskowo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies