Haha jak to nie wiadomo kiedy mieszkamy tu już dwa lata I zasuwamy prawie każdy weekend
2200m2 ciut za duzo, ale zawsze mogę więcej drzew I krzewów zasadzić, najgorzej byliny wybronić od chwastów. Warzywnik też jest spory, plus igloo I tunel teraz...
To na dole w czesci do ktorej rzadziej chodzimy, I którą najrzadziej ogarniam...
Plan mi się podoba. Zrobiłabym plan na kartce z wymiarami całej rabaty, żebyś mogła zobaczyć, jak wygląda ilość miejsca. Nie ma sensu, żeby rośliny sobie podbierały w ścisku wodę.
Traw i róż bym nie sadziła. Masz tam chyba zbyt dużo dzikich ziół Owe zioła w trawy wrosną, a pod różami i innymi kolczastymi pielenie sobie lepiej daruj
Hortka - nie wiem... Jakaś zbyt szlachetna na to miejsce dla mnie
Tawulec pogięty to świetny pomysł na tą skarpę. Więcej go tam daj, w dwóch albo i trzech grupach.
Dereń Kelseyi też świetny. Nie lubi mieć zbyt sucho, więc mógłby być na samym dole skarpy.
Tawuły japońskiej bym nie sadziła. Za dużo roboty z cięciem. Za to irga to jak najbardziej dobry pomysł, np. Cotoneaster microphyllus 'Streibs Findling' - można go bez przeszkód deptać i nic mu to nie szkodzi Ciąć go nie trzeba.
Piękna
Aganiu a ja spaliłam w tym roku kukliki nawozem
Potwornie mi szkoda, bo po pierwsze osłabiłam je przez podzielenie ( chciałam obsadzić wzdłuż tej 4 metrowej skrzyni) a po drugie ten nawóz wypalił kilkanaście sadzoneczek.
I mam teraz takie lichociny, ledwie je widać.
Sama się zastanawiam czy nie kupić nowych.
ehhh
I tego się trzymajmy
Z runianki się u mnie wyłaniają i z żurawek. Te z ciemnymi liśćmi ładnie komponują się z szachownicami. Aaa i ciemierniki mam w pobliżu.
A co powiesz na Purple Prince z budyniem śmietankowym?
Mnie to połączenie z kaliną Eskimo wygląda zachęcająco.
Pozdrowionka