Przyczyną może być to, że nabrzmiałe, wypełnione sokami pąki zostały potraktowane mrozem i zamarły lub zatrzymały się w rozwoju. Poczekaj na ciepło i albo pękną, albo wypuszczą liście obok.
Dzisiaj nauczyłam się "żonglować" 3 pieskami naraz, albowiem Figa po raz pierwszy przyszła do smyczy pod drzwi, gdy przypinałam "stary zestaw" (jak go nazywa sąsiadka). Nawet nieźle nam poszło i dwa razy już byliśmy na spacerku
Skarpa już częściowo zagospodarowana. Brakuje berberysow nad środkową trzmielina. Zabrakło kilku zurawek i funkii. Jak obsadzić najniższą cześć? Miały być turzyce ale chyba muszę dac jeszcze jeden rząd roślin żeby nie było pustych plam. No i co posadzic w skrajnych partiach. Czy pomiędzy rosliny które już mam posadzone dac coś zadarniajacego?
o! to jestem ciekawa tych płyt co sami robicie
posadziłaś dalie?, ja posadziłam przez 2 dni część i myślałam o Tobie ile masz pracy - szok, pomocnicy to konieczność na takim obszarze
mam nadzieję że macie choć cieplej bo deszcz teraz to towar unikatowy więc nie narzekam
Przed nami wypełnienie kolejnego tarasu. Również płyty i kostki z odzysku, a do tego zrobiliśmy sami płyty betonowe większych rozmiarów. Będzie się działo już niebawem
Teraz pracujemy intensywnie a o czas na fotki trudno Każda minuta się liczy. Zresztą sama wiesz, że jak człowiek dostanie werwy, to trudno oderwać go od roboty
Nic już nie można zrobić, do wyrzucenia. Albo susza fizjologiczna, albo zmarzło. Ale raczej to pierwsze, bo sosny w zasadzie nie przemarzają. Posadź coś innego a przed zimą dobrze podlewaj bo w donicy to za dużo wody nie ma.
Trawnik dlatego tak wygląda, że te miejsca ciemnozielone są mocno nawożone, albo tutaj sika suczka, albo tak nawoziliście w łaty.
Należy posypać miejsca żółte i dobrze podlać trawnik, żeby nawóz się rozpuścił.
Na chwasty Starane, jeśli trawnik ma co najmniej dwa lata. Jeśli mniej, usuwaj ręcznie, albo spróbuj na kawałku mniejsze stężenie niż zalecane (połowa)
łącznie na rabacie przed domem będzie 6 szt: nasadzenia - 3 sztuki w odległości 2,5 od siebie następnie 5 m rabaty w trawach i kolejne 3 szt dębów - w linii prostej oczywiście