ja mam niebiesko jasna i biała/kremową ...one dość wysokie sa około 1-1,2m ale moje maja lisciory jak liliowce ..zaraz zanikna i bedzie dziura na rabacie.
w tym roku u mnie kamasje beznadziejna i szybko przykwitły...albo taki rok ..albo dlatego ze w zeszłym roku je przesadzałam i posadziłam pas przed azaliami....bo azalie zaraz liscie wypuszcza i dziure zamaskują.
aaa wreszcie mam.... przygotowyje się rabata frontowa .... co miała byc w marcu ..bedzie pewnie we wrzesniu chyba ze do 20 października bez róz wytrwam (nie wiem) teraz musze wsadzic cisy..to jest priorytet.
Tak. Dwie tuje mają inny kolor. Ale żyją. Są miękkie. Czas pokaże co z nimi będzie. Sadzone były jesienią. Te tujki - 13 sztuk pan przysłał w ramach reklamacji za te zeszłoroczne, co padły. Nic mnie to nie kosztowało. To był dobry gest sprzedawcy.
Część tuj poszła na tą stronę, bo zmieniła mi się koncepcja nasadzeń i przy zewnętrznym płocie są 3 śliwy i miały być ML, które padły.
Firletkę halcedońską mam. I omszoną też. Jak zakwitnie - pokażę.
To się cieszę Justynko z tobą.
Cisy najważniejsze
A róże możesz czasem przypadkiem dostać w pobliskich szkółkach w donicach. Stopniowo uzupełnisz nasadzenia. Ważne, że wiesz co i gdzie chcesz sadzić.
Ja zamawiałam LO w szkółce wysyłkowej. A potem taką mogłam kupić za grosze w Obi
Ale już miałam kupioną.
Justynka, chyba kamasje są też w odmianach. Jak krokusy, tulipany, inne cebulowe
Iwonko moje domki dla pożytecznych owadów dopiero będą. Na razie zbieram materiał. W tej chwili mam deseczki i rurki ale podobają mi sie domkiu w takim stylu https://www.ogrodowisko.pl/watek/1572-domki-dla-pozytecznych-owadow?page=3
Najbardziej znanym pożytecznym owadem są biedronki. Jak zrobimy domek to mam nadzieję, że trafioą z powodzeniem do niego
W tym roku też zakupiłam różę ND, na razie maleńka ale Zbyszek już mi napisał, że rośnie z niej niezły potwór i juz teraz muszę dla niej szykować solidną podporę. Trzeba zastosować się do rady, bo kiedy patrzę na Twoją to widszę na co ją stać.
Iwonko, jak patrzę na Twój dojrzały ogród ogarnia mnie wielki zachwyt nad Twoimi poczynaniami, ileż to pracy kosztowało Cię doprowadzenie do stanu obecnego...Ileż zmian po drodze przeszedł Twój skrawek, by przeistoczyć się w wymarzony raj...Jesteś WIELKA...