Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:11, 04 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A gdzie dalas zawilce?
18 powiadasz?
Czekam ma fotki zatem z utęsknieniem

dalam tam gdzie od trzech lat modle się by deren kanadyjski przesatał grymasić czyli derenia juz odpuściłam i zawilce dałam w mały kwadrat z małym gabionkiem.
Pan Maluśkiewicz 08:23, 04 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Karolinko- ale to prze podzial te sadzoni będziesz pobierać?

Chyba z zielonych odrostów robi się sadzonki. I w ukorzeniacz i w piach. Musze doczytać.
Makowo na Kociewiu 21:59, 03 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)
uwielbiam tu zaglądać Kasiu. ciąc mi się nie chce buksów u ciebie szukam natchnienia

dzisiaj dokończyłam cięcie ...nareszcie uffff.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 16:18, 03 lip 2016

Do góry
malkul, ja też love twój garden
Hacone mnie co roku przeraża, ale tak pozytywnie swoją wielkością. Znów pożarła bukszpany...

Sebek, ty zawsze cos wyhaczysz
Hosty nie tyle nie dały rady co je z tamtąd przesadziłam. Miałam wizję kulek miedzy brzozami .
Chociaż jak teraz patrze, to może rzeczywiście ze 3 szt takich o jasno zielonych liściach na tle tych kul znów posadzić... wpisuję na listę do przemyslenia

Madzenka, lindsay, dziękuje i pozdrawiam

koti - uwierz lub nie ale przepis na taki żywopłocik bardzo prosty.
Cięcie raz w roku (czerwiec-lipec, w tym roku zaczełam od kulek i jeszcze sporo do cięcia...), wysokość metodą "na pudełko", mniej więcej do kolan.
nawożenie skromne, w zalezności od czasu i checi, na wiosne dostają na start Florovit. Czasem jak M. leci tym Florovitem po tujach to też przypomne mu o bukszpanach (np w tym roku tylko 1 raz nawoziłam).
Opryski robię dopiero jak zauważę że coś się dzieje z nimi.
Ale w tym roku po cięciu chyba profilaktycznie popryskam żeby grzyba nie złapały. teraz tez coś je neka...pytałam na wątku o chorobach bukszpanów...

Kacha123, ja swoje już sciełam. nie do zera, tylko łodyżki z kwiatkami
Też niektóre coś łapią bo wychodzą całe zaschnięte, ale zawsze odrastają... może tez je czyms trzeba prysnąć, sama nie wiem...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:31, 03 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Dziękuje za zyczenia na te 18-naście

Zdjęcia są - zostału u Marty
wyszły pięknie.

Magnolio- ratuj mój honor i wczytaj foty w wolnej chwili (bo obiecałam)

Raport:
Magnolia podzieiła się ze mną jeżówkami i zawilcami
dziś sadziłam, przy tym spaliłam plecy i użądliła mnie pszczoła.

UUUU Gosia to moje życzenia urodzinowe też przyjmij-choć spóźnione.No więcej niż 18-bym Ci nie dała
Magnolia dobra dusza jak się podzieliłaGdzie będziesz sadzić?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 12:51, 03 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)
no spore masz te gabiony
kiedy zaczynasz te prace w kamieniołomie?
przyjechać z odsieczą?
mam pomysł - zrób na szybko zlot ogrodowiska 2016 b) i wtedy za 30-tu ogrodowiskowych świrusów przyjedzie - czujesz 60 rąk do pracy to w sumie 10 minut by było i po robocie. a potem każdemu w podziękowaniu drina w łapki , fotele przed gabiony i zbiorowe podziwianie

Gosiu to najlepszy pomysł na świecie
Kasiu to już wiesz co robić
Ogród Sylwii od początku cz.II 12:44, 03 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)

co to jest to rózowe wyższe w trawach?

to różowe to przetacznik Weronica jakaś taka wyrośnięta ? przekarmiona? zobaczymy za rok jakie rozmiary osiągnie. Na razie dobrze jej w rozplenicach .
Ogródek Mirelli 09:58, 03 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)
widze że szalejesz zakupowo tak ja rozumiem takie ogrodowe zakupy sprawiają nam największą przyjemność
Marmoladki są ładne oby ci ładnei rosły i opuchlaki je omijały

Gosiu zakupy roślin wiadomo sama przyjemność, tylko sadzić już mi się nie chce, zmęczona już tym jestem

Te żurawki to Zipper podobne do Marmelade
Ogród z łezką II 09:45, 03 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Kasia- upał niezły prawda. dziś w nocy śpij smaczenie a ja w tym cichym czasie rubum zajumam

Wczoraj był taki ukrop jak tydzień temu. Wieczorem długa burza, całą noc padało, teraz też kropi i mróz w porównaniu z wczorajszą temperaturą. Pewnie dlatego dałaś sobie spokój i rubrum w donicach rośnie w dalszym ciągu
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 09:39, 03 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)
no spore masz te gabiony
przyjechać z odsieczą?
mam pomysł - zrób na szybko zlot ogrodowiska 2016 b) i wtedy za 30-tu ogrodowiskowych świrusów przyjedzie - czujesz 60 rąk do pracy to w sumie 10 minut by było i po robocie. a potem każdemu w podziękowaniu drina w łapki , fotele przed gabiony i zbiorowe podziwianie

Hi hi Gosia jest udana Super

Miłej niedzieli
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 09:29, 03 lip 2016

Do góry
anna_g napisał(a)
Malkul poddała myśl genialną pomoc i zabawa gwarantowana. A Sebek to niezłe poczucie humoru ma
Fajne gabiony - dołączam do tych co czekają na ich wypełnienie i efekt ostateczny.

Dzięki Aniu-fajnie, że zaglądasz
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 09:28, 03 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)
no spore masz te gabiony
przyjechać z odsieczą?

Gosiu plan do wczoraj był taki, że jutro zamawiam odpad granitowy-z nadzieją, że także w poniedziałek mi go przywiozą,ale...od wczoraj cały czas pada, więc mój wjazd na działkę tzw. roboczy(kamień chciałam zrzucić obok tarasu, żeby nie trzeba było wozić) może być teraz nieużyty. Jak mocniej doleje to robi się grzęzawisko niestety.Będę musiała dokonać oględzin.
Zlot ogrodowiska to świetna myśl,ale jeszcze jakiś sezon chyba poczekam
No i ważna kwestia-w piątek wyjeżdżamy na wakacje-także uwagę muszę skupić na pakowaniu itd.-chociaż ten mniejszy gabion chciałabym napełnić.
Ogród Mirelli 08:33, 03 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)

ech jak pięknie

Gosiu pierwszy sezon mam jeżówki, czekam na rozkwit pozostałych
Już zdążyłam je polubić
Ogród z łezką II 23:30, 02 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Kasia- upał niezły prawda. dziś w nocy śpij smaczenie a ja w tym cichym czasie rubum zajumam

Podzielisz się łupami?
Ogród z łezką II 23:16, 02 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Niegłupio zajumać z tymi wypasonymi donicami ☺
NewLife w ogrodzie 22:54, 02 lip 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

Przykro mi-niestety jeśli chodzi o pogodę to tak niewiele od nas zależy.
To prawda, ale żeby się tak uprzeć na tę moją pracę? Będzie tak długo zlewać, aż wypłuka wszystko. Potem te resztki pewnie pochłonie susza.
MirellaB napisał(a)
Czy obcięte teraz tawuły zakwitną ponownie w tym sezonie?
Ja lubię ich delikatne kwiatki.
Kwiatki same w sobie są OK, ale one często kwitną na wybujałych gałązkach, wtedy cała tawula jakaś taka nie OK
Toszka napisał(a)
na kwitnienie potrzebują tyle samo czasu co od wiosny,tj. ok 3 miesiące. Czyli raczej marne szanse na kwitnienie. Moje obcięte dwa tygodnie temu niemal do ziemi (łyse były) właśnie od 3 dni startują z masą żółciutkich liści
Te "żółciutkie" tawuły to mi jakoś tak słabiej rosną cholery, bo wiedzą, że je lubię bardziej od Goldflame. Tę drugą lubię za młode przyrosty, więc już nie będę ociągać się z przycinaniem. Fajne Toszko, że czasem do mnie zerkniesz. Jak widzisz, kombinuję sama i pewnie Ci się nóż w kieszeni otwiera przy moich decyzjach i doborach
malkul napisał(a)
Mimo tej wstrętnej ulewy mam nadzieję że już masz lepszy humor. nie ma co się denerwować rzeczami na które wpływu nie mamy. macham serdecznei i trzymam kciuki zaten leszy humor.
Dziękuję. Chyba zobojętniałam na te ulewy. Poza tym nasionka trawy z poprzedniej środy już wzeszły i trochę przytrzymują lawiny z nasionami i błotem, gdy leje. Dzisiaj też mocno poznęcało sie nad moim "polem" Jutro ocenię czy drapać grabiami czy machnąć ręką. A padać ma dalej...
Psiamama napisał(a)

Fajnie je skulkowałaś ja też chyba nie będę już więcej dopuszczać do ich kwitnienia. A czemu tuje koszmarne mówisz??? Małe jeszcze i tyle ale szybko urosną.
One nie tylko są małe, ale też chorują. Robiłam opryski, niby zatrzymałam brązowienie i obumieranie gałązek, ale drapaki takie pozostawały (zwłaszcza te Jantary). Mam inne zmartwienia, więc udaję, że problemu nie ma.
Tu ma być ogród :) 22:19, 02 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)
coraz piękniej u Ciebie ! wszystko rośnie i spaja się ślicznie. Materiał - decyzja podjęta?

skomplikowało się oczywiście - ja bym wymieniła, eM mówi, że kolor fajny i żeby zostawić, mogę jeszcze pomyśleć do poniedziałku więc daję sobie czas.
Ogród Cioci cz. 3 21:44, 02 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)
taaaaa, leci bzyka i patrzy "o jaki wielki kwiatuch", myśli "przysiądę, zbiore pełno nektaru" i .... ciąg dalszy już znasz

Słodziutka Ty moja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies