Po południu nawet wyszło słońce
Zrobiłam mały obchód i widzę stipy ruszyły, szałwie, jeżówki także wszystkie, hurra, tulipanki jeszcze troszkę.
Pisałyście, ze mają nisko główki i u mnie też niektóre tak mają.
Magnolia moje maleństwo ma dużo pąkow
Ja taka napasc mialam z pylu Sahary...Dwukrotnie juz w tym roku. Byl wszedzie, w kazdej szczelinie...
U Ciebie pewnie sucho? wiatr robi swoja robote...
Juz dawno mialam sie zapytac...Pamietasz moze nazwe tej jasnej trawy?
Mam cos podobnego, nie wiem czy to ta sama( poszukam fotki to Ci pokaze) i nie wiem czy powinnam jej ograniczyc korzenie...Co o tym myslisz?
Kasiu, perłówkę kupiłam w maju zeszłego roku i była to mała sadzonka.
Zdjęcie jest z lipca, widać, że szybko urosła i dała popis
Ponoć sieje się jak ostnica, mam nadzieję, że to prawda i będę mieć jej łany
Sorry Kasiu, sadzonka była kupiona w 2020 i nie kwitła.
Na zdjęciu to jest to maleństwo po prawej stronie, obok rojników.
Taka sytuacja sie nie martwie, nie wiem co to jest, wiec mnie glowa nie boli
Wczoraj wieczorem, rozdzielalam kilka nasion, dostaly inne, przydzialowe M1
Bardzo delikatne...te klacza i korzonki, sa bardzo kruche. Reszta to pestka. Jakkolwiek to brzmi
[img size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/up
U mnie przylaszczki nie rozrastają się za bardzo. Miałam 3 kępki. Dwie mi zamarły. Została tylko jedna.
Nie ruszyłam jeszcze trawnika. Jak zrobiło się chłodno, to odechciało mi się działać w ogrodzie.
Wiem, że w "wywodzie naukowym" swego czasu uznałam to za jaja opuchlaków, ale po kilku latach, ktoś tu na O. to sprostował. Jaja opuchlaków są podobno dużo mniejsze, prawie niewidoczne gołym okiem, bo w dodatku przezroczyste.
Te kulki uznano za nawóz.
Kłosowiec w jakiejś odmianie, co to jak zwykle nie pamiętam, ale obstawiam blue f. Tutaj same liście, jeszcze bez kwiatów.Ta duża kępa w zasadzie centralnie.
A tutaj w lewym dolnym zaczyna kwitnienie w pierwszym roku po przesadzeniu. Jeszcze się nie rozkręcił. On ma jaśniejsze kwiaty i liście od tego z nasion. I rośnie niższy. Trochę.
Niestety nie znalazłam lepszych zdjęć. Jakoś nie należał do moich ulubionych roślin, bo najpierw się bardzo pokładał (w tej miejscówce z pierwszego zdjęcia), a potem jakoś nie było okazji, bo poszedł na tył rabaty.