Ależ tu się dzieje ! Super będzie z tym gabionem i prośbę mam rób dużo fotek podczas montażu gabionu i napełniania go bo wiesz u mnie też taras na takiej skarpie i myślę własnie o gabionie tam A ile cm będziecie zakopywac w ziemi?
I ja pozdrawiam weekendowo, chociaż akurat pracuję Obserwuję z niecierpliwością temat gabionowy, bo i mnie to czeka niedługo. Wszelkie doświadczenie i pomysły będą mile widziane, bo: a) oboje z M. raczej należymy do grubokościstych, b) dzieci nie posiadamy
Gosiu plan do wczoraj był taki, że jutro zamawiam odpad granitowy-z nadzieją, że także w poniedziałek mi go przywiozą,ale...od wczoraj cały czas pada, więc mój wjazd na działkę tzw. roboczy(kamień chciałam zrzucić obok tarasu, żeby nie trzeba było wozić) może być teraz nieużyty. Jak mocniej doleje to robi się grzęzawisko niestety.Będę musiała dokonać oględzin.
Zlot ogrodowiska to świetna myśl,ale jeszcze jakiś sezon chyba poczekam
No i ważna kwestia-w piątek wyjeżdżamy na wakacje-także uwagę muszę skupić na pakowaniu itd.-chociaż ten mniejszy gabion chciałabym napełnić.
Fajnie-byłaby to wiedza pożyteczna.Mój tata zaangażowany we wszystko już oglądał jakieś filmy na youtubie i mówił o narzędziu klucz- druciku zagiętym do poprawiania kamulców
Obfocę co się da. Gabion będzie miał dosypaną ziemię z jednej strony-od tarasu.Musiałabym zmierzyć ile to wyjdzie, bo teraz skarpa i tak jest za niska i taras wystaje nad skarpę-a ziemi chcę dowieźć fajnej,bo mam zakusy na wsadzenie tam jakich trawek.