Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku II

W moim małym ogródeczku II

Kordina 18:42, 26 gru 2025

Dorotko równie bogatej weny twórczej na przyszły rok Ci życzę, rozwijaj swoje pasje fotograficzne i zdobnicze i druciane a nas ubogacaj zdjęciami owych
Dorota321 17:18, 28 gru 2025

Kordina napisał(a)
Dorotko równie bogatej weny twórczej na przyszły rok Ci życzę, rozwijaj swoje pasje fotograficzne i zdobnicze i druciane a nas ubogacaj zdjęciami owych
Dziękuję ślicznie za tak miłe życzenia, niech się spełnią. Tobie również życzę samych dobrych doznań i spełniania marzeń. Kilka świątecznych zdjęć.

Gosialuk 12:48, 29 gru 2025

Pierniczki na mące owsianej trochę niewyszły. Mąka owsiana wchłania o wiele więcej wody i choć dodawałam, to dopiero ostatnia partia była ok. Wydaje mi się, że trzeba jeszcze odczekać trochę aż wchłonie tyle ile potrzebuje i dopiero zagniatać i wałkować. Poza tym więcej trzeba dodawać przyprawy korzennej, kakao, cynamonu, żeby trochę smak mąki zatuszować. Pierniczki miały być dla cukrzyka i tu spełniły swoją rolę - cukrzyk zjadł ze smakiem.
Wafel 19:55, 30 gru 2025

Dorotko, życzę Dobrego Nowego Kreatywnego Roku i pięknego sweterka w skandynawskie wzory, też mi się taki marzy
Dorota321 16:09, 18 sty 2026

Gosialuk napisał(a)
Pierniczki na mące owsianej trochę niewyszły. Mąka owsiana wchłania o wiele więcej wody i choć dodawałam, to dopiero ostatnia partia była ok. Wydaje mi się, że trzeba jeszcze odczekać trochę aż wchłonie tyle ile potrzebuje i dopiero zagniatać i wałkować. Poza tym więcej trzeba dodawać przyprawy korzennej, kakao, cynamonu, żeby trochę smak mąki zatuszować. Pierniczki miały być dla cukrzyka i tu spełniły swoją rolę - cukrzyk zjadł ze smakiem.
Najważniejsze, że były zjadliwe. Myślę, że na internecie znalazło by się sprawdzone przepisy dla cukrzyków.

Dorota321 16:19, 18 sty 2026

Wafel napisał(a)
Dorotko, życzę Dobrego Nowego Kreatywnego Roku i pięknego sweterka w skandynawskie wzory, też mi się taki marzy
Dziękuję, przygotowuję wełny, bo muszą być w odpowiednich kolorach i grubościach. U mnie z każdym nowym rokiem przybywa mi rok i tak już od 61 lat.

Selfik
Basieksp 17:26, 18 sty 2026

Selfik bardzo ładny, bardzo ładnie wyglądasz
Alija 19:34, 18 sty 2026

Dorotko, pięknie wyglądasz, ozdoby świąteczne i wypieki, jak zawsze cudne.
Wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze na nowy rok, zdrówka i dużo radości z ogrodowania, fotografowania, pieczenia i upiększania świata.
Pozdrawiam serdecznie
anpi 21:08, 18 sty 2026

Dorotko, wysyłam wszelkie serdeczności i zdrówka życzę oraz wielu nowych pomysłów!: D
Ulina 21:23, 18 sty 2026

Dorota321 napisał(a)
Cieszę się, że zainspirowałam. Jeżeli będziesz robiła z mojego przepisu pierniki, to ciastka z silikonowych foremek piecz około 12 minut, one są trochę grubsze. jakie wybrałaś foremki? silikonowe, metalowe, czy plastikowe?

Pierniczki Twoje są cudne, ale mnie najbardziej inspirują naturalne dekoracje ogrodowe, jednak spoglądam głównie w stronę tych najmniej pracochłonnych

Myślałam że u Was większą zimą patrząc na ilość śniegu.