Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ptasi gaj 22:43, 28 kwi 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Większość tulipanów mi powtarza kwitnienie a w bukszpanowym no to ciągle te same kwitną.

Mam duzo Van Eijkow porownujac foty z poprzedniego roku tez widze, ze kwitnie ich wiecej niz w zeszlym roku czyli cebulki sie rozmnazaja wiec chyba w tym roku nie bede jeszcze wyciagaLa z ziemi. Zobacze jak bedzie w przyszlym roku Z kwitnieciem.

Inne tulipany trudno powiedziec tezladnie kwitna.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 22:30, 28 kwi 2019

Do góry
Odnośnie zdjęć trawnika na poprzedniej stronie, nauczcie się równomiernie sypać nawozem. Łaty są w wyniku nieprawidłowego nawożenia.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 22:22, 28 kwi 2019

Do góry
Bandi82 napisał(a)
Witam.Jakies 3 lata temu firma przywiozla mi trawnik w rolce.Polozyli ale zdzbla byly bardzo dlugie okolo 15cm i byly przyduszone.Pod nimi u podstaw bylo widac zoltawe odcienie.Pomyslalem ze jak sie zakorzeni a bede podlewal to nabierze kolorytu.Trawa malo wzrastala po koszeniu i coraz wiecej zaczela tracic kolor na poczet zoltego koloru.Od poczatku zaczeła rosnac kepami nie rownomiernie.Musialem kosic bardzo nisko 3 cm zeby zniwelowac roznice wystepowania kep trawy ale i tak nie byla zielona.Nawozilem na zime zalecanym granulatem.Teraz po zimie mimo przygotowania trawy do zimowania w postaci nawozu wyszly kepy a miedzy nimi zolty filc.Wykonalem aeracje z wertykulacja i od okolo 2 miesiecy trawa wyglada tak i nie zarasta sie po wertykulacji.Prosze o pomoc w tej sprawie.Sasiedzi maja poekne ciemno zielone trawniki a mi wstyd ze podlewam i nic z tego nie wychodzi.

Ja myśle, że strasznie mordujesz ten ogród. I trawnik też. Szmata szczelnie pokrywa glebę, nie tak powinna wyglądać uprawa ogrodu i roślin Smutno mi z tego powodu Bardzo. A sąsiedzi mają źle nawożone - w łaty. nie masz czego zazdrościć.. Na zimę się nie nawozi żadnym"granulatem" ostatnie nawożenie we wrześniu nawozem jesiennym.

Co robić?

Usunąć czarną szmatę z ogrodu.

Posypać trawnik ziemią do trawników (z worka), przegrabić lekko, dosiać nasion.
Posypać równomiernie! nawozem do trawników, podlać celem rozpuszczenia nawozu, żeby nie wyglądał jak łaciata zielona krowa u sąsiada i nie kosić tak nisko (po ziemi), bo trawnik zamordujesz ponownie.
Trawa nie ma siły odrastać (nie ma czym asymilować), to nie pole golfowe żeby kosić tak nisko

Daj temu ogrodowi życia.

Ptasi gaj 21:51, 28 kwi 2019

Do góry
Większość tulipanów mi powtarza kwitnienie a w bukszpanowym no to ciągle te same kwitną.
Wiejskie klimaty po mojemu 21:50, 28 kwi 2019

Do góry
Mojego ostatniego pieska mam ze schroniska w świętokrzyskim

Witaj, jest bardzo urokliwie nad wodą
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:48, 28 kwi 2019

Do góry
Obecnie rozpoczęłam sadzenie roślin na rabacie egzotycznej. Dzisiaj popadał delikatny deszczyk, więc trawniki wschodzą, zaczyna się zielenić w nowych miejscach.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:47, 28 kwi 2019

Do góry
Dni otwarte Zapraszamy
Ogród stale w budowie, stale atrakcji przybywa, nie wszystkie są skończone, ale warto podpatrzeć w trakcie tworzenia.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/9491-ogrodowisko-ogrody-pokazowe-dni-otwarte
Tutaj znajduje się wątek na ten temat.

Dni otwarte w naszym ogrodzie odbędą się w 2019 roku w majówkę w następujących terminach:

3 maja (piątek), 4 maja (sobota) i 5 maja (niedziela).

Zapraszamy na tulipany i doniczkowe dekoracje od godz. 10 do 16.

Dane adresowe na pierwszej stronie wątku.

Cena wejścia do ogrodu 20 zł. Herbatą, kawą - częstujemy gratis
WC dostępne.

Zachwyć się wszystkimi kolorami na rabatach i w donicach

Najlepsza tuja (Thuja) na żywopłot 21:45, 28 kwi 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nie, będą usychać bo deszcz będzie poza ich zasięgiem, cień także zrobi swoje.

Dziękuję za odpowiedź. Pas ziemi wzdłuż ogrodzenia przygotowany do nasadzeń a tu klops. Nawet funkie posadzone jako pierwsze piętro. Co byś Danusiu poradziła? Trochę jestem przybita tą wiadomością... Pozdrawiam gorąco
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:44, 28 kwi 2019

Do góry
Krasnal uroczy Kasiu, ale się wyleguje
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 12:05, 28 kwi 2019

Do góry
Krzysztofszykowny

Pietruszeq

Na str 16 jest opis szkodnika autorstwa Danusi - Gardenarium.

Pozdrawiam
Z ogródka na wsi 14:18, 26 kwi 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Podlewaj i lekko pociągnij, czy ich nornice nie podgryzły, wtedy wyjdą bez problemu Ja tak mam z niektórymi tulipanami. Pożarte

W ziemi się trzymają, więc to raczej przez suszę Mam trzy ładnę kępki, które zapowiadają obfite ( jak na jednoroczną sadzonkę), i jakieś cztery, które są małe, jak gdyby zostało dopiero kupione No cóż...
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:58, 25 kwi 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

U nas będzie w sprzedaży, zamierzam również produkować niektóre, fajne rośliny.

To bardzo dobra wiadomość proszę o cynk z góry dziękuję

Łąka wspaniałą tak prawdę mówiąc można ze wszystkimi cebulami wiosennymi tak postąpić wysypać i zadołować na lace. Co wyrośnie to wyrośnie.

Mam jednego tulipana na skalniaku od 5 lat i każdego roku zakwita w tym roku 3 kwiaty się pokazaly.

Pozdrawiam
Ogrodowisko - ogrody pokazowe, dni otwarte 23:17, 25 kwi 2019

Do góry
Dni otwarte w naszym ogrodzie odbędą się w 2019 roku w majówkę w następujących terminach:

3 maja (piątek), 4 maja (sobota) i 5 maja (niedziela).

Zapraszamy na tulipany i doniczkowe dekoracje od godz. 10 do 16.

Dane adresowe na pierwszej stronie wątku.

Cena wejścia do ogrodu 20 zł. Herbatą, kawą - częstujemy gratis
WC dostępne.

Zachwyć się wszystkimi kolorami na rabatach i w donicach

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:33, 25 kwi 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Kiczowate mi chodziło, a w sumie napisałam wsiowate, nie wsiowe Nie chciałam nikogo obrazić, też mieszkam na wsi. Wiesz o co mi chodziło a o takie co stoją przy drogach. Wielkie i kolorowe.

Kilka lat temu śliczny krasnal był na Chelsea Flower Show. Niektóre są bardzo urokliwe.

Danuś, ja się nie obrażam....ja sobie dworuję
Z ogródka na wsi 21:27, 25 kwi 2019

Do góry
Podlewaj i lekko pociągnij, czy ich nornice nie podgryzły, wtedy wyjdą bez problemu Ja tak mam z niektórymi tulipanami. Pożarte
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:26, 25 kwi 2019

Do góry
GorAna napisał(a)
Danusiu, jak się mają tulipany u Ciebie, bo moje pożera słonko.

Większa połowa (nie ma większej połowy) kwitnie, reszta w pąkach.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:25, 25 kwi 2019

Do góry
GorAna napisał(a)

Mieszkam od urodzenia na wsi i nie widziałam wsiowych krasnali....kiczowate owszem
Pozdrawiam ze wsi

Kiczowate mi chodziło, a w sumie napisałam wsiowate, nie wsiowe Nie chciałam nikogo obrazić, też mieszkam na wsi. Wiesz o co mi chodziło a o takie co stoją przy drogach. Wielkie i kolorowe.

Kilka lat temu śliczny krasnal był na Chelsea Flower Show. Niektóre są bardzo urokliwe.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:22, 25 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Co to za drzewko w łące posadzone?
Ta żeliwna umywalka z kranikiem cudna

Świdośliwa na pniu.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:38, 25 kwi 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nom, śliczny jest i ma latarenkę
Ostatnio patrzę na starociach na "prawdziwe" krasnale z gipsu, ale takie inne, nie "wsiowate" jakby tu powiedzieć. W każdym razie już na dwa patrzyłam, ale nie zdecydowałam się. Może kiedyś postawię kolorowego krasnala Dla dzieci, które czasem odwiedzają nasz ogród

Wsiowych też nie lubię.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:02, 25 kwi 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Zardzewiały krasnal skradł moje serce.

Kombinuję jakby choć podobnego wukombinować.

Nom, śliczny jest i ma latarenkę
Ostatnio patrzę na starociach na "prawdziwe" krasnale z gipsu, ale takie inne, nie "wsiowate" jakby tu powiedzieć. W każdym razie już na dwa patrzyłam, ale nie zdecydowałam się. Może kiedyś postawię kolorowego krasnala Dla dzieci, które czasem odwiedzają nasz ogród
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies