Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ania na Żuławach 14:11, 26 lis 2024

Do góry
Nie wiem dlaczego, ale nie pojawiły mi sie powiadomienia o nowych postach w Twoi wątku a powinny.

An_na napisał(a)
Mam fotki zrobione przez dziecię, jeszcze przed wiązaniem

Proso płonie

Takie widoki za oknem od razu sprawiają, że człowiek lepiej się czuje.
Ogródek Gosi 13:46, 26 lis 2024

Do góry
Margo2 napisał(a)

To ujęcie jest przepiękne
Ogródek Gosi 13:10, 26 lis 2024

Do góry
Ogródek Gosi 13:10, 26 lis 2024

Do góry
W sobotę już po śniegu

Ogródek Gosi 13:09, 26 lis 2024

Do góry
Wszyscy pokazują swój zimowy ogród, więc ja też.
I w sumie bardzo mi się podoba

Tak było w piątek

Ogród wakacyjny 09:48, 26 lis 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Jak uzyskaliście taki kolor drewna na balustradzie?

To olej do drewna w kolorze z próbnika RAL (firmy teraz nie pamiętam, mężaty ma gdzieś w papierach, ale na wyjeździe akurat jest). Pokrycie 2krotne, tak, by lekko słoje było widać.
Tu masz kolory:

A to efekt końcowy:
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 09:43, 26 lis 2024

Do góry
Nowy dom widziany ze starego domu

Mało widać z okna ale z ogrodu już tak

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:15, 25 lis 2024

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Zwykle listopad kojarzył się z opadami deszczu lub deszczu ze śniegiem albo śniegu. W tym roku jest bardzo suchy. Padało może ze dwa razy, króciutko.
A rok temu było tak

Haniu, piękne widoczki z ogrodu, jesienne, ale takie mało listopadowe.
Ja nadal czekam na solidny deszcz, na razie tylko mżawka, śniegu też nie ma, kiepsko z wodą.

Aż trudno sobie wyobrazić, że rok temu była już taka zima.
Ogródek Gosi 19:49, 25 lis 2024

Do góry
Margo2 napisał(a)
[img

Ten mnie urzekł prześliczny jest

Rabata z fioletem i turkusem -ekstra tylko jaka roślinka ma taki iście turkusowy kolor?
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 16:01, 25 lis 2024

Do góry
Za noclegi już zapłaciłam, blisko Shinjuku, zależało mi żeby iść zobaczyć Godzillę i słynne skrzyżowanie w godzinach wieczornych/nocnych i móc wrócić szybko/nawet na piechotę. Nie lubię za granicą się włóczyć po ciemku.

Tu:
https://www.booking.com/hotel/jp/chi-dai-madedian-che-de2fen-gao-tian-ma-chang-yi-tu-bu-15fen-wu-liao-w-li-dao-q1.pl.html

Lądujemy na Narita, 44 minuty pociągiem podobno.

Klonòw palmowych parę posadzę/posadziłam na górce

Z budową to mam mieszkane uczucia, bardzo mieszane, z przewagą "na co mi to było". Znowu

Pogoda będzie marna, styczeń i 2-10 stopni. Więc będziemy dużo chodzić, robić przystanki na ramen i coś gorącego do picia. Zjemy sushi, młoda lubi. I koniecznie do kawiarni z kapibarami musimy iść. Haha

Nie odpoczywam psychicznie nigdzie gdzie jest drogo i gdzie koszty mnie mogą zaskoczyć (nie pozytywnie). Więc się nie nastawiam na specjalny relaks w Tokio, raczej Ale potem mam tydzień na leżenie na plaży na wyspie Bohol, z chatką przy plaży:

Choć z plaży cieszyć się będzie Młoda głównie a po jednym dniu leżenia pojedziemy obejrzeć czekoladowe wzgórza. I wodospad. I życie codzienne mieszkańców. Niemniej 5 noclegów na plaży powinno być fajne, wstajesz rano słysząc fale i wieczorem siedzisz i się gapisz
Ania na Żuławach 15:53, 25 lis 2024

Do góry
Siedzę w domu chora.
Tyle z tego dobrego, że widzę ogród w świetle dziennym
Miskant silberspinne, już fajne grubiutkie snopki, a dzieliłam go w listopadzie 2022.

I Memory z wiosennego dzielenia

Ogród wakacyjny 15:44, 25 lis 2024

Do góry
Tereny spacerowe i klimat tego miejsca pokazuję czasami na moim pierwszym wątku Masz rację, jest super i co chwila odkrywamy nowe piękne miejsca wokół
Obiecuję, że jak będę następnym razem to coś więcej pokażę tutaj. Na razie mogę wstawić jedynie październikowy widoczek z tarasu
Ogródek Gosi 11:37, 25 lis 2024

Do góry
To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:54, 25 lis 2024

Do góry

Zwykle listopad kojarzył się z opadami deszczu lub deszczu ze śniegiem albo śniegu. W tym roku jest bardzo suchy. Padało może ze dwa razy, króciutko.
A rok temu było tak

To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:45, 25 lis 2024

Do góry
Ależ piękny dzień mam dzisiaj. Za mną kolejna sesja zbierania liści. Mam nadzieję, że przedostatnia, bo graby coraz bardziej łyse. Oglądałam prześliczne zimowe widoki w Waszych ogrodach. U mnie opadów śniegu nie było. Przez parę dni termometr wskazywał nieco niższe temperatury, czyli około zera. Czekam na opady deszczu, żeby rozsypać w warzywniku i na trawie dolomit.

Listopadowe widoczki z końcówki miesiąca.

Kosodrzewina Wintergold już żółciutka. Niezawodnie przebarwia się na ten kolor, kiedy zbliża się zima.

Graby Fastigiata są piękne również w okresie bezlistnym.

Na rabacie studziennej urzęduje teraz ptaszarnia. Miło się ją ogląda przez okno w jadalni.

Za drzwiami do ogrodu... 23:57, 24 lis 2024

Do góry
I ostatnie spojrzenie na placyk w jesiennej odsłonie, bo mebelki już schowane na zimę.

Za drzwiami do ogrodu... 23:24, 24 lis 2024

Do góry

Za drzwiami do ogrodu... 23:17, 24 lis 2024

Do góry
Kilka fotek z 18 listopada rabaty trawiastej z części warzywniakowej:

Za drzwiami do ogrodu... 22:40, 24 lis 2024

Do góry
Aniu! W październiku po zbiorze warzyw posiałam gorczycę jako poplon. Jak urósł tak na 10-15cm skosiłam podkaszarką. Na to dałam swój kompost posypałam trochę popiołem drzewnym , lekko przemieszałam, (nie przekopywałam) i podlałam dość obficie i po jakichś dwóch dniach posiałam marchew Amsterdam i pietruszkę ze swoich nasion jako siew zimowy.
Podobnie zrobiłam pod cebulę zimową. Nie dawałam tam obornika , bo w ubiegłym roku dawałam dużo podłoża popieczarkowego, a ono zawiera obornik.
A na pozostałych poletkach dałam już obornik ale mam taki dobrze przekompostowny , dałam też popiół i polewałam też soczkiem humusowym produkowanym przez moje dżdżownice kalifornijskie to wszystko posypałam kompostem i wysiałam poplon, ale dość późno, bo tam miałam jeszcze koper, sałatę, pory , selery, które długo zostawiałam na grządkach i późno zebrałam, więc poplon słabo zszedł, było już zimno i za sucho, a woda już pozakręcana na tą część działki
Wiosną wysieję tam też jeszcze ze dwa rządki marchewki Bolero i Nefryt i rządek pietruszki na wszelki wypadek, gdyby z zimową coś wyszło nie tak Marchwi nie sieje się po oborniku, ale nie chciało mi się pilnować eMa (on rozkładał mi ten obornik)i prosiłam by dał na całe dwa poletka, a na resztę nie! (musiałabym zaplanować gdzie będą konkretnie te rządki- a jeszcze nie wiem, bo ja nie robię takich szczegółowych planów jak ty. Nie zawsze pilnuje następstwa i sąsiedztwa, nie zawsze mi to wychodzi by pogodzić wszystko )
Tu mam posianą zim. marchew i pietruszkę:

Tu po prawej dwie kwaterki na wiosenne wysiewy(widać jak słabo zszedł poplon)
Po lewej rabata z truskawkami i druga kwiatowa. Ta na wprost trawiasta, za nią będą jeszcze ziemniaki

Tu po lewej -borówki wyściółkowane igłami sosnowymi.Tam gdzie sama ziemia posadzona jest cebula zimowa, a tam gdzie zielony poplon, będą ogórki i papryka.

Za drzwiami do ogrodu... 21:07, 24 lis 2024

Do góry
ewsyg napisał(a)
Aniu, cieszę się, że Twój piękny ogród będzie pokazany w telewizji. Piękną masz jesień, bardzo kolorową. spodobał mi się grab Frans F.

Ciekawe ile trzeba czekać jeszcze na transmisję?

Z jesiennej odsłony ogrodu nawet jestem zadowolona. Nawet jeszcze teraz jakieś kolory widać

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies