Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 20:08, 01 cze 2016

Bylinowa:

Mirka 20:17, 01 cze 2016

Jejku ale fotki mega cudne.Patrzę że coś ci się z tujkami znów dzieje.Co do firletki to jest jeszcze Halcedońska też warta uwagi.
20:20, 01 cze 2016
Iwonko

czytam u kokoszki twoje rozwazania kamasjowe

ja mam niebiesko jasna i biała/kremową ...one dość wysokie sa około 1-1,2m ale moje maja lisciory jak liliowce ..zaraz zanikna i bedzie dziura na rabacie.

w tym roku u mnie kamasje beznadziejna i szybko przykwitły...albo taki rok ..albo dlatego ze w zeszłym roku je przesadzałam i posadziłam pas przed azaliami....bo azalie zaraz liscie wypuszcza i dziure zamaskują.

u Kasya https://www.ogrodowisko.pl/watek/6373-ogrodek-pachnacy-rozami-i-lawenda-w-budowie kilka stron wstecz chyba pokazywala swoja ...inny kwiat ciemno granatowy i mniejszy jakiś ...a liści mało waskie i drobne.

myślę że sa rózne odmiany ...ja swoje kupiłam chyba w 2010 w jakims markecie ...bez pojecia co kupuje.

20:25, 01 cze 2016
aaa wreszcie mam.... przygotowyje się rabata frontowa .... co miała byc w marcu ..bedzie pewnie we wrzesniu chyba ze do 20 października bez róz wytrwam (nie wiem) teraz musze wsadzic cisy..to jest priorytet.

Iwk4 21:04, 01 cze 2016

Mirka napisał(a)
Jejku ale fotki mega cudne.Patrzę że coś ci się z tujkami znów dzieje.Co do firletki to jest jeszcze Halcedońska też warta uwagi.

Tak. Dwie tuje mają inny kolor. Ale żyją. Są miękkie. Czas pokaże co z nimi będzie. Sadzone były jesienią. Te tujki - 13 sztuk pan przysłał w ramach reklamacji za te zeszłoroczne, co padły. Nic mnie to nie kosztowało. To był dobry gest sprzedawcy.
Część tuj poszła na tą stronę, bo zmieniła mi się koncepcja nasadzeń i przy zewnętrznym płocie są 3 śliwy i miały być ML, które padły.

Firletkę halcedońską mam. I omszoną też. Jak zakwitnie - pokażę.
Iwk4 21:11, 01 cze 2016

eee_taam napisał(a)
aaa wreszcie mam.... przygotowyje się rabata frontowa .... co miała byc w marcu ..bedzie pewnie we wrzesniu chyba ze do 20 października bez róz wytrwam (nie wiem) teraz musze wsadzic cisy..to jest priorytet.

To się cieszę Justynko z tobą.
Cisy najważniejsze
A róże możesz czasem przypadkiem dostać w pobliskich szkółkach w donicach. Stopniowo uzupełnisz nasadzenia. Ważne, że wiesz co i gdzie chcesz sadzić.
Ja zamawiałam LO w szkółce wysyłkowej. A potem taką mogłam kupić za grosze w Obi
Ale już miałam kupioną.

Justynka, chyba kamasje są też w odmianach. Jak krokusy, tulipany, inne cebulowe
Madzenka 21:53, 01 cze 2016

Myślałam, ze tylko mi się taka marna kamasza przytrafiła ..
Anusia 21:56, 01 cze 2016

Iwonko moje domki dla pożytecznych owadów dopiero będą. Na razie zbieram materiał. W tej chwili mam deseczki i rurki ale podobają mi sie domkiu w takim stylu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1572-domki-dla-pozytecznych-owadow?page=3
Najbardziej znanym pożytecznym owadem są biedronki. Jak zrobimy domek to mam nadzieję, że trafioą z powodzeniem do niego

W tym roku też zakupiłam różę ND, na razie maleńka ale Zbyszek już mi napisał, że rośnie z niej niezły potwór i juz teraz muszę dla niej szykować solidną podporę. Trzeba zastosować się do rady, bo kiedy patrzę na Twoją to widszę na co ją stać.
22:02, 01 cze 2016
Iwk4 napisał(a)

To się cieszę Justynko z tobą.
Cisy najważniejsze
A róże możesz czasem przypadkiem dostać w pobliskich szkółkach w donicach. Stopniowo uzupełnisz nasadzenia. Ważne, że wiesz co i gdzie chcesz sadzić.
Ja zamawiałam LO w szkółce wysyłkowej. A potem taką mogłam kupić za grosze w Obi
Ale już miałam kupioną.

Justynka, chyba kamasje są też w odmianach. Jak krokusy, tulipany, inne cebulowe

raczej bede zamawiac w necie .... to już zdecydowałam ...tylko termin nie znany jest.

kamasja miała w tym roku robić furorę na forum ....ale cos zastrajkowała ...nawet moja własna ..taki zawód
Rumianka 22:23, 01 cze 2016

Iwonko, jak patrzę na Twój dojrzały ogród ogarnia mnie wielki zachwyt nad Twoimi poczynaniami, ileż to pracy kosztowało Cię doprowadzenie do stanu obecnego...Ileż zmian po drodze przeszedł Twój skrawek, by przeistoczyć się w wymarzony raj...Jesteś WIELKA...