Byłem zwiedziłem,zaplanowałem dwa dni zwiedzania ale obleciałem wszystko w kilka godzin kompozycje ładne jak na załączonych fotorelacjach ale czuje niedosyt bardzo małe te stoiska
Fakt szefowa tak fajnie zrobiła zdjęcia że oglądając je na forum wystawa wydaje sie ogromna.
No bo moim zdaniem nie ma co powalać
Stoiska malutkie, powtarzalne, no miłe dla oka, bo zielone, ale ŻADNYCH rewelacji.
Zastrzegam, to jest moje zdanie.
No nikt nie zaszalał
A ogród pokazowy ????? No szkoda słów.
Ja jade jutro ale mam wątpliwości, zdjęcia nie powalają na kolana jak na największą impreze w naszym kraju jakoś mało tych roślin te stoiska takie oszczędne mam nadzieje że sie nie zawiode.
Bardzo szybko idzie osiągnąć taki efekt dzięki zimozielonemu ligustrowi (ligustrum jonandrum) niestety u nas nie przezimuje w gruncie-zdjęcia bardzo fajne pozdro.
Miałem właśnie napisać że Tobie pewnie chodzi o duże dzrewko a nie typowy bonsai mnie ta długa gałązka przeszkadza ja bym ją wyciął - w donicy roslina na pewno przemarznie jeśli będą tęgie mrozy korzenie zmarzną i całą rośline szlag trafi.Zostaw na razie te drzewko pozwól mu urosnąc.
Zobacz ta sosna rosła w gruncie ale jakoś tak nie ciekawie wyglądała dopiero jak została umieszczona w granitowym ringu lepiej zaczęła wyglądać.
Suchodrzew praktycznie co roku przemarza z irgą tu irga dammera nie jest żle zima musi być bardzo surowa i bezśnieżna żeby coś jej zaszkodziło bardzo ją lubie szczególnie za to że jest zimozielona i łatwo daje się ksztaltować i szybko rośnie (zależnie od odmiany) idealna dla niecierpliwych.
ładnie meandruje między kamieniami
Podoba mi sie ten ligustr szybko rośnie i zimozielony, to "ligustrum jonandrum"syn.delavayanum łatwy w pielęgnacji niestety u nas nie przetrwa zimy w Angli jest sadzony w gruncie wytrzymuje krótkotrwałe spadki temp.gdzieś do -10 max
Mnie się wydaje ze ona jest jeszcze za mala ja bym poczekał jak podrośnie ukształtowana w tym momencie nie będzie miała efektu -nawet prawdziwe drzewka bonsai ustawia sie na czymś wyższym aby mniej więcej na poziomie oczu były a co dopiero roślina rosnąca w gruncie.