Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Mgduska 13:48, 06 maj 2022

antracyt napisał(a)
To na 100% nie pijawka. Myślę, że przyniosłam to coś z babką wodną. No ciekawe co z tego wyrośnie, a może to już jest dorosłe...za szybkie jest na obserwację

Sfilmuj i puść wolniej
antracyt 14:23, 06 maj 2022

Martka 20:50, 06 maj 2022

Mgduska napisał(a)
To jak gra w grzybki - co krok to wiadro Co ja się potem nazbieram porzuconych szpadli, łopatek, podkładek, rękawiczek, a wcześniej sama to sumiennie roznoszę po ogrodzie.

Działania zacne i relacja z nich takoż To zdjęcie zachwycające. Co to za busz na początku maja? A propos narzędzi to zastanawiam się, czy ktoś wymyślił taki wózeczek, organizer do sprzętów ogrodniczych, w istocie podobny do tych które mają ekipy sprzątające obiekty, żeby tak wszystko było pod ręką zawsze... Przenośne organizery znam, ale taki na kółeczkach mięciutkich... Na wyciągnięcie ręki wszystkie potrzebne sprzęty, nożyce, szpadelki, sekatorek, grabeczki, wiadereczka i jeszcze gdyby tak wszystko od razu odkładać na swoje miejsce... to by było życie Tymczasem muszę zadowolić się pracą nad systematycznością Dyskusje nad oczkiem i nasadzeniami miejskimi przeczytałam z zaciekawieniem, w Warszawie jest w ostatnich latach znacznie lepiej, niektórymi rabatami jestem zachwycona, bylinówki, subtelność, trawy, świat pięknieje.

Magleska 21:57, 06 maj 2022

Fajnie z tym obniżonym oczkiem ,mnie też to czeka ,bo po zimie jakoś się podniosły ....

a dzisiaj stworzyłam kolejną mikrooczkową z 3 kastr -nawet z poziomicą je osadzałam ,ale czy poziom równości się utrzyma ,to się okaże
antracyt 12:39, 07 maj 2022

Magda, a zdjęcia nowych oczek już są?Lecę sprawdzać
Anda 18:42, 08 maj 2022

Fajne masz to oczko. Ja się zastanawiam, gdzie mogłabym w przyszłości wkopać to moje. Jednak wolno stojące dość szybko się nagrzewa.

Ogródek masz fajoski, bardzo lubię Twój styl
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasya 19:24, 08 maj 2022

Mgduska napisał(a)
To jak gra w grzybki - co krok to wiadro Co ja się potem nazbieram porzuconych szpadli, łopatek, podkładek, rękawiczek, a wcześniej sama to sumiennie roznoszę po ogrodzie.

Och mam tak samo, chodzę potem i szukam…
Pszczelarnia 22:58, 08 maj 2022

Mgduska napisał(a)

Tyle na dziś

Spam kwiatkowy obejrzałam. Świetna ta zagroda dla tulipanów.

Mgduska 09:07, 09 maj 2022

Martka napisał(a)

Działania zacne i relacja z nich takoż To zdjęcie zachwycające. Co to za busz na początku maja? A propos narzędzi to zastanawiam się, czy ktoś wymyślił taki wózeczek, organizer do sprzętów ogrodniczych, w istocie podobny do tych które mają ekipy sprzątające obiekty, żeby tak wszystko było pod ręką zawsze... Przenośne organizery znam, ale taki na kółeczkach mięciutkich... Na wyciągnięcie ręki wszystkie potrzebne sprzęty, nożyce, szpadelki, sekatorek, grabeczki, wiadereczka i jeszcze gdyby tak wszystko od razu odkładać na swoje miejsce... to by było życie Tymczasem muszę zadowolić się pracą nad systematycznością Dyskusje nad oczkiem i nasadzeniami miejskimi przeczytałam z zaciekawieniem, w Warszawie jest w ostatnich latach znacznie lepiej, niektórymi rabatami jestem zachwycona, bylinówki, subtelność, trawy, świat pięknieje.

Martko, ja podejrzewam, że wózeczek stałby na jednym końcu ogrodu, podczas gdy ja dłubałabym na drugim Albo stałby w przejściu i zawadzał, jak taczka. Wszystko wynika ze stylu pracy - z reguły bardzo się śpieszę i chcę ogarnąć kilka miejsc na raz, więc rozrzucam. Ale dobrze przynajmniej trzymać się zasady, żeby pozbierać wszystko po zakończonym etapie robót, co się szczególnie sprawdza w przypadku niespodziewanych gości
Mgduska 09:15, 09 maj 2022

Magleska napisał(a)
Fajnie z tym obniżonym oczkiem ,mnie też to czeka ,bo po zimie jakoś się podniosły ....

a dzisiaj stworzyłam kolejną mikrooczkową z 3 kastr -nawet z poziomicą je osadzałam ,ale czy poziom równości się utrzyma ,to się okaże

Byłam, widziałam, ślicznie U mnie bardzo ciężko się kopie, bo oczko jest pod wielkim modrzewiem, między rosnącymi krzewami. myślałam o wykopaniu całego otoczenie i podłożeniu folii, dla stworzenia mokrego środowiska. Ale w trakcie prac zrezygnowałam, na tej glinie i tak woda się trzyma, a kopanie w tym miejscu to katorga. Odpuściłam, poczekam, aż ładnie zarośnie. Pragnia i dąbrówka nie ustają w wysiłkach