Nie jestem w stanie powiedzieć co to za odmiana, bo te obwódki nie wiem, czy są złociste odmianowo, czy brakuje mu czegoś w glebie (mikroelementu jakiegoś). Czy jest to forma naturalnie rosnąca czy tak w kolumnę była formowana. To istotne.
On jest karłowy więc łątwiej go opryskać, wielkiego się nie da i straty duże.
Galuca Globosa to odmiana świerka kłującego, ale malutka, więc to samo, łatwiej opryskać ale szkodniki te same.
Czy wszystkie odmiany świerka białego? nie wiem czy tak samo są atakowane.
Reprezentacyjny stożek - bukszpan lub cis formowany. Czy wolnorosnący - niekoniecznie, trzeba formować. Nie znam innego stożka polecanego który rośnie w stożek bez formowania.
Co ile są posadzone? Najwyżej dosadź pomiędzy, albo poczekaj, za jakieś 10 lat się zrosną. Nasz kolega tak sadził i po 20 latach ma lity żywopłot. Nie przesadzaj, bo to nie ma sensu.
Dzisiaj tak wieje, że boimy się po prostu i nawet nie myślę o kwieciuMasakra po prostu:
O trawnikach też nie myślę. A chciałabym spokojnie popracować. I nie mogę
Pierwszy raz coś takiego widzę. Czyli nie warto inwestować w wertykulator z funkcją aeracji, bo i tak nic nie daje?. Chcę kupić wertykulator i myślałem, że urządzenie z dwoma wałkami będzie wygodne. To może lepiej kupić buty z kolcami? Mam od obrobienia ok. 800 m kw. A Pani jak robi aerację?