Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

ivo 22:40, 02 lip 2016

Ależ tu się dzieje ! Super będzie z tym gabionem i prośbę mam rób dużo fotek podczas montażu gabionu i napełniania go bo wiesz u mnie też taras na takiej skarpie i myślę własnie o gabionie tam A ile cm będziecie zakopywac w ziemi?
Wendy79 22:47, 02 lip 2016

I ja pozdrawiam weekendowo, chociaż akurat pracuję Obserwuję z niecierpliwością temat gabionowy, bo i mnie to czeka niedługo. Wszelkie doświadczenie i pomysły będą mile widziane, bo: a) oboje z M. raczej należymy do grubokościstych, b) dzieci nie posiadamy
kasja83 09:24, 03 lip 2016

Sebek napisał(a)
Mierzyłem się kiedyś i parę cm dzięki siłowni uroslem, w barach nie przejdę
Dziecko wsadzić do klatki musisz, nie ma wyjścia

No widzisz...szkoda, że tężyzna fizyczna i zamiłowanie do kulturystyki staje nam przeszkodą. NIc to-muszę wyjaśnić synowi, że wujek Sebek nie zmieści się w gabionie-więc będzie musiało się poświęcić
kasja83 09:28, 03 lip 2016

malkul napisał(a)
no spore masz te gabiony
kiedy zaczynasz te prace w kamieniołomie?
przyjechać z odsieczą?
mam pomysł - zrób na szybko zlot ogrodowiska 2016 b) i wtedy za 30-tu ogrodowiskowych świrusów przyjedzie - czujesz 60 rąk do pracy to w sumie 10 minut by było i po robocie. a potem każdemu w podziękowaniu drina w łapki , fotele przed gabiony i zbiorowe podziwianie

Gosiu plan do wczoraj był taki, że jutro zamawiam odpad granitowy-z nadzieją, że także w poniedziałek mi go przywiozą,ale...od wczoraj cały czas pada, więc mój wjazd na działkę tzw. roboczy(kamień chciałam zrzucić obok tarasu, żeby nie trzeba było wozić) może być teraz nieużyty. Jak mocniej doleje to robi się grzęzawisko niestety.Będę musiała dokonać oględzin.
Zlot ogrodowiska to świetna myśl,ale jeszcze jakiś sezon chyba poczekam
No i ważna kwestia-w piątek wyjeżdżamy na wakacje-także uwagę muszę skupić na pakowaniu itd.-chociaż ten mniejszy gabion chciałabym napełnić.
kasja83 09:29, 03 lip 2016

dominika_ napisał(a)

No i to jest myśl

kasja83 09:29, 03 lip 2016

anna_g napisał(a)
Malkul poddała myśl genialną pomoc i zabawa gwarantowana. A Sebek to niezłe poczucie humoru ma
Fajne gabiony - dołączam do tych co czekają na ich wypełnienie i efekt ostateczny.

Dzięki Aniu-fajnie, że zaglądasz
kasja83 09:30, 03 lip 2016

anna_t napisał(a)
mam znajomego, który pracuje w firmie produkującej ogrodzenia podpytam jak oni to robią

Fajnie-byłaby to wiedza pożyteczna.Mój tata zaangażowany we wszystko już oglądał jakieś filmy na youtubie i mówił o narzędziu klucz- druciku zagiętym do poprawiania kamulców
kasja83 09:32, 03 lip 2016

ivo napisał(a)
Ależ tu się dzieje ! Super będzie z tym gabionem i prośbę mam rób dużo fotek podczas montażu gabionu i napełniania go bo wiesz u mnie też taras na takiej skarpie i myślę własnie o gabionie tam A ile cm będziecie zakopywac w ziemi?

Obfocę co się da. Gabion będzie miał dosypaną ziemię z jednej strony-od tarasu.Musiałabym zmierzyć ile to wyjdzie, bo teraz skarpa i tak jest za niska i taras wystaje nad skarpę-a ziemi chcę dowieźć fajnej,bo mam zakusy na wsadzenie tam jakich trawek.
kasja83 09:33, 03 lip 2016

Wendy79 napisał(a)
I ja pozdrawiam weekendowo, chociaż akurat pracuję Obserwuję z niecierpliwością temat gabionowy, bo i mnie to czeka niedługo. Wszelkie doświadczenie i pomysły będą mile widziane, bo: a) oboje z M. raczej należymy do grubokościstych, b) dzieci nie posiadamy

Sebek też się wykpił i dooopa bladaTrzeba będzie coś kombinować
MirellaB 09:39, 03 lip 2016

malkul napisał(a)
no spore masz te gabiony
kiedy zaczynasz te prace w kamieniołomie?
przyjechać z odsieczą?
mam pomysł - zrób na szybko zlot ogrodowiska 2016 b) i wtedy za 30-tu ogrodowiskowych świrusów przyjedzie - czujesz 60 rąk do pracy to w sumie 10 minut by było i po robocie. a potem każdemu w podziękowaniu drina w łapki , fotele przed gabiony i zbiorowe podziwianie

Hi hi Gosia jest udana Super

Miłej niedzieli