Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 22:02, 01 cze 2016
Do góry
Iwk4 napisał(a)

To się cieszę Justynko z tobą.
Cisy najważniejsze
A róże możesz czasem przypadkiem dostać w pobliskich szkółkach w donicach. Stopniowo uzupełnisz nasadzenia. Ważne, że wiesz co i gdzie chcesz sadzić.
Ja zamawiałam LO w szkółce wysyłkowej. A potem taką mogłam kupić za grosze w Obi
Ale już miałam kupioną.

Justynka, chyba kamasje są też w odmianach. Jak krokusy, tulipany, inne cebulowe

raczej bede zamawiac w necie .... to już zdecydowałam ...tylko termin nie znany jest.

kamasja miała w tym roku robić furorę na forum ....ale cos zastrajkowała ...nawet moja własna ..taki zawód
Ogród z pergolą 21:36, 01 cze 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
pare tujek mi brązowieje. podejrzewam ze albo poprostu podeschly trochę albo spaliłam korzenie nie rozpuszczonym nawozem bo lezał troche pod nimi, co sądzicie?

Aniu, masz chyba za blisko agro pod spodem. I woda słabo przez nią przechodzi. Woda do tujki nie dociera.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:20, 01 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Jej, ile pąków staruje
Za chwilę szał różany

Widzę we wszystkich ogrodach , ze to będzie obfity sezon rózany
Ogródek Iwony II 21:11, 01 cze 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
aaa wreszcie mam.... przygotowyje się rabata frontowa .... co miała byc w marcu ..bedzie pewnie we wrzesniu chyba ze do 20 października bez róz wytrwam (nie wiem) teraz musze wsadzic cisy..to jest priorytet.

To się cieszę Justynko z tobą.
Cisy najważniejsze
A róże możesz czasem przypadkiem dostać w pobliskich szkółkach w donicach. Stopniowo uzupełnisz nasadzenia. Ważne, że wiesz co i gdzie chcesz sadzić.
Ja zamawiałam LO w szkółce wysyłkowej. A potem taką mogłam kupić za grosze w Obi
Ale już miałam kupioną.

Justynka, chyba kamasje są też w odmianach. Jak krokusy, tulipany, inne cebulowe
Ogródek Iwony II 21:04, 01 cze 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Jejku ale fotki mega cudne.Patrzę że coś ci się z tujkami znów dzieje.Co do firletki to jest jeszcze Halcedońska też warta uwagi.

Tak. Dwie tuje mają inny kolor. Ale żyją. Są miękkie. Czas pokaże co z nimi będzie. Sadzone były jesienią. Te tujki - 13 sztuk pan przysłał w ramach reklamacji za te zeszłoroczne, co padły. Nic mnie to nie kosztowało. To był dobry gest sprzedawcy.
Część tuj poszła na tą stronę, bo zmieniła mi się koncepcja nasadzeń i przy zewnętrznym płocie są 3 śliwy i miały być ML, które padły.

Firletkę halcedońską mam. I omszoną też. Jak zakwitnie - pokażę.
Anna i Ogród 20:37, 01 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Zanim przeczytałam to, co napisałaś, zobaczyłam cudny rdzewiak i chciałam ci napisać, by koniecznie go zostawić tak. Świetnie się komponuje i jest hitem.
A może przeciągnąć lakierem bezbarwnym
A może jest jakiś bezbarwny preparat ochronny?
A może Ola Leon by coś doradziła ?
Toć takie rzeczy nawet na CHFS 2016 są:
https://pl.pinterest.com/pin/529876712390091200/

Dopóki nie zobaczyłam rdzewiaki u Oli to przez myśl mi nie przeszło że to ładne jest ale teraz to nawet go polubiłam. Trzeba by tylko wyrównać trochę jego rysy i może poszukać czegoś bezbarwnego tak jak mówisz ale Ola chyba niczym nie zabezpiecza bo gdzieś pisała u siebie że brudzi ręce o to. Musiałabym jeszcze raz podpytać.
Ogródek Iwony II 20:08, 01 cze 2016

Do góry
Bylinowa:

Ogródek Iwony II 20:02, 01 cze 2016

Do góry

różowa anabell

Tworzy się hostowa
Zbyszek przyniósł z lasu korzeń, trzeba bedzie go w hosty wkomponować

Ogródek Iwony II 20:02, 01 cze 2016

Do góry

Ogródek Iwony II 19:52, 01 cze 2016

Do góry
bodziszki różowe:

i filoletowe ( niebieskie? ):

Ogródek Iwony II 19:49, 01 cze 2016

Do góry
Werbena zaczyna:

Yuki:

krwawnik kameleon - siałam czerwony rok temu:

Ogródek Iwony II 19:46, 01 cze 2016

Do góry
Dziś przyjechały trawki:

Przymiarki:
Perłówka Orzęsiona (Melica Ciliata)

Trzcinnik krótkowłosy (Calamagrostis brachytricha)

Najmniej widoczny w tej chwili na rabacie:
Miskant chiński 'Gracilimus' (Miscanthus chinensis)

Będzie trzeba poczekać sezon, by nabrał masy.
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 19:37, 01 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Wow.
Świetnie wyszło. Brak mi słów
Do tego gabion w plecach

Dziękuję Iwonko
Ogródek Iwony II 19:35, 01 cze 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

...Co do kawy-wychodzi na to, że powinnaś ją pić w domu-zanim wyjdziesz na ogródek

Na tarasie lepiej smakuje

A z tą kawą Toszka napisała tak:
Toszka napisał(a)

... Jeśli chcesz dogadzać kwasolubnym to kawy możesz im zaparzyć, rozcieńczyć z wodą (dzbanek na konewkę + fusy) i tym podlewać po obrębie bryły korzeniowej. Możesz zdobyć pączki końskie, takie najlepiej w wieku 6 miesięcy, ale bez słomy i poukładać w obrębie bryły korzeniowej. Podkreślam tą bryłę korzeniową po to by przy nasadzie pnia tego nie robić.
Jest jeszcze kilka innych dobroci o których dwa dni temu możesz poczytać u Lindsay
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:33, 01 cze 2016

Do góry
Posadziłam za lawendą moje kamasje. W nogach róży. Dobrze, czy przesadzić?
Ogródek Iwony II 19:29, 01 cze 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
u mnie irysy też w zeszłym roku kwitły bardzo skąpo, a w tym się rozszalały

Chyba za szybko przyszły upały. Za sucho i za gorąco było ...
Ogródek Iwony II 19:28, 01 cze 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
ależ u Ciebie przepięknie kwiatowo

Dominiko, codziennie więcej kolorów i zapachów. Najchętniej już bym zrobiła sobie wakacje i w ogrodzie siedziała

Znowu zielsko wyłazi. Trzeba pielić
Chyba więcej rabat mieć nie mogę, bo nie wyrabiam. A czasami odpoczynek też się należy

Ogródek Iwony II 19:21, 01 cze 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Iwonka u Ciebie jak zwykle kopalnia wiedzy.Jednak nie wiem czy zdecyduje się na obcinani pączków nowym nabytkom różanym. Czekam na ich kwiaty z utęsknieniem.
Domki dla owadów super- pomysłowych chłopaków masz
Różą New Dawn obsypana pączkami już nie mogę doczekać się zdjęć jak będzie pięknie wyglądała obsypana kwieciem.Moją posadziłam przy tarasie. Liczę ,że pokaże mi co potrafi za 2 lata.

U nas ostatnio sporo pada bardzo mnie to cieszy a jak u Ciebie z deszczem?

Obrywanie kwiatków boli ... Ale moze to chodziło tylko o historyczne róże?

Ja nikomu nie każę, każdy zrobi, jak uważa, ja też muszę choć ciut nacieszyć się kwiatkami. 15 nowych róż mam I wszystkie niemal zapączkowane.
A ND bedę jesienią chyba przesadzać, bo co ja zrobię potem z potworem? Muszę jesienią jej miejscówkę przygotować na betonowym płocie sąsiada
Tylko kto ją wysadzi z ziemi ?
najpierw niech da pokaz Do jesieni jeszcze czas

Twoja Tereniu w tym roku jakieś kwiatki już powinna mieć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies